BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Google API +, Google SignIn бутон не работи
peterhoff
Публикувано на: 25-05-2020, 10:52
Quote Post



Име: Петко Иванов
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 220
Регистриран на: 25.07.11



Здравейте, заиграх се вчера със Google SignIn бутона и следвах инструкциите в Google, поразчетох се и в отделни форуми, но не можах да добия резултат...

Значи, имам index.html, а навигиращото меню изглежда така:

CODE
<div class="nav">
           <button class="btn">
               <div id="gSignInWrapper">
                   <div id="customBtn" class="customGPlusSignIn">
                     <span class="buttonText"><b>Продължи</b> със Google</span>
                   </div>
               </div>
           </button><br />
           <a href="main.html"><button class="btn"><b>Продължи</b> със Facebook</button></a><br />
           <a href="#">Privacy Policy</a><br />
           <a href="#">Terms of Service</a>
       </div>


това е javascript-a:
CODE

<script>
   var googleUser = {};
   var startApp = function() {
     gapi.load('auth2', function(){
       // Retrieve the singleton for the GoogleAuth library and set up the client.
       auth2 = gapi.auth2.init({
         client_id: 'API_CODE.apps.googleusercontent.com',
         cookiepolicy: 'single_host_origin',
         // Request scopes in addition to 'profile' and 'email'
         //scope: 'additional_scope'
       });
       attachSignin(document.getElementById('customBtn'));
     });
   };
 
   function attachSignin(element) {
     console.log(element.id);
     auth2.attachClickHandler(element, {},
         function(googleUser) {
           document.getElementById('name').innerText = "Signed in: " +
               googleUser.getBasicProfile().getName();
             }, function(error) {
         alert(JSON.stringify(error, undefined, 2));
       });
 }
   </script>
   <script>startApp();</script>


Проблема ми е, че след като избера моя акаунт, дава индикация, че зарежда и след, като се очаква, че съм вписан вече, би следвало да ме препрати автоматично в main.html, тъй-като когато създавах api-то имам опцията да напиша redirect линк, но нещо не се получава...
Стои си в същата страница и все едно нищо не се е случило...

Това получавам от Console:

CODE

cb=gapi.loaded_0:349 Uncaught TypeError: Cannot set property 'innerText' of null
   at (index):54
   at cb=gapi.loaded_0:590
   at e.Tr (cb=gapi.loaded_0:359)
   at Ok (cb=gapi.loaded_0:362)
   at Jk (cb=gapi.loaded_0:362)
   at _.uk.AU (cb=gapi.loaded_0:362)
   at tk (cb=gapi.loaded_0:354)
(anonymous) @ (index):54
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:590
e.Tr @ cb=gapi.loaded_0:359
Ok @ cb=gapi.loaded_0:362
Jk @ cb=gapi.loaded_0:362
_.uk.AU @ cb=gapi.loaded_0:362
tk @ cb=gapi.loaded_0:354
setTimeout (async)
gk @ cb=gapi.loaded_0:349
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:362
tk @ cb=gapi.loaded_0:354
Promise.then (async)
ok @ cb=gapi.loaded_0:354
_.sk @ cb=gapi.loaded_0:354
Kk @ cb=gapi.loaded_0:361
_.uk.th @ cb=gapi.loaded_0:360
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:355
tokenReady @ cb=gapi.loaded_0:585
a.Kw.<computed> @ cb=gapi.loaded_0:585
Ax.Xe @ cb=gapi.loaded_0:584
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:583
av.dispatchEvent @ cb=gapi.loaded_0:495
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:534
_.h.X_ @ cb=gapi.loaded_0:517
(anonymous) @ cb=gapi.loaded_0:519


Това мнение е било редактирано от peterhoff на 25-05-2020, 10:59
PMEmail Poster
Top
peterhoff
Публикувано на: 25-05-2020, 12:22
Quote Post



Име: Петко Иванов
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 220
Регистриран на: 25.07.11



Някой?
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 25-05-2020, 18:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2930
Регистриран на: 17.01.17



Ами то си пише : "Cannot set property 'innerText' of null"
От дадения код няма как да се каже точно за кое извикване става дума (54-ти ред). Ако е това което си дал, нямаш елемент с id="name"

Това мнение е било редактирано от thrawn на 25-05-2020, 18:38
PMEmail Poster
Top
peterhoff
Публикувано на: 26-05-2020, 00:34
Quote Post



Име: Петко Иванов
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 220
Регистриран на: 25.07.11



получи се, като добавих един div с id="name", но единственото, което се случва е просто в самия бутон на Google да извлича името ми, че съм вписан, но все още стои в същата страница, а би следвало да ме пренасочи към main.html.
Нещо не съм дописал ли?
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0