BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Въпрос относно С++, Корегиране на съдържанието на променлива
BCSL
Публикувано на: 09-03-2022, 22:31
Quote Post



Име: БОЙКО СЛАВЧЕВ
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 09.03.22



Как да изведа съдържанието на променлива/масив на екрана и да го редактирам, а не да въвеждам цялото съдържание в новия му вид.
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 09-03-2022, 23:58
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12169
Регистриран на: 27.01.05



CODE
...
int a[2];
...
printf("текуща стойност на втория елемент е: %d\nвъведи нова стойност: ", ar[1]);
scanf("%d", &ar[1]);
...


Това мнение е било редактирано от SuN на 09-03-2022, 23:59


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
BCSL
Публикувано на: 10-03-2022, 19:18
Quote Post



Име: БОЙКО СЛАВЧЕВ
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 09.03.22



Идеята е ако имам текст от 20-30 символа да стъпя върху него и да коригирам примерно 5 символа а не да въвеждам целия текст отново. На КЛИПЕР това действие е елементарно за извършване.


Прикачен файл ( Брой сваляния: 51 )
Прикачен файл  EKRAN.pdf
PMEmail Poster
Top
samolet4e
Публикувано на: 16-03-2022, 19:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 6
Регистриран на: 16.03.22



Според мен не можеш да редактираш stdout. Принтиран текст на конзолата просто си остава там.
Оптай да си напишеш текстов редактор!
PMEmail Poster
Top
BCSL
Публикувано на: 24-03-2022, 22:04
Quote Post



Име: БОЙКО СЛАВЧЕВ
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 09.03.22



Може би не зададох въпроса точно. Идеята е както в КЛИПЕР командата за въвеждане на данни да извежда старото съдържание на променливата и то да бъде редактирано.CIN и SCAN не дават тази възможност. Дали има друга команда която да дава такава възможност?
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 25-03-2022, 07:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 9709
Регистриран на: 11.11.06



конзолния вход/изход към момента се ползва само за скриптови неща, където рядко се пише на ръка, затова нямам идея, но ако изпринтиш текста без \n накрая ?
PM
Top
ici
Публикувано на: 25-03-2022, 08:13
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 17876
Регистриран на: 06.06.04



За тази цел може да се използва GNU readline

За Windows: http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/readline.htm


--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0