BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> JS inject
dvader
Публикувано на: 03-02-2019, 11:28
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4309
Регистриран на: 12.07.05



Интересува ме как мога (на моя си браузър) да зареждам допълнителен JS за всяка страница?

Втори въпрос, мога ли да имам "глобални" събития? Интересува ме да хващам всички цъкания на мишката, независимо в кой DOM елемент са възникнали.


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
SuN
Публикувано на: 03-02-2019, 11:43
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 7963
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE (dvader @ 03-02-2019, 11:28)
Интересува ме как мога (на моя си браузър) да зареждам допълнителен JS за всяка страница?

В Огнената лисица има уеб разширения.

Извън примера в урока не съм ги ползвал, но планирах да цензурирам някои думи в английския Интернет с технологията.
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 03-02-2019, 12:16
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2350
Регистриран на: 04.04.07



То глобално, добре, ама понякога елементите може да са насложени един върху друг и да получиш резултат, който не желаеш.

https://jsfiddle.net/3t7dghc0/1/ - ето пример.

За инжектването, не съм сигурен. Можеш да добавиш твои файлове от DevTools -> Sources -> Filesystem (за Chrome) но нямам идея дали можеш перманентно да ги използваш(т.е. да се запазват и след презареждане на страницата).

П.П. https://developers.google.com/web/tools/setup/setup-workflow виж дали е това, което търсиш.

Това мнение е било редактирано от relax4o на 03-02-2019, 12:22


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
ici
Публикувано на: 03-02-2019, 12:34
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16081
Регистриран на: 06.06.04



Може би е по-добре да кажеш какво искаш да направиш? Може да има по-подходящи методи. Без native java/c/c++ не може да се направи мишката, например iohook.js. За javascript май само FF ще го може номера, например Grease Monkey, само в FF разширенията имат достъп до html-a преди рендиране.


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
dvader
Публикувано на: 03-02-2019, 13:48
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4309
Регистриран на: 12.07.05



Искам да си направя "плъгин" за сайта. Искам като селектирам текста в дадено мнение да хвана пускането на мишката да изнамеря в кое съобщение е маркираният текст и да го копирам в полето за бърз отговор с подходящи quote тагове.

Като го направя ще го пробутам на DarkOne за куп пари icon_wink.gif ама до тогава трябва по някакъв начин да накарам страницата да зареди мой скрипт и да ми праща всичките събития на мишката. Алтернативата е да обхождам всичките блокове където има текст и да им слагам сигнали там.


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
ici
Публикувано на: 03-02-2019, 14:11
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16081
Регистриран на: 06.06.04



Според мен трябва да се насочиш към CSS+JS за да селектираш и инжектираш JS там. Мисля че съм виждал нещо подобно за маркиране на рекламни думи в текст на новини и съобщения.

https://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?...ycss3_selection

Това мнение е било редактирано от ici на 03-02-2019, 14:14


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
H_A_L_F
Публикувано на: 03-02-2019, 14:16
Quote Post



Име: Антон Банчев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1513
Регистриран на: 01.03.04



https://jsfiddle.net/halfsoft/231bhxnm/

Иначе може да го inject-неш или със tampermonkey или да си напишеш прост extension за браузъра.
Друга алтернатива е ако не ползваш SSL да си напишеш просто прокси което да inject-ва кода във всички пхп файлове на домейна. icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
Golden Gega
Публикувано на: 03-02-2019, 14:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1340
Регистриран на: 04.06.10



https://stackoverflow.com/questions/1916447...t-selected-text

Една добра отправна точка
PMEmail Poster
Top
samominavam
Публикувано на: 03-02-2019, 15:21
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 264
Регистриран на: 22.08.17



PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0