BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
dedal |
Публикувано на: 07-01-2023, 15:35
|
Име: Григор Колев Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 200 Регистриран на: 17.11.10 ![]() |
Имам на харда две debian системи 8 и 11
И двете са работещи и си зареждат. В момента пренаписвам огромни количества код и не съм готов за премина изцяло на debian 11 като ми се налага да рестартирам и да зареждам debian 8 ако някой ми се обади да погледна нещо. Има ли начин с команда да заредя стария debian без да рестартирам компа и да върна обратно debian 11 пак с команда? Това мнение е било редактирано от dedal на 07-01-2023, 15:36 |
thrawn |
Публикувано на: 07-01-2023, 17:07
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3506 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Не няма начин.
Най-близкото решение са виртуалки. Било докер или пълна виртуализация. А най-доброто решение е два компютъра |
dedal |
Публикувано на: 07-01-2023, 18:07
|
||
Име: Григор Колев Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 200 Регистриран на: 17.11.10 ![]() |
Ще имаш да вземаш. Монтирам си дяла като пич и пускам sudo chroot /media/user/d3e970ee-ee33-4195-8b01-4d5457c04d46 И си зарежда и стария код. Обаче в /home и /var са в отделен дял и как да монтирам без да пиша диви команди. |
||
thrawn |
Публикувано на: 07-01-2023, 21:04
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3506 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Глупости на търкалета. Chroot е "затвор" на файловата система. ОС остава неприменена. Това е механизъм за защита, работещите приложения да намат достъп до реалната файлова система.
Ако това ти върши работа си напиши дивите комади в шел скрипт и си го пускай с една команда, ако щеш я направи от една буква. Така като гледам, пишеш на питон и най-вероятно мацаш с различни версии на питон (съдейки от предната ти тема). Което значи, че изобщо не ти трябва смяна на ОС а само смяна на питона с който работиш. А това се прави най-лесно с virtualenv или с докер контейнер. |
Bender++ |
Публикувано на: 07-01-2023, 22:37
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 414 Регистриран на: 18.04.21 ![]() |
Какво точно ти е дебиан специфичното (че отгоре на всичко е и променено между версиите), че трябва да рестартираш ?
-------------------- Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти! Слава на героите - Z V |
dedal |
Публикувано на: 07-01-2023, 23:44
|
||
Python ми е специфично. WX ми е специфично И полвината конфиг в /etc са различни. Та със chroot стартирам стария интерпретатор, със стария /etc /bin обаче няма /home и /var И да затваря /dev Да целия код е на python2.7 и сега го пренаписвам на 3.9 Обаче да хвърля един поглед на нещи си ми трябва 2.7, ми пробвай да инсталираш barkely3 и wxpython 3.0.0 на debian 11 ARM или поне на virrualenv и после обяснявай как не ми трябва |
||
ici |
Публикувано на: 08-01-2023, 02:28
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18218 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
wxpython-a е дебилен общо взето. Аз използвам PySide2 или PySide6 и с PyInstaller правя един изпълним файл около 130MB в който има всичко необходимо за да тръгне на всеки linux и даже на WSL с мъничко баене. За Windows - Python 3.8.10 за да работи и със Windows 7. Там инсталацията с Inno setup e около 40MB.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 10-01-2023, 16:06
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12456 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Пробвал ли си това: https://wiki.debian.org/nspawn? Друг не лош вариант е да пробваш да създадеш лека виртуална машина към която да закачиш този втори диск. Досега съм работил само с виртуални дискове, но не се сещам за причина да не стане и с физически. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
dedal |
Публикувано на: 18-03-2023, 23:07
|
||
То и аз правя изпълним. Обаче ако има на какво, а проблема в случая е в моя телевизор. Просто гръмна харда на сървъра на който компилирам. Имам архив като нормален човек, но си викам що па да не му сурна нещо което не е от миналия век. Е нямам намерение да троша нещо което бачка с години за да сменя един debian. Иначе щях да се зарадвам на новата графика ![]() |
||
dedal |
Публикувано на: 19-03-2023, 17:47
|
||||
Благодаря за адекватния отговор. Може и да стане ![]() Това мнение е било редактирано от dedal на 19-03-2023, 17:48 |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |