BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
code2 |
Публикувано на: 31-05-2024, 04:47
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 557 Регистриран на: 11.06.16 |
Използвам Ubuntu с Firefox 111.0.1(64bit). Правя найтив разширение и трябва да му поставя json манифеста в съответна папка. Ето тук се описват папките:
тук но при мен нито една от показаните не съществува. Гледах къде е инсталиран браузъра и в неговите папки където ми падне слагах проблемния json, но резултатът е нулев и нищо не работи. Къде да открия мястото където трябва да вкарам въпросния манифест? |
thrawn |
Публикувано на: 31-05-2024, 05:06
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3695 Регистриран на: 17.01.17 |
Какъв ти е фаерфокса snap версия или apt?
Snap версиите са "затворени в контейнер" който ги изплира от обкръжението и с тях се работи мноооого трудно. Ако ползваш такава версия, по-лесно ще ти е да си инсталираш паралелно с нея и една официална (свали си я от официалния сайт) и ползвай нея в случай, че трябва да излезеш от контейнера на snap. |
code2 |
Публикувано на: 31-05-2024, 06:57
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 557 Регистриран на: 11.06.16 |
Съдейки по "profile directory" която в пътя си съдържа директория с име "snap", то вероятно точно snap използвам. За съжаление не мога да инсталирам нищо външно и затова тази "snap" трябва да използвам. И да се работи трудно, то поне се надявам да не е невъзможно.
Иначе системата допуска стартиране на разширения, но content script не ми се захваща за статично отворени страници (иначе му давам: "matches":"file://*/" в json-а). |
thrawn |
Публикувано на: 31-05-2024, 13:41
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3695 Регистриран на: 17.01.17 |
Като избереш about от менюто, там си пише дали версията е snap.
Иначе, каквото и да правиш го прави на чиста инсталация. Чак когато си сигурен, че работи го тествай на snap версията и ако има проблем там, търсиш решение. |
code2 |
Публикувано на: 31-05-2024, 17:01
|
Ама аз това правя търся решение, а дори не откривам папката където искат да вкарам native манифест файловете. Иначе аз копирам точно примери в интернет, т. е. такива, които 100% си работят на чиста инсталация, а решение при мен така и не откривам. Дори това "snap" версия не го споменават в сайтовете където търся, за да ми кажат, че там няма какво да се мъча или пък да ми кажат как да се измъча, че да стане...
|
thrawn |
Публикувано на: 31-05-2024, 17:08
|
Това което са дали като пътища, за конкретния потребител, би трябвало да работи и за snap версиите. Какво точно ти няма?
|
code2 |
Публикувано на: 31-05-2024, 20:35
|
Всички поместени пътища отсъстват. Нарочни ги създадох и копирах json-а, но ефект няма. Портът дава несъществуващо нейтив приложение...
|
relax4o |
Публикувано на: 01-06-2024, 02:12
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2826 Регистриран на: 04.04.07 |
Отвори един баш шел в сандбокса на Мозилата и виж до какви пътища снапа има достъп. Това може да ти даде идея за коректните пътища.
-------------------- Бисери :D
|
||||
dvader |
Публикувано на: 01-06-2024, 05:52
|
||
Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5261 Регистриран на: 12.07.05 |
Може би се очаква, че ще си я създадеш сам... /usr/lib64/mozilla поне има ли я? Пробвай strace да видиш къде ще рови FireFox. Освен това, FireFox е опен сорс - защо просто не погледнеш в кода къде и как си търси нещата? И не на последно място - сигурен ли си, че json файлът е правилен? Не можеш ли да го тестваш на друга система, с по-малко рестрикции, колкото да се убедиш, че всичко работи. Това мнение е било редактирано от dvader на 01-06-2024, 05:54 -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||