BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
iico |
Публикувано на: 19-08-2020, 14:11
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 19.08.20 ![]() |
Има ли някой, който да напише програма на Visual Basic, която по зададено цяло положително число N и N-на брой цели числа изчислява:
- сумата на числата - най-голямото число - разликите между най-голямото число и всички останали числа по отделно Ще съм благодарен! пишете на: lyubima64@abv.bg |
devil |
Публикувано на: 19-08-2020, 16:18
|
![]() Име: Ангелов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1463 Регистриран на: 17.05.04 ![]() |
Ако са останали живи хора в тоя форум, със сигурност ще се намери. Но ми се струва, че си объркал раздела - трябва да е в раздел работа.
-------------------- |
Антон Яначков |
Публикувано на: 20-08-2020, 15:25
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2211 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Условието е много неясно. Ако наистина ти трябва помощ, трябва да поясниш условието. Използваш буквата N за зададеното цяло положително число, след това отново използваш буквaта N, за да означиш броя на други зададени цели числа. Това предполага, че ако зададеното е 100, то трябва да са ти зададени още 100 други цели числа. Това което аз разбирам от задачата е, че първо програмата трябва да ти поиска да въведеш първото зададено число N и след това в зависимост от това, кое число ще въведеш, да поиска да и въведеш още точно толкова N числа, колкото е първото въведено число. Да набута всичко в един масив и по първото условие да събере всички числа в масива, по второто условие да ти намери най-голямото число в масива и по третото условие последователно да извади от най-голямото всички останали числа пропускайки най-голямото, където разликата ще бъде нула. Така разбирам аз твоята ученическа програма с масиви. Ако това е задачата, то напиши какво те смущава, а ако е друга то поясни условието. |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 20-08-2020, 18:00
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2211 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Ако правилно съм разбрал нещата то нещата изглеждат така: Слагаш на една форма едно текстово поле с име Text1, един бутон с име Command1 и 3 броя Label с имена Label0, Label1, Label2. Ето и кода със съответните коментари:
Линк за изтегляне на целия проект: http://instrumenti.bivaood.com/interesni/D...imerZadacha.zip Прегледай коментарите, нещата са прости, но изглеждат засукани, заради валидацията на данните. |
||
iico |
Публикувано на: 21-08-2020, 07:38
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 19.08.20 ![]() |
Благодаря Ви много за отзивчивостта и отделеното време.
Поисках пояснение и се оказа, че заданието изисква решение за конкретна стойност на N, например: N = 5 Резултат: 5 на брой цели произволни положителни числа: 10, 2, 55, 39, 21 Сума: 127 Максимално: 55 Разлики: 45, 53, 0, 16, 34 Ще Ви бъда изключително благодарен, ако намерите отново време да напишете програмата съгласно пояснението. Отнася се за стар невзет изпит, който ако премина, ще мога да се явя на защита на дипломна работа. Не познавам езика, знам, че всеки език е важен, но в момента наистина нямам време за него, а и съм се насочил към други области в IT сферата. Още веднъж, благодаря! |
Антон Яначков |
Публикувано на: 21-08-2020, 10:56
|
||||
В такъв случай трябва съвсем леко изменение на кода, защото в масива не трябва да попада първото въведено число, което само указва колко ще бъдат елементите на масива. В този случай кода приема този вид:
|
||||
iico |
Публикувано на: 21-08-2020, 12:56
|
Много, много Ви благодаря! Оказва се, че малко хора владеят езика и Вие сте един от тях!
|
Антон Яначков |
Публикувано на: 21-08-2020, 14:45
|
||
Едва ли, болшинството от писачите в този форум са прохождали с този език и го владеят на прилично ниво, но повечето крият този факт по разни причини. |
||
dvader |
Публикувано на: 21-08-2020, 18:32
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 4919 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Болшинството от писачите в този форум са (бяха) на такова ниво, че езикът за тях е вторичен, така че няма какво да крият, биха могли да напишат задачата на произволен процедурен език. Но болшинството от писачите в този форум си дават сметка, че да напишеш на някой двойкаджия домашното е мечешка услуга. Успокоява ме мисълта, че едва ли ще цъфне в централата ви, да се цани на работа там но определено ще къса нервите на някой от писачите в този форум, кандидатствайки за работа със самочувствие до тавана, неподкрепено с нищо освен една диплома, изкарана с помощта на някой форум. "Като знам какви са ни инженерите ме е страх да ида на лекар". Тука горе долу същото. -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 21-08-2020, 20:07
|
||
Аз завърших МЕИ Ленин втори по успех в нашия факултет в далечната 1992 год., с една единствена 3-ка и то точно по Информатика? Изпитвах непоносимост към всичко свързано с компютрите и явно много ми е личало, за да получа точно такава оценка. За да си предам курсовата работа с някаква тъпа програма на Фортран, прекарах две съботи и недели в МЕИ-то, записвайки се по два часа за извънреден достъп до компютърния кабинет, за да набера една дребна програмка от 30-тина реда код. Дълбоко в себе си се възмущавах от безумието да ме карат да търся букви по клавиатура. Осъзнавайки, че няма да успея да подкарам тази велика курсова задача на страшната машина Правец-8, защото просто не мога да я набера ( не стига времето), взех един капак от кутия за обувки и прерисувах на нея клавиатурата на Правец-8 от снимка в някакъв вестник. Цяла седмица печатах на сухо тъпата програма върху капака на кутията за обувки, до като постигнах време 30 минути. Целта беше за 1 учебен час от 45 минути, да напечатам програмата в присъствие на Доцентката, да я стартирам и да заверя семестъра. Мразех компютрите дълго време. Но всичко се променя и нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Така,че не бързай да съдиш, защото неведоми са божиите промисли. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |