BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
CPPlus |
Публикувано на: 20-08-2023, 12:19
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1132 Регистриран на: 22.06.11 ![]() |
Hello, bgdev!
От години чета тоя форум (вече 12 години... уж съм млад, ама все повече се чувствам стар). Ама не пиша - само преглеждам тук таме поради мускулната памет да се появи bdev.org в address bar-a. Та викам да пусна една тема за мохабета да заявим участие поне да има - да не е кат' да няма, пък темата ми се стори controversial и че може да излязат майтапи ![]() Малко представяне (hope it's not too late) Сега - аз съм типичен no lifer - ако ме видите в реалния живот - възпитан, спретнат, разговорлив, кипящ от енергия - не се връзвайте - вероятно чакам да си седна на компютъра, освен ако не ви се говори за програмиране или arch linux ![]() Та да стигнем до основното - 5D neovim experience! Малко pretext - като отвориш моя vim и започва да ти говори някакъв глас - ![]() - "welcome vim master, ready to begin your text adventure" - или като търсиш файлове "on it - initiating our swift search protocol" - 15 вариации има за момента за всеки major keybinding... - по някое време ще го вържа live с ChatGPT да е максимално разнообразието, ама бавно се движат страничните проекти уикендите ![]() - ![]() - ![]() - ![]() - ![]() ![]() - ![]() Сега всичко това е страхотно (от години ги играя тея схеми и толкова съм привикнал, че единствените ми трудности да изпадна в deep flow са първите 15 минути като разнообразя с друг subset анимирани фонове, докато и с това не привикна). Дори до такова положение съм стигнал, че ми е трудно да се фокусирам без звуците и фоновете. НО - не е достатъчно! Като гледам hollywood-ските репрезентации на хакерите - нещата са по-динамични, повече екшън има. Отдавна съм зарязал игрите в името на работохолизма, но си спомням как Starcraft и Overwatch даваха едно чувство на екшън, което просто го няма в коденето. То и без това няма екшън в по-голямата част от работата - нещо дизайни се правят, документи, па а до product хората 10 неща да изговорим... ми то поне 5 реда код да напише човек като екшън герой - да има драма. Та схемата е следната - новата степен е динамично да се сменя музиката и фона зад кода спрямо в коя част от проекта си, спрямо някакви готини метрики: - ![]() - ![]() - ![]() Но това ясно - софтуер. Обаче искам и нещо още по-привличащо вниманието и съм се спрял на вентилатор с впръскване на вода - ![]() - ![]() Та TLDR - реално въпросът ми е: До сега не съм разцъквал такова нещо, та.. предполагам повечето такива вентилаторчета няма вариант да си говорят през USB. Изобщо как става подобна комуникация - може би най-простото е да спирам и пускам захранването на USB-то (ако е възможно). А какво остава за вентилаторите със степени - те сигурно нямат нещо дето да "слуша" за някакъв протокол през USB-то (изобщо не съм сигурен как би работило това).. та коя е най-простата посока. ![]() -------------------- Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
|
Bender++ |
Публикувано на: 20-08-2023, 23:05
|
||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 475 Регистриран на: 18.04.21 ![]() |
За съжаление добавят нови по-бързо отколкото ги решавам ![]() Това мнение е било редактирано от Bender++ на 20-08-2023, 23:05 Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!) ![]() -------------------- Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти! Слава на героите - Z V |
||
ici |
Публикувано на: 21-08-2023, 00:23
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18360 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Фърмуера за тази платка го писах аз
![]() https://www.melexis.com/en/product/fandrive...11-and-mlx90412 Това мнение е било редактирано от ici на 21-08-2023, 00:25 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
WizardKing |
Публикувано на: 21-08-2023, 02:22
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 368 Регистриран на: 12.08.23 ![]() |
Не се обиждай ама щом се чудиш какъв саундтрак да се включи спрямо кода - имаш нужда от ново хоби. Ако си меломан просвири на някакъв инструмент, сберете се чичаци да жулите по мазета и гаражи, стани аудиофил и пръскай безумни пари за техника защото ще чуеш някой друг чинел в повече на еди кое си парче.
-------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
CPPlus |
Публикувано на: 22-08-2023, 03:32
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1132 Регистриран на: 22.06.11 ![]() |
@ici На пръв поглед звучи добре, на втори ... къде се забих
![]() Така... явно вентилаторите работят с намотки?? Тази платка, която препоръчваш, е да контролира IC (някакъв circuit) за вентилатори с една намотка? - тези circuits предполагам са задължителен компонент във всеки fan - НО платката поддържа MLX90411 и MLX90412 (ако съм разбрал "drive capability" правилно - става въпрос само за разлика в мощността) - сега - то сигурно има 1000 различни IC-та - fan-а трябва да се разглабя и презапоява?? И от тука какво - ръчкам платката с USB от PC-то и следвам някакъв протокол? Ползвам готово API? Не знам колко глупости изприказвах до сега (аз дори компютъра не мога да си разглобя), ама ако не е далече от истината може би да си спирам power-a на USB-то ще е най-cost-efficient предвид задачата ![]() Това мнение е било редактирано от CPPlus на 22-08-2023, 03:32 -------------------- Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
|
CPPlus |
Публикувано на: 22-08-2023, 03:39
|
||||
Аз и на китара доста свирех, и доволно ниво на beatbox стигнах, и на бокс ходих, и какво ли още не... ама мене толкова време ми отне да изкореня всякакви хобита и странични дейности от седенето пред компютъра, че ако доброволно пак се закопая не знам как ще си го простя ![]() Иначе съм съгласен, че подобни залитания са от липса на хоби, ама то такива изкривявания са по design
Deep respect - аз отдавна съм затънал в webаджийство и от 2 години ахам да сменя проекта във фирмата, ама все нещо има да се доработва. Почнах тука scott meyers и algo курсчето на leetcode, ама докато не почна да го рина това 10 часа на ден поне 6 месеца само ще се възхищавам на хора като тебе... още малко остана ![]() Това мнение е било редактирано от CPPlus на 22-08-2023, 03:39 -------------------- Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
|
||||
Стуйката |
Публикувано на: 30-08-2023, 22:48
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 10 Регистриран на: 30.08.23 ![]() |
Абе кой ползва LeetCode в Европа, губите си времето само.
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |