BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
SuN |
Публикувано на: 13-10-2024, 18:56
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12969 Регистриран на: 27.01.05 |
Имам дифузер от крушка е27, който ще залепя върху евтин фенер за да си направя електрическа факла. Проблема е, че фенера свети в противно бяло.
Имате ли идея как да боядисам дифузера, така че светлината да стане по-топла (към жълто-оранжево), без да изгубя много от бялото? Пробвах за идеята да поставя жълта найлонова торбичка, но изглеждаше прекалено жълто. Също така не искам да купувам много боя, че от предишните ми мераци за хоби имам няколко кутии с бои за дърво. Неотворени и отворени. Това мнение е било редактирано от SuN на 13-10-2024, 18:58 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
Антон Яначков |
Публикувано на: 13-10-2024, 19:08
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3259 Регистриран на: 27.07.16 |
Елементарно - направи няколко цепки или дупки на жълтата найлонова торбичка и светлината ще стане хем по-силна, хем по-малко жълта. Дупчиш до като ти хареса и ако не постигнеш желаното, взимаш здрава торбичка и пак дупчиш. |
||
ici |
Публикувано на: 13-10-2024, 20:26
|
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18699 Регистриран на: 06.06.04 |
Няма начин. Можеш само да отрежеш синьото.
https://www.slanchogled.com/produkt/lepyash...-m-neon-zeleno/ Това мнение е било редактирано от ici на 13-10-2024, 20:32 Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!) -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 13-10-2024, 20:45
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12969 Регистриран на: 27.01.05 |
Попаднах на това видео за оцветяване на крушка: https://www.youtube.com/watch?v=uFuMPDrAsH0 (Easy Bulb Painting Idea How to Paint on a light bulb By - Priti Saha)
Мисля да пробвам същата техника с памук, жълта и оранжева боя. А идеята за един цвят лента не ми харесва, защото нфамялава много силата на светене. Освен с жълтия плик пробвах и с опаковъчна хартия, но втория ми опит много отряза светлината. Това мнение е било редактирано от SuN на 13-10-2024, 20:46 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
Дон Реба |
Публикувано на: 13-10-2024, 21:08
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10296 Регистриран на: 11.11.06 |
просто си сложи 3000К ледове
|
SuN |
Публикувано на: 13-10-2024, 21:33
|
За следващия фенер може и това да направя.
Засега не искам да се занимавам с поръчки на части. Към момента съм вътре само с 27-30лв, а съм спестил над 70 долара от това: "https://www.firefly-outdoor.com/collections/ffl-flashlights/products/stellar-x4-1". Искам да си остана на +. -------------------- Само аз не троля.