BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
breaniac |
Публикувано на: 11-01-2019, 16:54
|
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 82 Регистриран на: 19.12.13 ![]() |
Привет на всички,
бих искал да споделя за един проблем който мъча от 2-3 дни и стигнах до положение на т .нар. забиване ![]() Имам няколко солюшъна на които се опитвам да изцистя грешките, с една дума да могат да минават на нива компилация. При билдване на един от солюшъните, в които присъства т нар. message compile файл компилаторът ми излизи с грешка: Missig argument for -s switch. / Project: ErrMsg / File: mc / Line: 1 въпросният файл има следното съдържание: MessageId=0x0 Language=English %1 . В началото изключих този файл от солюшънът и повреме на компилащията ми излиза джам със съобщение: "Such key coudn't be found" и никаква последваща реакция. Намерих няколко мнения за подобен проблем в StackOverflow но и те недадоха резултат. Сега тук ще споделя нещо интересно - солушъните са билдвани и се билдват успешно на Visual Studio 6, опитът тук е да се подкарат на VS2017. Чрез този МС файл се генерира друг RC (ресурсен) binary файл. Въпросът ми е има ли някой на идея как бих могъл да заобиколя тази грешка и защо въобще са необходими да се ползват такива MC и RC файлове? Сълюшаните са писани на С++. Прикачена картинка ![]() |
dvader |
Публикувано на: 11-01-2019, 18:34
|
||||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 4300 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Аз бих почнал с пресъздаване на проектите от нулата, вместо да ги конвертирам от старото студио. Ако добре знаеш vcxproj формата можеш да ги отвориш с най-близкият XML редактор и да махнеш на ръка всичко излишно.
Ами защото така е решил автора на проекта, иначе не е задължителен нито RC файла, нито MC.
-------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |