BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Ако можете да помогнете с др-то на c++, написал съм описанието като мнение
toni778
Публикувано на: 14-11-2021, 22:07
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 14.11.21



Да се напише програма, която прочита от конзолата 1 цяло число в интервала
[100 … 999], и след това го принтира определен брой пъти - модифицирайки го
преди всяко принтиране по следния начин:
1)Ако числото се дели на 5, извадете от него първата му цифра.
2)Ако числото се дели на 3, извадете от него втората му цифра.
3)Ако нито едно от горните условия не е вярно, прибавете към него третата му
цифра.
Принтирайте на конзолата N брой реда, като всеки ред има M на брой числа,
които са резултат от горните действия. Нека:
· N = сбора на първата и втората цифра на числото.
M = сбора на първата и третата цифра на числото
Пример:
Вход: 132
Изход:
129 126 123
120 119 121
123 120 119
121 123 120
PMEmail Poster
Top
Bender++
Публикувано на: 14-11-2021, 22:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 147
Регистриран на: 18.04.21



Какъв е точно проблема ? С кое не можеш да се справиш ?


--------------------
Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
PMEmail Poster
Top
toni778
Публикувано на: 14-11-2021, 22:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 14.11.21



ne sum mnogo zapoznat sus programiraneto i napravo mi go dadoha tova da go reshavam i ne znam kak stava
PMEmail Poster
Top
toni778
Публикувано на: 14-11-2021, 22:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 14.11.21



ako може също да ме посъветвате откъде да чета за c++ ще съм много благодарен
PMEmail Poster
Top
Bender++
Публикувано на: 14-11-2021, 23:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 147
Регистриран на: 18.04.21



QUOTE (toni778 @ 14-11-2021, 22:45)
ako може също да ме посъветвате откъде да чета за c++ ще съм много благодарен


--------------------
Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
PMEmail Poster
Top
Bender++
Публикувано на: 14-11-2021, 23:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 147
Регистриран на: 18.04.21



QUOTE (toni778 @ 14-11-2021, 22:38)
ne sum mnogo zapoznat sus programiraneto i napravo mi go dadoha tova da go reshavam i ne znam kak stava

е не сте ли имали курсове в училище/университета ?


--------------------
Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
PMEmail Poster
Top
toni778
Публикувано на: 15-11-2021, 08:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 14.11.21



Имаме но нещата се усложняват много бързо и за тези като мен които не са се занимавали преди е много трудно .
PMEmail Poster
Top
wqw
Публикувано на: 15-11-2021, 09:48
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6304
Регистриран на: 10.06.04



Тази задача за 6-ти клас ли е?

CODE
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
   long long chislo, ed, des, stot, N, M, x, y;
   stot = 0;
   while(stot <= 0 || stot > 9) {
       cout << "Daj 3-tsifreno chislo: ";
       cin >> chislo;
       // namirame chifrite na edinitsi, desetitsi i stotitsi
       ed = (chislo/1)%10;
       des = (chislo/10)%10;
       stot = (chislo/100);
   }
   N = ed + des;
   M = ed + stot;
   for (y = 0; y < N; y++) {
       for (x = 0; x < M; x++) {
           if (chislo % 5 == 0) {
               chislo -= stot;
           } else if (chislo % 3 == 0) {
               chislo -= des;
           } else {
               chislo += ed;
           }
           cout << chislo << " ";
           // note: ne e nujno da tyrsim chifrite na nowoto chislo
           //ed = (chislo/1)%10;
           //des = (chislo/10)%10;
           //stot = (chislo/100);
       }
       cout << endl;
   }
   return 0;
}

Btw, условието е дадено малоумно, защото спрямо примерните вход/изход на всяка стъпка се вадят цифрите на *първоначалното* число, вместо да се смята с цифрите на текущото число, което се е получило след обработките до момента. Щеше да е по-логично и така се разбира от първо четене, но добре че има пример.

cheers,
</wqw>

Това мнение е било редактирано от wqw на 15-11-2021, 10:09


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
boxing
Публикувано на: 17-11-2021, 19:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 148
Регистриран на: 16.06.15



QUOTE (wqw @ 15-11-2021, 09:48)
Тази задача за 6-ти клас ли е?

CODE
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
   long long chislo, ed, des, stot, N, M, x, y;
   stot = 0;
   while(stot <= 0 || stot > 9) {
       cout << "Daj 3-tsifreno chislo: ";
       cin >> chislo;
       // namirame chifrite na edinitsi, desetitsi i stotitsi
       ed = (chislo/1)%10;
       des = (chislo/10)%10;
       stot = (chislo/100);
   }
   N = ed + des;
   M = ed + stot;
   for (y = 0; y < N; y++) {
       for (x = 0; x < M; x++) {
           if (chislo % 5 == 0) {
               chislo -= stot;
           } else if (chislo % 3 == 0) {
               chislo -= des;
           } else {
               chislo += ed;
           }
           cout << chislo << " ";
           // note: ne e nujno da tyrsim chifrite na nowoto chislo
           //ed = (chislo/1)%10;
           //des = (chislo/10)%10;
           //stot = (chislo/100);
       }
       cout << endl;
   }
   return 0;
}

Btw, условието е дадено малоумно, защото спрямо примерните вход/изход на всяка стъпка се вадят цифрите на *първоначалното* число, вместо да се смята с цифрите на текущото число, което се е получило след обработките до момента. Щеше да е по-логично и така се разбира от първо четене, но добре че има пример.

cheers,
</wqw>

icon_confused.gif icon_cry.gif Любимото ми! Пишеш му задачата и никакъв отговор повече icon_biggrin.gif
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 17-11-2021, 21:38
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12001
Регистриран на: 27.01.05



Сигурен съм, че wqw го е направил за да изкупи един малък грях. В този случай повече участие очевидно не се иска. icon_smile.gif


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0