BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Bender++ |
Публикувано на: 20-03-2024, 11:45
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 559 Регистриран на: 18.04.21 |
Гледам ей това: https://t.me/boris_rozhin/117144
И започнах да се чудя, как се захранват радио-детонаторите. Струва ми се доста странно да им трябват батерии. Реално освен снаряди, армията ще трябва да складира и батерии лол -------------------- Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
|
ici |
Публикувано на: 20-03-2024, 12:09
|
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18704 Регистриран на: 06.06.04 |
Има батерия. Електролита се държи в ампула която се счупва от претоварването в момента на изстрелване на снаряда. Ако някой не изтърси сандъка с взривателите от високо, батерията е вечна. Може да се захранва от турбо генератор от въздуха който минава покрай снаряда докато лети, но това се използва повече в ракетите.
ПП. Армията складира батерии, клечки за зъби, тоалетна хартия, генератори, лекарства, вакса, пирони, консерви ... Мисля че четох някъде за станция за управление на минно поле използвана от руснаците в Афганистан, която я модернизирали, защото батериите давали дефекти. Обикновени сухи елементи по 1.5V от най-дебелите 2-4 броя доколкото си спомням. Това мнение е било редактирано от ici на 20-03-2024, 12:24 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
dvader |
Публикувано на: 20-03-2024, 16:39
|
||
Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5261 Регистриран на: 12.07.05 |
Единственият проблем е дали складира или си мисли, че складира... Руснаците имат един много хубав филм по въпроса - "72 метра". -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
ici |
Публикувано на: 20-03-2024, 17:04
|
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18704 Регистриран на: 06.06.04 |
Винаги има загуби. Аз съм сортирал сулфамиди от Втората Световна в Сливница, товарил съм "кентаври" от Пазарджик, т.е. агнешко дълбоко замразено, патрони за пушка "Манлихер" с объл куршум от 1906-та година, бидони със свинска мас, шпеков салам ...
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
Дон Реба |
Публикувано на: 20-03-2024, 19:59
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10298 Регистриран на: 11.11.06 |
джавелините са баш с батерии и зарядно към тях. има обаче ракети с "твърд електролит", това е барут размесен с някаква сол, която се стапя при изгаряне на барута и батерията тръгва. има и със сгъстен газ (ПЗРК ракетите стърела и игла), само че това беше на пусковото, самата ракета не си спомням с какво е.
|
ici |
Публикувано на: 20-03-2024, 22:39
|
Там има флакон с някакъв газ за охлаждане на инфрачервената глава.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Дон Реба |
Публикувано на: 21-03-2024, 06:37
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10298 Регистриран на: 11.11.06 |
същия, той е в пусковия механизъм и остава в ръцете на стрелеца, не лети с ракетата. охлажда главата но и върти една турбинка. в ракетата трябва да има отделна батерия, и предполагам е с твърд електролит, но не мога да се сетя нищо конкретно
едит: всъщност сега гледам че съм се подвел от това че батерията е заедно с балона, и цялото нещо му викат "наземно захранване", но всъщност това цилиндърче пред балона е точно батерия с твърд електролит, а турбинката е в ракетата , а турбинката е всъщност точно в ракетата Това мнение е било редактирано от Дон Реба на 21-03-2024, 06:49 |
Delegate |
Публикувано на: 21-03-2024, 22:26
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2734 Регистриран на: 30.05.09 |
стрелял съм със зенитна стрела и доколкото помня, бордовия източник на захранване беше имаше прахов-акумулатор на налягане + турбогенератор с електрически изправител-стабилизатор. Иначе източника на захранване на пусковия механизъм май беше с електролит. Мисля, че автопилота се извършваше напълно аналогово, чрез определяне на ъгъла (нивото на сигнал от огледалото и фоторезистора) между целта и остта на ракетата.
освен "топлинната глава", жироскопа имаше и разни коригиращи датчици, като датчик на ъглова скорост, който се ползваше за погасяване на радиалните колебания по време на полет. И това технология от 60-те години. |
ici |
Публикувано на: 21-03-2024, 22:58
|
И аз само че с учебна, '82-ра в Сливен. Шест човека с тръби по един метър се нареждаме, сваляме капачките опред и отзад, чакаме да изстрелят сигнална ракета. Следваш ракетата с гуменият мерник горе-долу и като ти засвири зумера в ухото, натискаш спусъка. След това офицер гледа на хартиена лента всеки какво е правил и казва - ти уцели, два дена гарнизонна отпуска, ти не - дневален другата седмица.
Дон Реба |
Публикувано на: 22-03-2024, 06:16
|
||
еми няма как да е цифрово, по онова време цифрова машина способна да води ракетата щеше да е колкото шкаф. |
||