BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
akrachev |
Публикувано на: 16-03-2024, 16:50
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1094 Регистриран на: 27.11.09 |
Изумен съм от UX на НАП Електронни услуги. Хубаво, нашите са си дали кода опен сорс, ама ...
По конкретно подаванне на данни по Чл. 73, ал. 1 - обикновен човек почва да подава - първо търсачаката им не връща резултат (пиша 73 - иска поне 3 синвола) после излиза подаванне на данни по Чл.73, ал. 1 - обаче с по дребния шрифт пише до 2018 г. !!! -> а най фрапантното е, че актуалната услуга има съвсем друго име - някакъв случан номер като декларация Но.1567 - и я открих съвсем случайно (след 30 мин ровене на всичките им услуги !) Та се чудя, един UX специалист ли нямат, нали уж ИТ специалистите са добре платени, взимали много пари, и т.н. -------------------- |
dvader |
Публикувано на: 16-03-2024, 17:34
|
Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5246 Регистриран на: 12.07.05 |
Ми... нали е опен сорс - направи им един пул рекуест...
-------------------- I find your lack of faith disturbing
|
SuN |
Публикувано на: 16-03-2024, 18:05
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12937 Регистриран на: 27.01.05 |
Божанов беше предупредил, че интерфейса е меко казано неудобен (по спомен цитирам). И нещо спомена за някакви бюрократични феодали, но тази част не я помня добре.
-------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
thrawn |
Публикувано на: 16-03-2024, 18:54
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3690 Регистриран на: 17.01.17 |
Няма смисъл да се занимава човек с глупости. Ако услугата се ползва редовно просто си правиш собствено приложение което да я ползва и да ти предоставя удобен интерфейс (евентуално, като включваш достъп и до собствена EIS).
Правил съм две такива интеграции - едната като самостоятелно приложение а другата като плъгин за браузер. Между другото, електронните услуги на нап са javaee върху weblogic а това в хранилището е php та едва ли е релевантно (или са други услуги) Това мнение е било редактирано от thrawn на 16-03-2024, 18:58 |