BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
devilxp1 |
Публикувано на: 13-08-2023, 15:49
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 16 Регистриран на: 25.06.21 ![]() |
Здравейте.
Трябва ми команда или някакъв начин за четене на портове под Линукс сървър. Да показва Ip адреса и порта на клиента и информацията която праща. Благодаря. |
thrawn |
Публикувано на: 13-08-2023, 16:04
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3521 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Четене на портове?
|
devilxp1 |
Публикувано на: 13-08-2023, 16:20
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 16 Регистриран на: 25.06.21 ![]() |
Да.Четене на портовете.
Да кажем искам да проверя ,какво и от кого пристига на порт 9000. Мога ли да го видя в команден режим или по някакъв друг начин? |
thrawn |
Публикувано на: 13-08-2023, 16:33
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3521 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
За можене, може. nc например.
Но начинът по който е зададен въпроса ме кара да си мисля, че не знаеш точно какво правиш, което значи, че най-вероятно нито един инструмент няма да ти свърши работа (има доста по мощни от nc които са проектирани баш за тая табота). |
devilxp1 |
![]() |
Е проблем ли е да ми ги напишеш или са някаква тайна?
Аз,че съм невежа,съм невежа...но затова питам,за да се науча! Ти ми ги напиши,ако ги знаеш разбира се,пък нека аз преценя дали имам силите да ги приложа! Благодаря! |
ici |
Публикувано на: 13-08-2023, 18:46
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
pcap, wireshark
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
devilxp1 |
Публикувано на: 13-08-2023, 19:30
|
Благодаря на "ici" ще тествам.
|
relax4o |
Публикувано на: 13-08-2023, 19:34
|
||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2730 Регистриран на: 04.04.07 ![]() |
Мен темата ме обърка, че се намира в отдел за програмни езици и смятах, че иска да го постигне на някой език.
-------------------- Бисери :D
|
||||
devilxp1 |
Публикувано на: 13-08-2023, 19:59
|
relax4o
Всъщност,ако може да се постигне,чрез PHP. Също не би било зле. Реално имам едно процесче,което работи на Линукс сървърче. Отваря се tcp сокет конекция към един клиент,но отвреме на време php то ми спира да приема данни от клиента и зависва без да даде грешка. Процеса не спира,не крашва,нищо! Програмата е проста. Клиента на 10 минути праща hex пакет от 10 цифри. Отваря се сокет,приема се пакета и....това е. Но,след ден,два работа...изведнъж процеса спира да приема данни. Сякаш клиента изчезва.А знам,че не е така и той периодично си праща данните. Сега се опитвам да се сетя как да прочета данните, които постъпват от клиента директно на порта ,паралелно на процеса. |
ici |
Публикувано на: 13-08-2023, 22:05
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Със socat можеш да имитираш сървъра или клиента. с pcap можеш да дебнеш, а с
wireshark(X), може да филтрираш по порт и по каквото друго искаш. Това мнение е било редактирано от ici на 13-08-2023, 22:11 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |