BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
Gershtrud |
![]() |
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 15.02.23 ![]() |
Здравейте, за пръв път посещавам този форум. Създадох тази тема, защто се преквалифицирам и обучавам за програмист.На 30г. съм и проблемът е, че имам амблиопия и когато седя няколко дни продължително на компютъра здравото ми око се натоварва много и това ме кара да си мисля, че не съм подходящ за професията. Иначе всичко ми е много интересно и бих искал да се занимавам с front-end web програмиране.
Tа искам да попитам дали тук има програмисти с амблиопия, които работят с IT сферата? Как се справят с напрежението в окото. Колко е слабо недоразвитото им око и всякакви такива неща от този род. За пръв път създавам тема за това не съм сигурен дали го направих както трябва. |
korsarq |
Публикувано на: 15-02-2023, 15:48
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 367 Регистриран на: 30.11.16 ![]() |
Ако имаш желание, всичко е възможно.
|
Антон Яначков |
Публикувано на: 15-02-2023, 18:35
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2695 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Имаш ли телк решение за инвалидност? Има нови TTS енджини за говор, които са разработка на БАН и са много, ама много добри, но не се продават или поне аз не мога да намеря да ги продават, но ги подаряват на хора с увредено зрение над 50%. Ако имаш телк решение, то можеш да поискаш да ти изпратят програмата и да кажеш дали действително е толкова добра или само на клипчето изглежда така. Ето линк на клипа:https://www.youtube.com/watch?v=c0YAMoS8-U4 Според мен всяко несъвършенство е път към друго съвършенство. |
||
SuN |
Публикувано на: 16-02-2023, 08:47
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12300 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Дано не си мислиш, че и здравите хора могат да седят продължително на компютър с дни.
Не знам какво е това заболяване, но след натоварване си трябва почивка. При голямо натоварване, почивките трябва да са по-големи и начесто. Тук вече има различни стратегии. Някои правят гимнастика за кратко, други пушат цигара навън, трети гледат младите колежки от балкона за да облекчат окото и т.н. Едно от ненатоварващите ми хобита е готвенето. Като трябва да си почина за няколко часа си измислям някоя проста рецепта, ходя до магазина за съставки и без да бързам много-много (най-добре се получава когато не бързаш) постигам задоволителен резултат. Разбира се, предпочитам да мина за кафе през някой тих парк с птички, но това е според графика. В остатъка от деня мога да седя на компютъра без проблеми. Даже може да свърша нещо полезно докато съм на него. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
relax4o |
Публикувано на: 16-02-2023, 13:51
|
||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2683 Регистриран на: 04.04.07 ![]() |
Просто прави почивки. Не си мисли, че като си на работа ще стоиш цял ден фокусиран в монитора и ако станеш от бюрото ще ти се карат.
С времето ще си намериш свое темпо по колко време наведнъж можеш да издържиш и кога ти трябва почивка. Извън работно време просто гледай да страниш от компютъра в такъв случай. Ако ти харесва програмирането, то пробвай. И аз не знам какво е това заболяване, но както се изрази, то изглежда, че ти се претоварваш и не си взимаш почивки. В такъв случай, не само очите ще те болят, ами ще бърнаутнеш много бързо. Психиката също се товари. -------------------- Бисери :D
|
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |