| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
| horid45422 |
Публикувано на: 13-03-2026, 12:40
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 1 Регистриран на: 13.03.26 |
Здравейте,
От известно време чета форума, но сега реших да потърся съвет. Предстои да сложа собствен сървър в колокация и се чудя как да подходя с конфигурацията, особено що се отнася до захранването. В момента разглеждам варианти с два процесора и доста дискове, което значи, че консумацията няма да е никак малка. Четох една стара тема тук (за съжаление не мога да я намеря точно сега) относно проблеми с bucks, които започват да "пиукат" при лек товар или просто отпадат, и се замислих дали не е по-добре да се насоча директно към нещо по-индустриално. Имам следните насоки: Търся захранване с много висок капацитет (мисля, че 2650 вата би трябвало да стигнат с голям запас) (). Важно е да е с резервиране (redundant), защото няма да имам физически достъп всеки ден. Интересувам се предимно за 12V линиите, тъй като повечето неща (дъно, дискове) ще се захранват оттам. Въпросът ми е по-скоро практически: тези мощни захранвания (от тип "сярвърни") не са ли твърде шумни за среда като колокацията, където има и други сървъри? Или шумът не е проблем, стига да има добро охлаждане в стойката? Имам известен опит с PC захранвания у дома, но там шумът е от значение, докато в колокацията предполагам, че просто трябва да върши работа, без значение колко децибела вдига. Ще се радвам, ако някой, който е минавал по този път, сподели мнение - струва ли си инвестицията в скъпо и мощно захранване с резервиране, или за начинаещ като мен е по-добре да заложи на нещо по-семпло и при проблем просто да ходи до Colocation-а? |
| ici |
Публикувано на: 13-03-2026, 14:25
|
![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 19024 Регистриран на: 06.06.04 |
Каква е тая колокация без резервирано захранване поне от две места + UPS и Генератор, резервирана климатизация и свързаност??? За дисковете се слага Външен сторидж ... Питай хората в колокацията най-добре за тези подробности.
-------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |