BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (3) 1 2 [3] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
Антон Яначков |
Публикувано на: 29-05-2023, 18:58
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2857 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Толкова ли е добро зрението им? |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 29-05-2023, 19:02
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2857 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Sun, отново започна да се изразяваш витиевато и загадъчно и заповам да не те разбирам дори когато сваля очилата. Вкарай малко светлина в тунела! Не можем всички да сме на твоето световно ниво и да схващаме само от намеци. |
||
SuN |
Публикувано на: 29-05-2023, 21:35
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12456 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Затрудняваш се, защото не четеш мненията ми през шлем, който показва точно по един ред наведнъж.
Такъв шлем би бил полезен и при програмирането - да не се разсейваш с излишни контекстове, искащи допълнителна обработка от мозъка. Достатъчно е да гледаш само в реда с грешката. Слона е правилно да се опише като се опишат отделните му части! Най-ясна картина се получава, ако седем мъдреци гледат по една част самостоятелно и след това си разкажат впечатленията. Все пак по темата - засега се спрях на крушка с топлина 4к и не знам колко лумена (13вата пише на китайската стока). Насочена е директно върху стена и ми харесва как се отразява от бялото. Почти като утринна светлина - ярка, но не болезнено ярка. Мисля да накупя още + няколко настоли лампи, които да са с настройка на ъгъл на светене и може да ги закача към компютърно-управляемото ми реле (да, сигнала се пуска през bash и съм го взел за подобни цели). Това мнение е било редактирано от SuN на 29-05-2023, 21:36 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
Антон Яначков |
Публикувано на: 30-05-2023, 17:17
|
||
За да работи това компютърно управляемо реле, трябва ли да работи и компютър, защото до скоро ти нямаше компютър, който може да обработва Javascript на прости сайтове и за това възниква логичния въпрос - с това реле ще се справи ли твоя компютър и колко енергия ще консумира, ако е непрекъснато включен? |
||
SuN |
Публикувано на: 30-05-2023, 22:23
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12456 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
За Raspberry Pi Zero:
https://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi Може да завиждате. ![]() Разбира се, всичко ще е на разклонител с ключ да се изключва централно след като ми е свършило работа. Това мнение е било редактирано от SuN на 30-05-2023, 22:26 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
ici |
Публикувано на: 31-05-2023, 00:45
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18218 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 31-05-2023, 08:42
|
Винаги има по-добро от аматьорските решения. Компютърчето е патерица, за тези които не искат да се занимават с микроконтролери. Затова е и по-скъпо.
Бях си взел един risc-v микроконтролер уж да се уча на него и да пестя пари (след като изгорих някак си едно друго raspberry pi), но така и си остана в кутийката. -------------------- Само аз не троля.
Дон Реба |
Публикувано на: 09-06-2023, 18:36
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 9888 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
всички умни джаджи са от сатаната, така да знаете
![]() |
H_A_L_F |
Публикувано на: 04-08-2023, 14:07
|
![]() Име: Антон Банчев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1532 Регистриран на: 01.03.04 ![]() |
Моята цялата къща (освен банята) е със умни крушки
първо ползвах на икеа традфри моделите, но всеки месец-два се губи синхронизацията между бутоните и крушките (всеки път различни комбинации се губят) в последствие купих на филипс hub-а и техните копчета, и ги комбинирах със филипс крушки и икеа крушки (ползват един и същи стандарт) с телефона може да си конфигурираш всеки един от 4те бутона на филипс-а какво да прави, дали да променя цвета, дали да променя яркоста, какво да прави ако го задържиш натиснат и т.н. ако някой не иска да ползва официалния хъб има линукс дистрибуция която може да контролира всякакви домашни устройства стига да закачиш усб устройство което да може да комуникира с лампите |
![]() |
![]() ![]() ![]() |