BG Development


Страници: (8) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Редове код за файл
korsarq
Публикувано на: 19-09-2018, 15:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 280
Регистриран на: 30.11.16



А бе само аз ли съм зле с организирането на кода или самият език е такъв ( Ц )?Досега не бях обърнал внимание и сега гледам единия файл ми е станал 6.3к реда код.Гледам и други има по 3к,4к.И въобще с тези модерни ИДЕ-та които позволяват с един клавиш да стигнеш до всяка функция и до въобще всичко има ли значение колко е голям един файл?


--------------------
It gladdens me to know that Odin prepares for a feast.
Soon I shall be drinking ale from curved horns.
This hero that comes into Valhalla does not lament his death!
I shall not enter Odin's hall with fear.My death comes without apology!
And I welcome the valkyries to summon me home!
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 19-09-2018, 15:38
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4133
Регистриран на: 12.07.05



Не, езикът не е такъв.
Не, за нормално IDE размерът на файла не е от значение.

Това мнение е било редактирано от dvader на 19-09-2018, 15:38


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
SuN
Публикувано на: 19-09-2018, 16:35
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6973
Регистриран на: 27.01.05



Не се подлъгвай по тази фалшива метрика. Наскоро един се оплакваше, че много код "сме написали за прости" неща и кода беше разбит на няколко файла на под 2к реда. Само дето ми трябваха 2-3 седмици за да свикна с навигацията и данните - кое, къде и как се променя. Кода реално не намаля, обаче. icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от SuN на 19-09-2018, 16:38


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 19-09-2018, 16:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4279
Регистриран на: 14.07.16



Добре как хем уж ООП се ползва и се стига до 6К реда код ?
PM
Top
SuN
Публикувано на: 19-09-2018, 16:52
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6973
Регистриран на: 27.01.05



Пресен пример. Бъг, за който сега нямаме време да го оправим във всички случаи идващ от един ред код стана на 12 реда (половината коментари, а другата ifdef).

Естествено, допълнително оставям 13 реда коментари и коментиран код за частно решение на един от проблемите, защото много добре описва как се провалят нещата. И тъй... icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от SuN на 19-09-2018, 16:54


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 19-09-2018, 16:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1837
Регистриран на: 17.01.17



QUOTE (stewie @ 19-09-2018, 16:42)
Добре как хем уж ООП се ползва и се стига до 6К реда код ?

Аз го бях докарал до 12К ...
Срам, не срам, тоя файл си седи на толкова щото ще стане страшно ако почна да го рефакторирам.
А причината за мацаницата е, че така е по-лесно в момента.
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 19-09-2018, 17:13
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6825
Регистриран на: 27.05.04



Викам, я чакай да видя моите. Най-дългия файл от FreshLib е 4300 реда асемблер, значи 6000 на C си е множко...


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
wqw
Публикувано на: 19-09-2018, 17:34
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5853
Регистриран на: 10.06.04



Викам си днеска, дай да скандализирам Яначков, и замерих най-дългия клас на VB6 в текущия проект: 18'135 реда (умножавай по 6 за C/C++ еквивалент).

Имам известен въздух докато стигна лимита от 64k реда на IDE-то на VB6. . .

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
Дон Реба
Публикувано на: 19-09-2018, 17:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7134
Регистриран на: 11.11.06



16500 ми е рекорда

PM
Top
wqw
Публикувано на: 19-09-2018, 17:52
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5853
Регистриран на: 10.06.04



QUOTE (Дон Реба @ 19-09-2018, 17:42)
16500 ми е рекорда

Говорим за негенерирани файлове, нали? Тука си пиша един PEG parser генератор дето от 7-800 реда дефиниция на граматика бичи 10k+ сорс (e.g. markdown PEG grammar -> cMarkdown.cls).

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (8) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0