| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
| Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
| avsrm |
Публикувано на: 11-04-2026, 16:18
|
|
Име: Но Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 111 Регистриран на: 21.01.08 |
Епизодично пиша нещо за веб. Сега направих една обратна връзка в един свободен хост, и когато не ми тръгна админ.пеичпи логина, или когато браузъра изрева за сертификат прочетох че хоста не подържа сертификати на свободен достъп ... и сега изпратените рекуест за лицензи ги качвам в папка и след това ги свалям от файловия мениджър на ... или домеин мениджъра. има ли фикс да си направя нормален админ панел с узер и парола или друг начин за решаване за подобни проблеми.
-------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
| thrawn |
Публикувано на: 12-04-2026, 10:20
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3824 Регистриран на: 17.01.17 |
Цялата комуникация трябва да бъде криптирана. Задължително.
Ако услугата която използваш не поддтържа https (21-ви век сме) или не ти предоставят достъп до конфигурация на виртуалрн хост, за да си качиш собствен сертификат, ги смени. Ограничението по принцип е само за браузери, така че, има шанс да използваш външна услуга, но моя съвет е да не се занимаваш с глупости. |
| dvader |
Публикувано на: 12-04-2026, 15:49
|
||
![]() Име: Валерий Тодоров Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5402 Регистриран на: 12.07.05 |
Това, което казваш е "хоста не поддържа качване на файлове"... -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
| thrawn |
Публикувано на: 12-04-2026, 16:01
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3824 Регистриран на: 17.01.17 |
Проблемът му, най-вероятно е, че става дума за споделен хост (работи на един сървър) а сертификатите включвт име на хост. Това прави невъзможно да се ползва един общ сертификат за всички клиенти (заради имената) а в безплатните акаунти не им дават достъп до конфигурацията на виртуалните хостове.
|
| avsrm |
Публикувано на: 12-04-2026, 16:44
|
|
Име: Но Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 111 Регистриран на: 21.01.08 |
Качвам файлове вече имам конфигуриран датабаза на сървъра, имам качените филове в папка Ъплоуд, но за сега ги свалям от мениджъра ... Проблема е че браузъра иска https сертификат, а сертификат не ми дават, като фрии . Закачих се на първия срешнат /awardspace.net/
-------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
| thrawn |
Публикувано на: 12-04-2026, 17:30
|
Браузерите имат опция да се изключи рестрикцията за http така че, ако е само за теб - просто виж как се спира на браузерът който използваш. Ако ти се занимава повече - можеш да си направиш плъгин в който ще можеш да заобиколиш ограничението (пак ще работи само за теб). Трети вариант е да използваш download мениджер (например wget или дори curl). Можеш дори да регистрираш собствен пртокол така, че файловете да се свалят директно с твое приложение или скрипт.
Основния проблем са клиентите (ако са браузери), защото те не са под твой контрол. Така че, всичко горе е просто замитане на проблемът. Единственото смислено решение е да мигрираш или към план който позволява криптиране или направо сменяй хоста. |
| avsrm |
Публикувано на: 12-04-2026, 20:10
|
|
Смених хоста такъв които предлага и на фрее юзерите сертификат и проблема изчезна, след това , експорт импорт на SQL преименоване на базата изчистване на следите от стария хост ... разпозна си базата от импорт. Преправих си конфиг php с https ... направих си в рота .htacces .... и се появи катинарчето ... някой ще каже "Разбира се че така се прави , много лесно е!!!" Измъчи ме , не е за мен тази работа - цял следобед за проблема, и прехвърлянето на сайта.
Това мнение е било редактирано от avsrm на 12-04-2026, 20:13 -------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
| thrawn |
Публикувано на: 13-04-2026, 05:55
|
Имай в предвид, че актуализяцията на dns сървърите може да отнеме няколко дни. Когато се прави такава миграция е хубаво да се остави стария хост активен (в режим read only) за да могат потребителите които попадат на него да виждат все пак някаква функционалност (или поне съобщение, че се извършва профилактика или някаква такава глупост). Чак когато мине седмица (за да си сигурен, че всички dns сървъри са се актуализирали) затриваш статия хост.
|
| avsrm |
Публикувано на: 13-04-2026, 08:45
|
|
Не съм много в час, но админ панела тръгна логвам се , пълен контрол на базата, свалям качените файлове, трия редактирам всяка клетка - това тръгна ОК , мисля че DNS не ме късае като фрее, вероятно главния домеин се грижи за това. В клиентския сайт даже успях да направя драг-дроп поле за за качване файлове... Получи се .
Много неща не ги разбирам в подробности ... но това го отмятам като решено с минимално учене и многочасов труд. Има някаква обратна пропорционалност межди двата параметъра ... просто усещане. -------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
| thrawn |
Публикувано на: 13-04-2026, 09:04
|
За решено, решено е.
Само ти обръщам вномание, че в близките един два дни може да има клиенти които ще отварят стария хост (заради стари dns записи). Затова е хубаво там да спреш достъпът за писане в базата данни (за да не могат клиенти да качват информация която няма да се обработва реално). А ако си изтрил всичко, сложи просто една стаична стеаница, че се извършва профилактика. Така ако някой попадне там, ще види нея вместо 404. А когато dns-ът му се обнови, по магичен начин ще види новия хост. Всичко това няма никакво отношение към финкциите в сайтът. Просто така работи DNS мрежата. Но дори и да не направиш нищи, е все тая. Това мнение е било редактирано от thrawn на 13-04-2026, 09:04 |
Страници: (2) [1] 2 |
![]() ![]() ![]() |