BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
dedal |
Публикувано на: 18-12-2022, 13:10
|
Име: Григор Колев Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 183 Регистриран на: 17.11.10 ![]() |
Харда е 100 % здрав, няма лоши сектори, няма проблеми и никога не се е срещал с Windows. обаче в SMART е заложен живот 2 години 4 месеца и 11 дена което е 4 месеца и 11 дена след изтичане на гаранцията и просто спря да зарежда графиката и ме вкарва в режим за възстановяване.
Как аджаба да го оправя без да съдя HP. За щастие имам 100% копие и то работещо което направих на преносим хард. В темите ако погледнете ще видите какво съм питал за архивите. Все едно съм знаел. Ама то с Нострадамус бяхме като дупе и гащи близки ![]() Та схемата: 100% работещ хард без проблеми, без лоши сектори и SMART не минава което предисвиква debian да го зареди в ro режим. Всяка проверка в SMART казва (Добро състояние) Освен up_time > от 2 години 4 медеца и 11 дена Това мнение е било редактирано от dedal на 18-12-2022, 13:30 |
SuN |
Публикувано на: 18-12-2022, 19:35
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12278 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Наскоро бях чел за неотдавнашни подобни проблеми - или за време или за брой презаписи, във фърмуера на някои модели SSD. Глупаво ограничение, което е премахнато в по-късни модели.
Не мога да предложа решение, но ситуацията не е прецедент. Случват се издънки около които се шуми. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
ici |
Публикувано на: 18-12-2022, 19:43
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 17982 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Не можеш ли да забраниш СМЪРТ от BIOS-a?
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
dedal |
Публикувано на: 18-12-2022, 23:06
|
Име: Григор Колев Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 183 Регистриран на: 17.11.10 ![]() |
SMART не може да се спре от биоса.
И не става дума за SSD, а за обикновен хард на Тошиба. Debian тръгва в ro режим заради това. Правя пълна диагностика и харда е ОК без грешки. Отварям SMART и навсякъде самия SMART казва че харда е в добро състояние Дъни се само по време което производителя е задал на 2 години 4 месеца 11 дена и 00 часа. Като ботна от копието на преносимия, харда си работи без грешки. Пише, чете и цялата информация е на него, няма загуби. Просро бие грешка и системата влиза в авариен режим като си мисли, че е повреден. Това мнение е било редактирано от dedal на 18-12-2022, 23:16 |
dedal |
Публикувано на: 18-12-2022, 23:14
|
Ще опитам да презапиша от имижа, но не варвам да сработи.
Тук без да се бърника шеснайсеттично в червата на харда няма да се мине Обаче нямам идея как точно да бъзикам самия SMART. Ако някой има идея да сподели. Това мнение е било редактирано от dedal на 18-12-2022, 23:15 |
dedal |
Публикувано на: 23-12-2022, 18:38
|
Изроди. Подкарах харда с огромни мъки.
Смених го за всеки случай и го изместих на комп който не е важен и не пази много информация. От друга страна новия е 1 терабайт, че вече не продават 500G Та остана място да си кача стария debian 8 и debian 11. Обаче ще трябва да пренапиша част от кода от python 2 на python 3 Не че не трябваше да се случи, ама ако работи с години хич не искам да го пипам То при мен е като вица където дете пита баща си програмист: - Тате как работи Слънцето - Нямам идея моето момече, но щом работи не пипай. Това мнение е било редактирано от dedal на 23-12-2022, 18:42 |
![]() |
![]() ![]() ![]() |