BG Development


Страници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Четене на файл от компютъра
PxL
Публикувано на: 14-03-2019, 18:01
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3011
Регистриран на: 26.04.05



Хоби Антоне! Хоби някакво трябва, иначе няма прокопсване ...


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
ldbl
Публикувано на: 14-03-2019, 18:34
Quote Post



Име: Станислав Неделчев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 357
Регистриран на: 22.09.07



То по принцип да импортираш CVS файл в mysql и php не ти трябва ама тва в друга тема icon_smile.gif
CODE

LOAD DATA INFILE 'c:/tmp/discounts.csv'
INTO TABLE discounts
FIELDS TERMINATED BY ','
ENCLOSED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 ROWS;


--------------------
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
stewie
Публикувано на: 14-03-2019, 18:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 5653
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (PxL @ 14-03-2019, 19:01)
Хоби Антоне! Хоби някакво трябва, иначе няма прокопсване ...

И аз това му говорих, ама той не слуша.
PM
Top
SuN
Публикувано на: 14-03-2019, 21:52
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 9340
Регистриран на: 27.01.05



Само за лафа коментирам, може да ме игнорирате:

Защо трябва ПХП-то да е на суперхостинг? Направи една виртуална машина с 256мб рам, сложи ѝ ПХП и сподели една папка от уиндолса с виртуалната машина, която ПХП-то ще вижда.

Просто слагаш файловете в папката, а през браузъра цъкаш бутонче и ПХП-то само си ги чете.


--------------------
Само аз не троля.
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 14-03-2019, 21:55
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1251
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (ldbl @ 14-03-2019, 18:34)
То по принцип да импортираш CVS файл в mysql и php не ти трябва ама тва в друга тема icon_smile.gif
CODE

LOAD DATA INFILE 'c:/tmp/discounts.csv'
INTO TABLE discounts
FIELDS TERMINATED BY ','
ENCLOSED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 ROWS;

А бе то може и ръчно да си импортираш, ама трябва да си програмист в голяма фирма, където един импортира, друг обработва, а трети контролира. В случая човекът се представя за счетоводител, ако е такъв разбира се. Задачката поставена по този начин за мен бе интригуваща, което ме навежда на мисълта, че може да е резултат на тънкият замисъл на Sun. Съдя само по променящите се изисквания по време на развитие на темата.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 14-03-2019, 22:10
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1251
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (SuN @ 14-03-2019, 21:52)
Само за лафа коментирам, може да ме игнорирате:

Защо трябва ПХП-то да е на суперхостинг? Направи една виртуална машина с 256мб рам, сложи ѝ ПХП и сподели една папка от уиндолса с виртуалната машина, която ПХП-то ще вижда.

Просто слагаш файловете в папката, а през браузъра цъкаш бутонче и ПХП-то само си ги чете.

Ти замислял ли си се над възможността, описаният в задачката метод да заработи срещу форума. Дали ще успееш да триеш токова бързо, колкото подобен софтуер може да пише? Аз на твое място бих изтрил темата веднага. Визирам това, че с много леко пипане по сорса на такава мижава програма може да се генерира много пот по твоето чело.
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 14-03-2019, 22:14
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 9340
Регистриран на: 27.01.05



Дарк има архив.

Това мнение е било редактирано от SuN на 14-03-2019, 22:19


--------------------
Само аз не троля.
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 15-03-2019, 02:24
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2461
Регистриран на: 04.04.07



4 страници за такава глупост...


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Карата
Публикувано на: 15-03-2019, 07:18
Quote Post



Име: Радостин Каракерезов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 12.03.19



QUOTE (Антон Яначков @ 14-03-2019, 21:55)
QUOTE (ldbl @ 14-03-2019, 18:34)
То по принцип да импортираш CVS файл в mysql и php не ти трябва ама тва в друга тема icon_smile.gif
CODE

LOAD DATA INFILE 'c:/tmp/discounts.csv'
INTO TABLE discounts
FIELDS TERMINATED BY ','
ENCLOSED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 ROWS;

А бе то може и ръчно да си импортираш, ама трябва да си програмист в голяма фирма, където един импортира, друг обработва, а трети контролира. В случая човекът се представя за счетоводител, ако е такъв разбира се. Задачката поставена по този начин за мен бе интригуваща, което ме навежда на мисълта, че може да е резултат на тънкият замисъл на Sun. Съдя само по променящите се изисквания по време на развитие на темата.

Първо искам да ти благодаря, че си направи усилието да разработиш този проект. Аз ще го доразвия към моя. Вчера беше последен ден за ДДС-то, та затова не можех да пиша по форума.
А що се отнася до мен. По образование съм минен инженер, но семейния ни бизнес (при съпруга със "Счетоводство и контрол") се разви в счетоводството. Програмирам от 1989-та. Първата ми програма беше на Фортран с перфокарти (по-голямата част от младежите тук предполагам не са и виждали такова нещо). После дойде qBasica, Tbasica, Pascal, Fortran 77 и т.н. Минах през Windows 3.11, 95 и пак т.н. до сега. Преди 10-тина години имах нужда от сайт и след като едни младежи не си довършиха работа при предварително плащане (голяма грешка от моя страна) се ядосах и подхванах HTML, CSS, PHP, MySQL.
Та, счетоводител съм със хоби програмиране.
Още веднъж ти благодаря. След време ще ти покажа и моят проект завършен.

Това мнение е било редактирано от Карата на 15-03-2019, 07:19
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 15-03-2019, 07:42
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3011
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (Карата @ 15-03-2019, 08:18)
Първо искам да ти благодаря, че си направи усилието да разработиш този проект. Аз ще го доразвия към моя. Вчера беше последен ден за ДДС-то, та затова не можех да пиша по форума.
А що се отнася до мен. По образование съм минен инженер, но семейния ни бизнес (при съпруга със "Счетоводство и контрол") се разви в счетоводството. Програмирам от 1989-та. Първата ми програма беше на Фортран с перфокарти  (по-голямата част от младежите тук предполагам не са и виждали такова нещо). После дойде qBasica, Tbasica, Pascal, Fortran 77 и т.н. Минах през Windows 3.11, 95 и пак т.н. до сега. Преди 10-тина години имах нужда от сайт и след  като едни младежи не си довършиха работа при предварително плащане (голяма грешка от моя страна) се ядосах и подхванах HTML, CSS, PHP, MySQL.
Та, счетоводител съм със хоби програмиране.
Още веднъж ти благодаря. След време ще ти покажа и моят проект завършен.

Супер. Моята е автоматизация на производството. И в нея са ни учили да разделяме голямата задача на прости по-малки. Ти имаш 2 задачи:

1. Да докараш файловете, които те интересуват до същата машина, където е базата в която ще се попълват.

2. Да прочетеш файловете и да ги импортираш в базата.


В случая на теб задачката, която трябва да решиш е 1-вата: Как най-удобно за твоето производство да докараш файловете до сървъра с базата.

Това, което Антон даде като решение е вариант, но определено не е най-добрият, нито пък е автоматизиран. Същото може да се постигне и изцяло с html без да се минава през "exe-та".

Това мнение е било редактирано от PxL на 15-03-2019, 07:46


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0