BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с последен slash след файлово разширени...
goro
Публикувано на: 03-02-2019, 23:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 55
Регистриран на: 31.05.09



Направих една случайна грешка при адрес на сайт и видях, че създава проблем

Накратко
Ако някой постави след последното .php слаш и следващ файл се изпълнява грешно първият файл.
Пример
При адрес
//сайт.ком/файл1.php
резултата е ОК

При случайната ми грешка
//сайт.ком/файл1.php/файл2.php
се изпълнява файл1.php при това грешно
Същото грешно изпълнение и при
//сайт.ком/файл1.php/


Добавих в htaccess два реда
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,}\s([^.]+).(php/|html/) [NC]
RewriteRule ^ %1/ [R,L]

Нещата се пооправиха но не съм много убеден в подхода си.

PM
Top
goro
Публикувано на: 04-02-2019, 07:31
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 55
Регистриран на: 31.05.09



Да допълня
Същия резултат с грешка се получава и тук

Вижте разликите между
https://forums.bgdev.org/index.php/
и
https://forums.bgdev.org/index.php
PM
Top
PxL
Публикувано на: 04-02-2019, 08:22
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2889
Регистриран на: 26.04.05



Защото картинките са сложени с релативен път, докато CGI имплементацията изпраща като параметри на скрипта. Браузъра обаче не го "е*е", че сървъра го третира не като директория, а като аргументи към php скрипта и прави грешни заявки за картинките/ресурсите.

Ако си с apache можеш изцяло да го спреш с
CODE

AcceptPathInfo Off


Но по-добре ползвай пълни пътища за ресурси в html

Това мнение е било редактирано от PxL на 04-02-2019, 09:52


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
goro
Публикувано на: 04-02-2019, 18:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 55
Регистриран на: 31.05.09



Благодаря от сърце!

Явно... не поумнявам с годините. icon_smile.gif
При мен не бяха само картинките, ами и други неща и се чудех какво става.
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0