BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) |
Бай Аз |
Публикувано на: 12-02-2021, 22:11
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 308 Регистриран на: 04.02.21 |
Добър вечер! Нов съм във форума, въпреки че от години поглеждам и влизам като гост тук, и попрочитам от време навреме по нещичко. Започнах да изучавам програмната среда Lazarus и искам да помоля по-опитните от мен в тази област да споделят книги и подходящи сайтове за нея. Ако са на български език - супер, но може и на руски, а в краен случай и на английски(защото той не ми е силна страна). п.с.(За тези, които не знаят, Lazarus е подобна на Delphi, но е безплатна и много платформена) |
ici |
Публикувано на: 12-02-2021, 22:29
|
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18688 Регистриран на: 06.06.04 |
Виж Лили Иванова дали не е написала книга. Иначе виж за Qt.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
Бай Аз |
Публикувано на: 12-02-2021, 22:46
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 308 Регистриран на: 04.02.21 |
Е чакай сега, Qt какво общо има с Лазарус? |
ici |
Публикувано на: 12-02-2021, 22:47
|
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18688 Регистриран на: 06.06.04 |
Лазарус е тотална загуба на време. Просто няма смисъл.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
Бай Аз |
Публикувано на: 12-02-2021, 22:50
|
ОК, това си е твое мнение, но в случая не ми върши работа! Но благодаря, все пак! |
code2 |
Публикувано на: 13-02-2021, 05:45
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 557 Регистриран на: 11.06.16 |
ici я дай малко конкретика, че имам интереси в изучаването на IDE средите, но нямам и най-бегла представа от въпросния Lazarus. |
||
ici |
Публикувано на: 13-02-2021, 11:35
|
||
Това е нещо като Делфи, т.е. Паскал. Имаше една компания Борланд през '90-те, която се самопрецака от алчност и лошо планиране. Та Лазарус е IDE което не знае за MDI и прилича на приложение за Виндовс 3.x и има компоненти и библиотеки като Делфи/ЦппБилдер, ама не съвсем.
Лазарус е изровеното IDE. Това мнение е било редактирано от ici на 13-02-2021, 15:12 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
||
ivanov03 |
Публикувано на: 14-02-2021, 00:16
|
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 94 Регистриран на: 14.12.12 |
Здравей и от мен!
Остави го Ici, той освен Qt друго не признава Но ето едно много полезно видео, където човекът избира Lazarus вместо Qt и обяснява защо. https://www.youtube.com/watch?v=pot-L7vWpUo A под видеото има някои полезни връзки по това, което търсиш. (@Ici и @code2 също можете да погледнете това видео, надявам се че сте на ти с руския! То принципно е за начинаещи, но в него има интересни неща.) А иначе аз се интересувам от Lazarus повече от 10г. Правих 2-3 проекта на него. Имаше някои недостатъци, но разработчиците постоянно го подобряват, така че следи новите версии и измененията в тях, и пробвай. Относно литература - за съжаление на български няма почти нищо, на руски е малко по-добре, има няколко книги, но са старички и няма нищо в тях за работа с бази данни. Ще ти дам връзка към един хубав руски форум за програмиране, където има и за Lazarus. Връзката е точко към това, което търсиш: https://www.cyberforum.ru/lazarus/thread454346.html Това е от мен. Успех. Това мнение е било редактирано от ivanov03 на 14-02-2021, 00:18 |
ici |
Публикувано на: 14-02-2021, 00:23
|
Никога не съм харесвал Паскал.
ici |
Публикувано на: 14-02-2021, 00:27
|
||
В Украйна и Израел казват че говоря Руски без акцент. -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
||
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » |