BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Как мога да свържа java приложение с pc приложение
samoraj84
Публикувано на: 04-05-2019, 22:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 04.05.19



Здравейте,

аз съм начинаещ и много неща не са ми ясни. Всяка насока от ваша страна би ми помогнала и спестила часове търсене на отговорите.

Искам да направя две приложение, едното за андроид (клиент) и другото за pc(сървър), които да си комуникират през wifi. В сървърното приложение ще има списък от продукти, които трябва да се показват в клиентското, а от клиентското приложение трябва след като се избере даден продукт, това да се отразява на сървърното.

По какъв начин би било най-удачно да го направя ?

PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 05-05-2019, 06:51
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2249
Регистриран на: 17.01.17



Смятам, че е безсмислено да коментираме как да се направи, при положение, че нямаш необходимите познания (или греша?)

Това което описваш може да се нарече Web програмиране. Направи си страница която да предлага желаната функционалност и си я отваряй кеф ти от телефонът, кеф ти от пс-то.

Самата страница можеш да я направиш на java, ама пак нещо ме съмнява това. Та, ако си съвсем начинаещ се насочи към php. Не, че там не се изискват познания, но ще ти е доста по-лесно.
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 05-05-2019, 09:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 300
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (samoraj84 @ 04-05-2019, 22:55)
Здравейте,

аз съм начинаещ и много неща не са ми ясни. Всяка насока от ваша страна би ми помогнала и спестила часове търсене на отговорите.

Искам да направя две приложение, едното за андроид (клиент) и другото за pc(сървър), които да си комуникират през wifi. В сървърното приложение ще има списък от продукти, които трябва да се показват в клиентското, а от клиентското приложение трябва след като се избере даден продукт, това да се отразява на сървърното.

По какъв начин би било най-удачно да го направя ?

Т.е искаш да имаш web и pc едновременно , ако е така аз бих направил една база данни и двете приложения да са свързани към нея ,пишеш си weba на php,html,js,css и pc версията на каквото можеш java/c++/c# всички тези имат визуални среди правиш си диалогови кутии и си готов.Но ако е само javata да праща информация и към сървъра и обратно чрез wifi от телефона ти тогава web или android приложение ,а на pc с заявки към базата данни можеш да си четеш нужната ти информация.
Имай на предвид ,че аз не съм професионалист и това е само предположение не знам вече за оптимизации и т.н. ако става въпрос за голям проект как биха станали нещата..
PMEmail Poster
Top
Lachezar
Публикувано на: 07-05-2019, 11:00
Quote Post



Име: Лъчезар Добрев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2703
Регистриран на: 10.11.04



QUOTE (samoraj84 @ 04-05-2019, 22:55)
Здравейте,

  аз съм начинаещ и много неща не са ми ясни. Всяка насока от ваша страна би ми помогнала и спестила часове търсене на отговорите.

  Искам да направя две приложение, едното за андроид (клиент) и другото за pc(сървър), които да си комуникират през wifi. В сървърното приложение ще има списък от продукти, които трябва да се показват в клиентското, а от клиентското приложение трябва след като се избере даден продукт, това да се отразява на сървърното.

  По какъв начин би било най-удачно да го направя ?

Обикновено това се решава чрез HTTP сървър, написан на какъвто език ти е удобно.
Имаш две заявки:
  1. Заявка за сваляне на списъка с продукти. Възможно, препоръчително и правилно би било да добавиш възможност за филтриране, подреждане и зареждане по страници. Транспортния формат най-често е XML или JSON.
  2. Заявка за отбелязване на избран продукт. Как точно ще я реализираш си решаваш сам.

Андроид има доста прилични техники за комуникация с HTTP сървър.


--------------------
И'м ватцхинг ъоу...
PMUsers Website
Top
samoraj84
Публикувано на: 07-05-2019, 23:15
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 04.05.19



Благодаря за насоките.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0