BG Development


Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с Add Variable..
Дон Реба
Публикувано на: 27-06-2018, 13:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7396
Регистриран на: 11.11.06



впрочем поздравления, ти си ПЪРВИЯ който търси помощ и се е сетил да ползва дебъгер icon_smile.gif
PM
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 14:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 238
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (Дон Реба @ 27-06-2018, 13:52)
за да улесни дебъгването средата слага едни стойности за неинициализирани променливи, в случая обърни внимание на съобщението че р е 0xCDCDCDCD
товазначи че просто не си занулил края на списъка.
всъщност, гледайки кода ти , ти изобщо не създаваш вярно списъка, защото насочваш pHead към новия елемент, но не нясочваш next поинтера на новия елемент към досегашния pHead. от там идва проблема

Благодаря мисля ,че това в конструктура го занулява хах..
CODE

CPersonDoc::CPersonDoc()
{
      // TODO: add one-time construction code here
      pHead = 0;
      
}


QUOTE
впрочем поздравления, ти си ПЪРВИЯ който търси помощ и се е сетил да ползва дебъгер


Не е добре положението значи щом съм първия icon_lol.gif
Но започвам да се притеснявам ,че или съм много зле или не знам от къде да търся материал..
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 27-06-2018, 15:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7396
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (makka89 @ 27-06-2018, 14:25)

Благодаря мисля ,че това в конструктура го занулява хах..

това занулява празния списък, но както казах при адд не запомняш в некст поинтера началото на спосъка, а само слагаш текущо създадения начело. виж си кода дето има
pHead = p;
преди тоя ред трябва да има p->pNext=pHead;
в момента pNext е празно, и всички елементи които си добавил не са закачени в списък а са отишли в нищото
PM
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 15:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 238
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (Дон Реба @ 27-06-2018, 15:40)
QUOTE (makka89 @ 27-06-2018, 14:25)

Благодаря мисля ,че това в конструктура го занулява хах..

това занулява празния списък, но както казах при адд не запомняш в некст поинтера началото на спосъка, а само слагаш текущо създадения начело. виж си кода дето има
pHead = p;
преди тоя ред трябва да има p->pNext=pHead;
в момента pNext е празно, и всички елементи които си добавил не са закачени в списък а са отишли в нищото

Ох да вярно зле съм ,въобще не съм го съобразил...Благодаря ти , така наистина стана.
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 16:51
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 238
Регистриран на: 22.11.16



Дон Реба , има ли някъкво четиво ,което може да препоръчаш.Искам да подобря разбирането си за пойнетрите , последователността ,обвързването и т.н. За да мога да достигна поне на ниво не платен стаж. :Д

Това мнение е било редактирано от makka89 на 27-06-2018, 16:53
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 27-06-2018, 17:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1498
Регистриран на: 21.02.18



защо и ти пишеш с тая грешна конвенция ? кой дявол я проповядва ?

Отаврящите скоби се слагат на същия ред, и методите започват с малка буква. Също не се слагат разни лайняни префикси като m,n,p,k,u,r Не сме 13и век


--------------------
Напред! Живота е сраженье! Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение! Ако ще паднеш, прав падни!
---
Raw, and untamed in spirit, We chew this world and Spit it out
---
Challenge my own world to chaos
---
“I overcame myself, the sufferer; I carried my own ashes to the mountains; I invented a brighter flame for myself.”
PMEmail PosterUsers Website
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 17:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 238
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (Gamma Goblin @ 27-06-2018, 17:13)
защо и ти пишеш с тая грешна конвенция ? кой дявол я проповядва ?

Отаврящите скоби се слагат на същия ред, и методите започват с малка буква. Също не се слагат разни лайняни префикси като m,n,p,k,u,r Не сме 13и век

Така казват в уикито :Д , незнам дали е правилно ,но така свикнах и сега ,ако слагам скоби на горния ред и почвам да се бъркам....
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 27-06-2018, 17:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1498
Регистриран на: 21.02.18



анатема, ако немързеше щях да го оправя това уики


--------------------
Напред! Живота е сраженье! Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение! Ако ще паднеш, прав падни!
---
Raw, and untamed in spirit, We chew this world and Spit it out
---
Challenge my own world to chaos
---
“I overcame myself, the sufferer; I carried my own ashes to the mountains; I invented a brighter flame for myself.”
PMEmail PosterUsers Website
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 17:47
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 238
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (Gamma Goblin @ 27-06-2018, 17:43)
анатема, ако немързеше щях да го оправя това уики

Но иначе сега ,като се загледам мисля ,че си прав за методите дори int main() е с малко буква по подразбиране..а за " m,n,p,k,u,r " мислех ,че примерно , когато е за "n" "str" "b" примерно е съкращение ,че променливата е int,string,bool..

Това мнение е било редактирано от makka89 на 27-06-2018, 17:48
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 27-06-2018, 17:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7396
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (makka89 @ 27-06-2018, 17:39)
QUOTE (Gamma Goblin @ 27-06-2018, 17:13)
защо и ти пишеш с тая грешна конвенция ? кой дявол я проповядва ?

Отаврящите скоби се слагат на същия ред, и методите започват с малка буква. Също не се слагат разни лайняни префикси като m,n,p,k,u,r Не сме 13и век

Така казват в уикито :Д , незнам дали е правилно ,но така свикнах и сега ,ако слагам скоби на горния ред и почвам да се бъркам....

научи се да ползваш верните думи, не "правилно" а "модно" е точната дума
да, понеже си новобранец, ще трябва да внимаваш кое е модата в момента и като ходиш по интервюта да се преструваш че си заклет фен и да загатваш леко съжаление че вече горенето на клада не се практикува за да може тези които не я споделят да си получат заслуженото.
извън това, добре е да си наясно че това са глупости живеят по-малко от куче.
книги не мога да ти препоръчам, аз лично нищо не съм чел за програмиране никога, учиш се с писане на код, четене на документацията, и разговори с други програмисти.

PM
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0