BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Свързване на база данни с android
mitko9670
Публикувано на: 01-12-2020, 13:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 24
Регистриран на: 24.10.15



Здравейте, ще се радвам, ако някой може да ми помогне. Опитвам се да свържа postgresql база данни към приложението на андроид, но не се получава. Добавям jdbc, но пак не става. Пробвах с sql, но пак не се получава. Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен. Това е кога за свързване към базата данни
try {
String url = "jdbc : postgresql://localhost:5433/HMS?user=postgres&password=mitko9670&ssl =false";
Connection conn = DriverManager.getConnection(url);
textViewa.setText("SUCCESS");
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
textViewa.setText("FAILURE");
}


Кода работи, защото когато го пусна като обикновен java файл ми изписва success.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 01-12-2020, 14:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3054
Регистриран на: 17.01.17



Дори да има шанс да го подкараш това под андроид, не дей.

За да свържеш мобилен клиент с база данни се ползва междинен слой. Обикновенно се прави web api което предоставя нужните функции.
PMEmail Poster
Top
Lachezar
  Публикувано на: 01-12-2020, 15:00
Quote Post



Име: Лъчезар Добрев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2737
Регистриран на: 10.11.04



QUOTE (mitko9670 @ 01-12-2020, 13:33)
Здравейте, ще се радвам, ако някой може да ми помогне. Опитвам се да свържа postgresql база данни към приложението на андроид, но не се получава. Добавям jdbc, но пак не става. Пробвах с sql, но пак не се получава. Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен. Това е кога за свързване към базата данни
try {
String url = "jdbc : postgresql://localhost:5433/HMS?user=postgres&password=mitko9670&ssl =false";
Connection conn = DriverManager.getConnection(url);
textViewa.setText("SUCCESS");
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
textViewa.setText("FAILURE");
}


Кода работи, защото когато го пусна като обикновен java файл ми изписва success.

Адреса, който използваш е localhost.
Това няма да сработи, освен ако не пуснеш PostgreSQL под Андроид.
Оправи адреса да не е localhost, а адреса на машината, където работи сървъра.


--------------------
И'м ватцхинг ъоу...
PMUsers Website
Top
akrachev
Публикувано на: 03-12-2020, 09:17
Quote Post



Име: акрачев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 953
Регистриран на: 27.11.09



Най доброто наистина е междинен слой. Най добррия е решение когато нямаш обхват да записва в sqllite а при връзка да синхронизира със базата.


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0