BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> SetDateTime, Сверяване на часовника
SSPM
Публикувано на: 21-11-2019, 12:17
Quote Post



Име: Димитър
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 36
Регистриран на: 18.10.11



Една питанка. Трябва да сверявам системния часовник на компютъра.
понеже пиша под ХР следния код си работи
Date = DataSega: Time = ChasSega
и
IntTime.wDay = 1: IntTime.wMonth = 2: IntTime.wYear = 2019
IntTime.wHour = 3: IntTime.wMinute = 4: IntTime.wSecond = 5
SetSystemTime IntTime
обаче не става под Win7 и Win10.

как мога да променям датата на новите Win.
PMEmail Poster
Top
Golden Gega
Публикувано на: 21-11-2019, 12:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1626
Регистриран на: 04.06.10



Под новите версии на Win за да сменяш час/дата трябва програмата ти да е стартирана с администраторски права.
PMEmail Poster
Top
SSPM
Публикувано на: 21-11-2019, 14:30
Quote Post



Име: Димитър
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 36
Регистриран на: 18.10.11



Ха!!!
Вярно бе.
Ама то някой трабва да мисли а на мене не ми се отдава тая дейност.

Сега вместо да мисля как да сменя часа
въпроса стана как да си Рестартирам програмата
ама с администраторски права.
PMEmail Poster
Top
Golden Gega
Публикувано на: 21-11-2019, 15:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1626
Регистриран на: 04.06.10



PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 21-11-2019, 18:02
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1361
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (SSPM @ 21-11-2019, 14:30)
Ха!!!
Вярно бе.
  Ама то някой трабва да мисли а на мене не ми се отдава тая дейност.

Сега вместо да мисля как да сменя часа
въпроса стана как да си Рестартирам програмата
  ама с администраторски права.

Фактът, че търсиш метод да рестартираш програмата като администратор, а не просто да я стартираш като администратор, ме навежда на мисълта, че ти трябва за чужди машини, на които не знаеш администраторските пароли. Това не може еднозначно да означава зловреден код, но е много близко до мисълта. Да не се окаже, че ти си онзи, който рестартира машината на johnfound?
За да стартираш програмата на чужда машина, на която не знаеш администраторската парола, трябва да накараш програмата да направи това, което потребителят би направил, ако искаше да я стартира, като администратор. За целта прихващаш кординатите на мишката още при отваряне на програмата ( тоест двойния клик ), отваряш програмата в невидим режим, така че на фокус да остане директорията където лежи отварянето ехе. Пращаш софтуерно мишката на запомнените кординати и я караш да кликне с десния бутон.
Това ще отвори контексното меню, където на втора позиция се намира опцията - "Изпълни, като администратор". Софтуерно натискаш два пъти стрелка надолу и веднъж ентер. Сега вече програмата ще се отвори като администратор и ще смени времето. Прихващаш промяната на времето и затваряш двете отворени exe-та. Давам ти само работеща и изпробвана идея, но тъй като не съм сигурен в добрите ти намерения, ще се въздържа от всякакъв сорс. Впрочем всички описани действия ги има с примери в Сборника по програмиране. Ако наистина ти трябва ще ги намериш, а ако ти трябва само за бъзик едва ли ще си направиш този труд.

Това мнение е било редактирано от Антон Яначков на 21-11-2019, 18:03
PMEmail PosterUsers Website
Top
wqw
Публикувано на: 22-11-2019, 15:00
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6150
Регистриран на: 10.06.04



Не ги слушай щуротиите на Яначков. Като избереш Run As Administrator ти се появява диалог на secure dekstop за потвърждение, дето не можеш да му цъкнеш ok освен ако вече не си стартиран като администратор. С две думи кел файда от цялото упражнение, то целия наръчник е с такива примери но да не се отплесваме. . .

Трябва ти manifest със <requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" />

Виж https://github.com/wqweto/UMMM или си потърси нещо по-лесно за ползване (Manifest Creator и пр.)

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
Golden Gega
Публикувано на: 22-11-2019, 15:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1626
Регистриран на: 04.06.10



Първия отговор като за VB6 - една стартираща и една стартирана програма

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vs...forum=vbgeneral

Иначе Яначков може да се чете като хумористично (донякъде) четиво, то за друго не става.

Оф, копнал съм друг линк, горния е за VB.NET

https://stackoverflow.com/questions/1680410...s-administrator

Това мнение е било редактирано от Golden Gega на 22-11-2019, 15:47
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 22-11-2019, 16:29
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4636
Регистриран на: 12.07.05



Всъщност, нейде из gpedit.msc се настройваше кои усери и групи усери могат да сменят времето.

Въпросът е защо някаква си усерска програма трябва да се грижи за времето и часът на системата - има си служба за сверяване за целта...


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
thrawn
Публикувано на: 23-11-2019, 09:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2666
Регистриран на: 17.01.17



Хакер в детската градина.
Кой знае каква траял програма има на машината и смята по тоя начин да я държи в "срок на годност" .
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 23-11-2019, 13:56
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1361
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (wqw @ 22-11-2019, 15:00)
Не ги слушай щуротиите на Яначков. Като избереш Run As Administrator ти се появява диалог на secure dekstop за потвърждение, дето не можеш да му цъкнеш ok освен ако вече не си стартиран като администратор. С две думи кел файда от цялото упражнение, то целия наръчник е с такива примери но да не се отплесваме. . .

Трябва ти manifest със <requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" />

Виж https://github.com/wqweto/UMMM или си потърси нещо по-лесно за ползване (Manifest Creator и пр.)

cheers,
</wqw>

Я виж ти как ги разбираш нещата! Не ти ли хрумна, че ако си прав, подобно контекстно меню не би съществувало изобщо? Да обяснявам нивата на защита на съвременна операционна система на някой ученик би било смислено, но да ги обяснявам на теб е срамно. А изглежда се налага, ти сигурно и Visual Basic нямаш на компютъра, ама съвети с manifest даваш. Е няма да стане с manifest на Windows10.
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0