BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Амблиопия/Мързеливо око/Програмиране, Очните проблеми на програмистите
Gershtrud
  Публикувано на: 15-02-2023, 15:14
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Здравейте, за пръв път посещавам този форум. Създадох тази тема, защто се преквалифицирам и обучавам за програмист.На 30г. съм и проблемът е, че имам амблиопия и когато седя няколко дни продължително на компютъра здравото ми око се натоварва много и това ме кара да си мисля, че не съм подходящ за професията. Иначе всичко ми е много интересно и бих искал да се занимавам с front-end web програмиране.
искам да попитам дали тук има програмисти с амблиопия, които работят с IT сферата? Как се справят с напрежението в окото. Колко е слабо недоразвитото им око и всякакви такива неща от този род.
За пръв път създавам тема за това не съм сигурен дали го направих както трябва.
PMEmail Poster
korsarq
Публикувано на: 15-02-2023, 15:48
Quote Post

Име:
Ранг: Редовен член

Ако имаш желание, всичко е възможно.
PMEmail Poster
Антон Яначков
Публикувано на: 15-02-2023, 18:35
Quote Post

Име: Антон Яначков
Ранг: Почетен член

QUOTE (Gershtrud @ 15-02-2023, 15:14)
Здравейте, за пръв път посещавам този форум. Създадох тази тема, защто се преквалифицирам и обучавам за програмист.На 30г. съм и проблемът е, че имам амблиопия и когато седя няколко дни продължително на компютъра здравото ми око се натоварва много и това ме кара да си мисля, че не съм подходящ за професията. Иначе всичко ми е много интересно и бих искал да се занимавам с front-end web програмиране.
искам да попитам дали тук има програмисти с амблиопия, които работят с IT сферата? Как се справят с напрежението в окото. Колко е слабо недоразвитото им око и всякакви такива неща от този род.
За пръв път създавам тема за това не съм сигурен дали го направих както трябва.

Имаш ли телк решение за инвалидност? Има нови TTS енджини за говор, които са разработка на БАН и са много, ама много добри, но не се продават или поне аз не мога да намеря да ги продават, но ги подаряват на хора с увредено зрение над 50%. Ако имаш телк решение, то можеш да поискаш да ти изпратят програмата и да кажеш дали действително е толкова добра или само на клипчето изглежда така. Ето линк на клипа:https://www.youtube.com/watch?v=c0YAMoS8-U4
Според мен всяко несъвършенство е път към друго съвършенство.
PMEmail PosterUsers Website
SuN
Публикувано на: 16-02-2023, 08:47
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Дано не си мислиш, че и здравите хора могат да седят продължително на компютър с дни.

Не знам какво е това заболяване, но след натоварване си трябва почивка. При голямо натоварване, почивките трябва да са по-големи и начесто.

Тук вече има различни стратегии.

Някои правят гимнастика за кратко, други пушат цигара навън, трети гледат младите колежки от балкона за да облекчат окото и т.н.

Едно от ненатоварващите ми хобита е готвенето. Като трябва да си почина за няколко часа си измислям някоя проста рецепта, ходя до магазина за съставки и без да бързам много-много (най-добре се получава когато не бързаш) постигам задоволителен резултат.
Разбира се, предпочитам да мина за кафе през някой тих парк с птички, но това е според графика. В остатъка от деня мога да седя на компютъра без проблеми. Даже може да свърша нещо полезно докато съм на него.

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
relax4o
Публикувано на: 16-02-2023, 13:51
Quote Post

Име:

Просто прави почивки. Не си мисли, че като си на работа ще стоиш цял ден фокусиран в монитора и ако станеш от бюрото ще ти се карат.

С времето ще си намериш свое темпо по колко време наведнъж можеш да издържиш и кога ти трябва почивка.

Извън работно време просто гледай да страниш от компютъра в такъв случай.

Ако ти харесва програмирането, то пробвай. И аз не знам какво е това заболяване, но както се изрази, то изглежда, че ти се претоварваш и не си взимаш почивки.

В такъв случай, не само очите ще те болят, ами ще бърнаутнеш много бързо. Психиката също се товари.

--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.

QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0