BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Затруднение със задача
velizarpetev
Публикувано на: 14-10-2019, 15:34
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



Здравейте!
 Имам задача, която трябва да направя и имам проблем. На C++ работя. Задачата е:

Да се прочете от файл поредица от стойности и да се отпечата на екрана като матрица 10х10. Да се намери долен десен триъгълник от   стойности на матрицата. Резултата да се изведе на екрана и да се запише във втори файл. Първата част знам как да я направя, но втората с намирането на триъгълника от стойности на матрицата и после да се изведе на екрана. Имам някои представи, но не знам дали са верни - с масив?

PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 14-10-2019, 15:46
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



Пусни и кода, до където си стигнал.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
velizarpetev
Публикувано на: 14-10-2019, 16:09
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <iostream>
int main(){
setlocale(LC_ALL, "Bulgarian");
int a, b, c, d, e, f, g, h, j, k;
FILE *fp;
char Filename[127];

printf("Въведи име на файла: ");
gets(Filename);
if((fp=fopen(Filename, "rt"))==NULL){
printf("\n ERROR %p", fp);
return -1;
}
printf ("\n %p", fp);
while(!feof(fp)){
fscanf(fp, "%d %d %d %d %d %d %d %d %d %d", &a, &b, &c, &d, &e, &f, &g, &h, &j, &k);
printf("\n %d %d %d %d %d %d %d %d %d %d", a, b, c, d, e, f, g, h, j, k);
}
fclose(fp);
}

Това мнение е било редактирано от velizarpetev на 14-10-2019, 16:10
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 14-10-2019, 16:29
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 641
Регистриран на: 26.04.05



Нали можеше да направиш първата част. Защо не си я направил? Колко стойности съдържа матрица 10х10?
PM
Top
PxL
Публикувано на: 15-10-2019, 05:49
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



Ок, нека се върнем малко по-назад след H коя буква идва (Не е "О", ама не е и "J")?

Това мнение е било редактирано от PxL на 15-10-2019, 05:50


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 11:53
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



QUOTE (miron @ 14-10-2019, 16:29)
Нали можеше да направиш първата част. Защо не си я направил? Колко стойности съдържа матрица 10х10?

Матрица 10х10 съдържа 100 стойности
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 16-10-2019, 12:22
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



Ок, значи ни трябва структура, която да има 100 елемента. Като да можем да разграничаваме редовете и колоните

Това мнение е било редактирано от PxL на 16-10-2019, 12:23


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 12:25
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 12:22)
Ок, значи ни трябва структура, която да има 100 елемента. Като да можем да разграничаваме редовете и колоните

Двумерен масив [10][10] ?
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 16-10-2019, 12:25
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (velizarpetev @ 16-10-2019, 13:25)
QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 12:22)
Ок, значи ни трябва структура, която да има 100 елемента. Като да можем да разграничаваме редовете и колоните

Двумерен масив [10][10] ?

Точно. А него обикновено го обработваме с цикъл. Дай за същото, което си дал горе само че стойностите да ги вкарваме в масива. И не го мисли, и да е лошо написан, ще го оправим.

Това мнение е било редактирано от PxL на 16-10-2019, 12:36


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 13:34
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 12:25)
QUOTE (velizarpetev @ 16-10-2019, 13:25)
QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 12:22)
Ок, значи ни трябва структура, която да има 100 елемента. Като да можем да разграничаваме редовете и колоните

Двумерен масив [10][10] ?

Точно. А него обикновено го обработваме с цикъл. Дай за същото, което си дал горе само че стойностите да ги вкарваме в масива. И не го мисли, и да е лошо написан, ще го оправим.

Така ли трябва да е? Не знам много се обърквам.
CODE


#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <iostream>
int main(){
setlocale(LC_ALL, "Bulgarian");
int a, b, c, d, e, f, g, h, j, k;
FILE *fp;
int Array[10][10];

printf("Въведи име на файла: ");
gets(Filename);
if((fp=fopen(Filename, "rt"))==NULL){
printf("\n ERROR %p", fp);
return -1;
}
printf ("\n %p", fp);
while(!feof(fp)){
fscanf(fp, "%d ", &Array[10][10]);
printf("\n %d", Array[10][10]);
}
fclose(fp);
}
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0