BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Въвеждане на масив
Marko
Публикувано на: 31-03-2018, 16:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 31.03.18



Интересувам се как мога да въведа масив, който след това да използвам за аски код на бутона 'space'. Трябва ми масив, защото този бутон ще го използвам няколко пъти подред и трябва да запаметява в себе си (пример - като натисна веднъж space, да изпише 'Hello Word', а втори - 'How are you'). Ако имате някакви идеи - споделяйте. Става въпрос за езика C.

Това мнение е било редактирано от Marko на 31-03-2018, 16:14
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 31-03-2018, 16:43
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4125
Регистриран на: 12.07.05



Не ти трябва масив, трябва ти брояч...


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
Marko
Публикувано на: 31-03-2018, 17:19
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 31.03.18



Няма да стане с брояч, защото използвам аски кода на 'space' и при всяко едно негово натискане в конзолата трябва да излиза по отделно в конзолата, каквото съм му задал.

При първо натискане на бутона изписва само "Hello word".
При второ - само "How are you".

*Използвам само 1 бутон.
PMEmail Poster
Top
kierenski
Публикувано на: 31-03-2018, 19:11
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 277
Регистриран на: 10.01.16



https://stackoverflow.com/questions/2584184...trings-as-const

В линка описват как става масива, другото което ти трябва е брояч който да брои и изважда от масива стойността която искаш.
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 31-03-2018, 20:24
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 414
Регистриран на: 19.09.17



@вейдър май ти дадоха наклон на... нидей така дава лоши съвети icon_wink.gif
PMEmail Poster
Top
korsarq
Публикувано на: 02-04-2018, 08:47
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 274
Регистриран на: 30.11.16



CODE

char* tralala[2] = {"Hello World","How are you"};
int asd = 0;

if(asd == 1){

   printf("\n%s",tralala[0]);
}
else if(asd == 2){

   printf("\n%s",tralala[1]);
}


--------------------
It gladdens me to know that Odin prepares for a feast.
Soon I shall be drinking ale from curved horns.
This hero that comes into Valhalla does not lament his death!
I shall not enter Odin's hall with fear.My death comes without apology!
And I welcome the valkyries to summon me home!
PMEmail Poster
Top
Delegate
Публикувано на: 03-04-2018, 15:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1529
Регистриран на: 30.05.09



Какви са тия ифове, направи го с един ред код.
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 03-04-2018, 15:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1234
Регистриран на: 21.02.18



QUOTE (Delegate @ 03-04-2018, 15:12)
Какви са тия ифове, направи го с един ред код.

icon_lol.gif как с един бе! колкото повече редове си написал толкова повече работа си свэршил!!!


--------------------
Напред! Живота е сраженье! Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение! Ако ще паднеш, прав падни!
---
Raw, and untamed in spirit, We chew this world and Spit it out
---
Challenge my own world to chaos
---
Im not intimidated by the good looking ones, it's the ugly ones that scare the shit out of me
PMEmail PosterUsers Website
Top
Delegate
Публикувано на: 03-04-2018, 15:19
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1529
Регистриран на: 30.05.09



Так держать! Даже Жони не пише още с 'е' оборотное icon_biggrin.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0