BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Споделете любимo трикче
korsarq
Публикувано на: 02-05-2019, 16:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 306
Регистриран на: 30.11.16



CODE

static const unsigned char Tralala[] = {

      #include "Alabala.h"
};


Това мнение е било редактирано от korsarq на 02-05-2019, 16:29
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 02-05-2019, 17:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2256
Регистриран на: 21.02.18



QUOTE (korsarq @ 02-05-2019, 16:28)
CODE

static const unsigned char Tralala[] = {

      #include "Alabala.h"
};

ебаси грозотията


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
---
PMEmail PosterUsers Website
Top
THE STORM
Публикувано на: 02-05-2019, 17:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 878
Регистриран на: 19.08.05



Идеално е в някой ситуации, да речем когато генерираш версията и билд номера динамично. icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
korsarq
Публикувано на: 02-05-2019, 18:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 306
Регистриран на: 30.11.16



QUOTE (Gamma Goblin @ 02-05-2019, 17:48)
QUOTE (korsarq @ 02-05-2019, 16:28)
CODE

static const unsigned char Tralala[] = {

      #include "Alabala.h"
};

ебаси грозотията

На руст е по-грозно.
PMEmail Poster
Top
THE STORM
Публикувано на: 02-05-2019, 18:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 878
Регистриран на: 19.08.05



Малко по темата
CODE

#include <iostream>

int main()
{
      int n = 3;
      int i = 0;

      switch( n % 2 )
      {
      case 0:
            do
            {
                  ++i;
      case 1: ++i;
            } while( --n > 0 );
      }

      std::cout << i;
}


Попаднах на това преди няколко години и щях да се самоубия, но пък човек може да измисли интересни приложения. icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 02-05-2019, 19:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2256
Регистриран на: 21.02.18



duffs device


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
---
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 02-05-2019, 19:41
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 8597
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE (THE STORM @ 02-05-2019, 17:55)
Идеално е в някой ситуации, да речем когато генерираш версията и билд номера динамично. icon_smile.gif

В tiny scheme (около 5к реда код) се ползваше за да държат масива с операционни кодове (opcode) в отделен файл. Някакво странно разделение на модел-контрольор-пейзаж може би.
PMEmail Poster
Top
THE STORM
Публикувано на: 02-05-2019, 19:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 878
Регистриран на: 19.08.05



Да, приложения много, като например да слагаш CSV в масив по време на компилация. icon_razz.gif

@Gamma Goblin Винаги съм знаел, че тайно си го обичаш С++-а. icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 02-05-2019, 21:02
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 8597
Регистриран на: 27.01.05



Нямам любими трикове, но мога да покажа безумия или поне супер дразнещи неща.

Подредба на байтове в структура:

CODE

s1.first      = 0xff << 24;
s1.second = 0xee << 8;
s1.third     = 0xdd << 16;
s1.fourth   = 0xcc << 0;


Които се игнорират в един (основен) случай, защото за него са хардкоднати. Недокументирано никъде, освен ако не се заровиш в кода на една от зависимостите. icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 03-05-2019, 06:29
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7967
Регистриран на: 11.11.06



това изобщо ще бачка ли? не че си дал декларацията на структурата, но квато и да е нещо не вждам смислено поведение в тоя код
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0