BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
Momchilov |
Публикувано на: 21-09-2022, 15:23
|
||
![]() Име: Момчилов Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 201 Регистриран на: 22.02.10 ![]() |
Здравейте, Няколко дни си блъскам главата и не успявам да намеря решение на един изглеждащ тъп проблем. Правя миграция от .net core 2.2 към .net core 6. Сайтът е хостнат в Azure. Имам едно API, което на всеки 10 секунди е рекуествано от няколко Raspberry Pi body-то е JSON и съответно връща JSON. Направил съм миграцията на локал, изтествал съм всичко, което може работи си прилично. Момента, в който обаче кача(с малко зор) всичко в Azure. Request-ите на всеки 10 секунди изобщо не влизат, няма никакви логове за грешки. Обаче ако направя request от Postman си работи всичко, както трябва и не мога да разбера, защо raspbery-то не влизат... проблемът е че не мога да го насоча към локал хоста или към друг събдомейн за тестове... не е мой кода. Благодарен съм за отделеното време и за всяка сламка, която получа за да разбера, защо Azure блокира може би request-тите от razber-ито но от Postman, не.
-------------------- |
||
rvc |
Публикувано на: 21-09-2022, 15:33
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2627 Регистриран на: 13.05.11 ![]() |
вероятно има някакъв firewall който идентифицира погрешно устройствата и не приема заявките.
провери какви хедъри изпращаш с postman и с устройствата. |
Momchilov |
Публикувано на: 21-09-2022, 15:43
|
||
![]() Име: Момчилов Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 201 Регистриран на: 22.02.10 ![]() |
Благодаря за отговора и аз нещо такова предполагах, но защо при .net core 2.2 работи, но при .net 6, не работи. Иначе ще опитам да открия има ли начин да видя хедърите на устройствата. -------------------- |
||
thrawn |
Публикувано на: 21-09-2022, 15:45
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3431 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
спри сървъра и вместо него пусни netcat или нещо подобно да слуша на съответния порт.
|
Momchilov |
Публикувано на: 03-10-2022, 12:07
|
Оправих проблема.
Разбира се оказа се нещо уникално тъпо. Пи-то ми изпраща JSON, който има TimeStamp под формата на long, но в портала е записан като string, а понеже изобщо не използва в кода си TimeStamp-a, не избива никъде грешка, която да я хвана, както хванах другите подобни, а избива само на сървъра, като общ Bad Request. Смених си типа и всичко работи, както трябва. А в постмана го изпращам като стринг и затова си минава без проблем. Та в заключение това е проблема при .NET 6 конвертирането на JSON. Защото при .нет коре 2 си работи без проблем. "The JSON value could not be converted to System.DateTime. Path: $.DateFrom | LineNumber: 3 | BytePositionInLine: 34." -------------------- |
![]() |
![]() ![]() ![]() |