BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Избор на PHP Framework за средно малък проект
bedamusa
Публикувано на: 12-10-2020, 10:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 12.10.20



Здравейте, сравнително нов съм и не съм запознат особенно добре с Framework-ците в PHP и имам нужда от малко помощ при избор на такъв. До момента съм понаписвал предимно процедурен код и не съм се занимавал с фреъмуърци. Това което искам на 1-во четене да има нещата които търся:
1. Мултиезичност.
2. Конфигурационните файлове да са .php с евентуално <?php return array(); ?>
3. Редактиране и запис на конфигурационните файлове в горния формат подобно на Zend\Config\Writer\PhpArray.
4. Темплейт системата да е PHP.
5. Да мога да си избирам ако се наложи да ми връща HTML или JSON.
6. Да работи добре с MSSQL бази.
7. Да е сравнително добре защитен.

Проекта който мисля да прехвърля от процедурен код към ООП (ако изобщо успея да се справя) не е особенно голям и няма някакви кой знае какви особенности.

Попаднах на една табличка със сравнения обаче не е много пълна и ще ви помоля ако знаете нещо друго подобно където мога да разгледам както и да споделяте лични впечатления.

Благодаря за отделеното време.

Това мнение е било редактирано от bedamusa на 12-10-2020, 10:14
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 12-10-2020, 11:29
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3007
Регистриран на: 17.01.17



Не ползвай нещо готово а си го напиши ти, както ти е кеф и с каквато функционалност желаеш.
PMEmail Poster
Top
bedamusa
Публикувано на: 12-10-2020, 13:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 12.10.20



QUOTE (thrawn @ 12-10-2020, 11:29)
Не ползвай нещо готово а си го напиши ти, както ти е кеф и с каквато функционалност желаеш.

Добре би било само да можех да го направя icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
akrachev
Публикувано на: 17-10-2020, 17:29
Quote Post



Име: акрачев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 944
Регистриран на: 27.11.09



Yii, CodeIgniter или Lavarel.


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 20-10-2020, 19:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2567
Регистриран на: 04.04.07



Symfony или Laravel.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
badsnake
Публикувано на: 21-10-2020, 13:37
Quote Post


Group Icon
Име: Станислав Филев
Група: VIP
Ранг: Активен

Мнения: 293
Регистриран на: 10.04.04



Като цяло бих се съгласил със thrawn най-добре е си го напишеш сам така ще може да си го нагаждаш спрямо нуждите ти. А относно Framework-ците бих препоръчал Laravel но и Symfony става.


--------------------
Преди всичко същност, отколкото външност!!!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
relax4o
Публикувано на: 21-10-2020, 16:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2567
Регистриран на: 04.04.07



Хубавото при Symfony е, че е базирано на компоненти. Ако не иска да използва целия фреймуорк и последва съвета на @thrawn бих казал, че само с компонентите (които са независими от самия framework) на Symfony може да постигне целта си.

Все пак не е нужно да се открива топлата вода за всяко едно нещо.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Naminator_X_
Публикувано на: 25-11-2020, 01:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1080
Регистриран на: 01.03.06



Ей тва само в България го има. Пича пита кой фреймуърк вие му казвате да си напише негов си. Аре застреляйте се. Колко пъти трябва да се напише DBAL, че да се сетите да не измисляте шибаното колело във всеки проект и че фреймуърка не е толкова от значение, колкото капацитета на програмиста?

Ебахти колегите брат.

И Laravel и Symfony ще ти свършат повече от чудесна работа. Нито един фреймуърк обаче няма да свърши работата вместо теб. Бизнес логиката си я пишеш ти.

В зависимост от проекта даже, ако е много прост може дори да не се стараеш как си структурираш кода, стига да работи.

Това мнение е било редактирано от Naminator_X_ на 25-11-2020, 01:22
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 25-11-2020, 09:50
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3007
Регистриран на: 17.01.17



Ама то голямо откриване на шибаното колело пада. Това, да успееш правилно да напишеш един ред sql си е тегава работа. Затова си трябва фреймуорк...

Но нещо се разсеях, викам да ти отговоря на въпроса. Като си пише нещо собствено, големите батковци пишат нещата така, че да ги използват повторно. Та колкото и мъчна да е тая работа с откриването на sql-а, то технически в сайт за лютеница това се прави еднократно.

И да знаеш, използвания фреймуорк определя до голяма степен качеството на продуктът. Друг е въпроса, че качество в сайт за лютеница е несериозно да търсиш.
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 25-11-2020, 22:35
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2159
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Naminator_X_ @ 25-11-2020, 01:18)
Пича пита кой фреймуърк вие му казвате да си напише негов си. Аре застреляйте се. Колко пъти трябва да се напише DBAL, че да се сетите да не измисляте шибаното колело във всеки проект и че фреймуърка не е толкова от значение, колкото капацитета на програмиста?

Ебахти колегите брат.

Е така де, ако програмиста има капацитет ще си реши проблема сам, няма да задава малоумни въпроси, в които се крие отговора и дори няма да предизвика твоето възмущение. Ти се възмущаваш, че питал едно, а му отговаряли друго. Но отговора на thrawn е абсолютно точен и коректен и аз го подкрепям на 100%. А що се отнася до застелването, ти пищов виждал ли си на живо?

Това мнение е било редактирано от Антон Яначков на 25-11-2020, 22:35
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0