BG Development


Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Нужда от помощ, Взимане на информация от уеб сйт
denysoft
Публикувано на: 14-01-2018, 11:43
Quote Post



Име: Денислав
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 13
Регистриран на: 13.01.18



Стига спами. Какво общо има това с темата?
Кекс, та кекс. Еееее.....


--------------------
</Visual Basic.NET> </Java>
..::/DenySoft\::..
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 14-01-2018, 13:23
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 3701
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (denysoft @ 14-01-2018, 12:01)
QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 01:40)
Откадя накадя риспонс ? Първо имаш рекуест. Има си класове WebRequst и WebResponse. А има и WebClient. А ти имаш google. Мързи ме да пиша код, елементарно е. И ако мислиш да се развиваш професионално просто заеби VB.

За професионално развитие става въпрос, но защо да зарежа VB?

Единственото приложение на VB за .NET е при легаси проекти, където на никой не му се инвестира пренаписване на C#. Нови VB.NET проекти имаше 2002-2005. Сега сме 2018. Не, че не можеш да пишеш на него, просто няма да си намериш работа в наши дни. Въпреки, че .NET като платформа поддържа сумати езици C# е създаден специално за него. А най-малкото форматирането на VB е грозно. Чети си тук за повече информация :
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...sual_Basic_.NET
PM
Top
denysoft
Публикувано на: 14-01-2018, 13:37
Quote Post



Име: Денислав
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 13
Регистриран на: 13.01.18



QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 13:23)
QUOTE (denysoft @ 14-01-2018, 12:01)
QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 01:40)
Откадя накадя риспонс ? Първо имаш рекуест. Има си класове WebRequst и WebResponse. А има и WebClient. А ти имаш google. Мързи ме да пиша код, елементарно е. И ако мислиш да се развиваш професионално просто заеби VB.

За професионално развитие става въпрос, но защо да зарежа VB?

Единственото приложение на VB за .NET е при легаси проекти, където на никой не му се инвестира пренаписване на C#. Нови VB.NET проекти имаше 2002-2005. Сега сме 2018. Не, че не можеш да пишеш на него, просто няма да си намериш работа в наши дни. Въпреки, че .NET като платформа поддържа сумати езици C# е създаден специално за него. А най-малкото форматирането на VB е грозно. Чети си тук за повече информация :
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...sual_Basic_.NET

Благодаря за съвета, ще се ориентирам към друг език. А Java как е използва ли се.


--------------------
</Visual Basic.NET> </Java>
..::/DenySoft\::..
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 14-01-2018, 23:44
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 3701
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (denysoft @ 14-01-2018, 14:37)
QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 13:23)
QUOTE (denysoft @ 14-01-2018, 12:01)
QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 01:40)
Откадя накадя риспонс ? Първо имаш рекуест. Има си класове WebRequst и WebResponse. А има и WebClient. А ти имаш google. Мързи ме да пиша код, елементарно е. И ако мислиш да се развиваш професионално просто заеби VB.

За професионално развитие става въпрос, но защо да зарежа VB?

Единственото приложение на VB за .NET е при легаси проекти, където на никой не му се инвестира пренаписване на C#. Нови VB.NET проекти имаше 2002-2005. Сега сме 2018. Не, че не можеш да пишеш на него, просто няма да си намериш работа в наши дни. Въпреки, че .NET като платформа поддържа сумати езици C# е създаден специално за него. А най-малкото форматирането на VB е грозно. Чети си тук за повече информация :
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...sual_Basic_.NET

Благодаря за съвета, ще се ориентирам към друг език. А Java как е използва ли се.

Е ползва се разбира се, питай "Набухвател", гъзъ му е набухнал от джава и друго не признава icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от stewie на 14-01-2018, 23:45
PM
Top
Набухвател
Публикувано на: 15-01-2018, 00:00
Quote Post



Име: Др. Йоткерь
Група: Форумен член
Ранг: Активен

Мнения: 150
Регистриран на: 09.01.18



QUOTE
Благодаря за съвета, ще се ориентирам към друг език. А Java как е използва ли се.


Питай stewe - тука той прави яките пари. Обаче в БГ най-се търси жаваскрипт и цсс, но това по мое мнение не е истинско програмиране. Обаче може да го съчетаеш с ПХП. Така хем може да бачкаш като роб (разбирай служител във фирма) или да бачкаш за себе си и да правиш яките пари.


--------------------
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 15-01-2018, 00:53
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 3701
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (Набухвател @ 15-01-2018, 01:00)
QUOTE
Благодаря за съвета, ще се ориентирам към друг език. А Java как е използва ли се.


Питай stewe - тука той прави яките пари. Обаче в БГ най-се търси жаваскрипт и цсс, но това по мое мнение не е истинско програмиране. Обаче може да го съчетаеш с ПХП. Така хем може да бачкаш като роб (разбирай служител във фирма) или да бачкаш за себе си и да правиш яките пари.

Дам като ги сложа във фризера стават много яки. И джавата не е лоша. Ако искаш и C/C++ почни. Не ме радва ПХП мен, освен ако не е за порно индустрията.
PM
Top
denysoft
Публикувано на: 15-01-2018, 18:40
Quote Post



Име: Денислав
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 13
Регистриран на: 13.01.18



Сега започнах да чета “Въведение в програмирането със C#“, да ме посъветвате нещо или.. ?

Това мнение е било редактирано от denysoft на 15-01-2018, 18:40


--------------------
</Visual Basic.NET> </Java>
..::/DenySoft\::..
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 15-01-2018, 19:45
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 3701
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (denysoft @ 15-01-2018, 19:40)
Сега започнах да чета “Въведение в програмирането със C#“, да ме посъветвате нещо или.. ?

На Бат Светльо книжлето ? Ами зависи колко си добре с английския. Но ако ти се чете Бат Светльо и стария му колектив, който беше съставен от умни и кадърни хора (за разлика от студентчетата в академийката му сега), то по-добре да хванеш Програмиране за .NET Framework от 2003-а години, въпроса е, че е олдскул понеже е за 1.1. Но поне в том 1 ще хванеш основни концепции и принципи как да твориш ООП с .NET.

Това мнение е било редактирано от stewie на 15-01-2018, 19:46
PM
Top
Stilgar
Публикувано на: 15-01-2018, 19:50
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 11835
Регистриран на: 13.05.08



QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 13:23)
QUOTE (denysoft @ 14-01-2018, 12:01)
QUOTE (stewie @ 14-01-2018, 01:40)
Откадя накадя риспонс ? Първо имаш рекуест. Има си класове WebRequst и WebResponse. А има и WebClient. А ти имаш google. Мързи ме да пиша код, елементарно е. И ако мислиш да се развиваш професионално просто заеби VB.

За професионално развитие става въпрос, но защо да зарежа VB?

Единственото приложение на VB за .NET е при легаси проекти, където на никой не му се инвестира пренаписване на C#. Нови VB.NET проекти имаше 2002-2005. Сега сме 2018. Не, че не можеш да пишеш на него, просто няма да си намериш работа в наши дни. Въпреки, че .NET като платформа поддържа сумати езици C# е създаден специално за него. А най-малкото форматирането на VB е грозно. Чети си тук за повече информация :
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...sual_Basic_.NET

Това твърдение е вярно само за България, но пък също е вярно, че и в световен мащаб намаляват новите VB.NET проекти.


--------------------
Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
PMEmail PosterUsers Website
Top
denysoft
  Публикувано на: 28-01-2018, 10:13
Quote Post



Име: Денислав
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 13
Регистриран на: 13.01.18



Много Благодаря на всички за отделеното време. icon_smile.gif


--------------------
</Visual Basic.NET> </Java>
..::/DenySoft\::..
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0