BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Стартиране на Google Chrome
dgr
Публикувано на: 04-04-2019, 13:22
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 355
Регистриран на: 06.03.08



Как може да стане така, че при поставяне на флашка в USB-то да се стартира Google Chrome?
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 04-04-2019, 13:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2780
Регистриран на: 21.02.18



със специално написан вирус


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
---
Life is hard; it's harder when you're stupid.
---
Black metal is like coffee. You have to learn to drink it but when you get used to it, you just want it darker and darker
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 06-04-2019, 11:05
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1217
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (dgr @ 04-04-2019, 13:22)
Как може да стане така, че при поставяне на флашка в USB-то да се стартира Google Chrome?

Много общо е зададен въпроса. Какво точно те интересува? Конкретно твоя флашка или изобщо за коя да е флашка? На твоя компютър или на който и да е компютър?
Кажи за какво точно ти трябва, за да получиш смислен отговор.
PMEmail PosterUsers Website
Top
ici
Публикувано на: 06-04-2019, 11:16
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16435
Регистриран на: 06.06.04



Правил съм подобно нещо с Ардуино Леонардо. След включване в USB-то се представя за клавиатура, стартира Notepad и пише "Baf Maamu".


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 06-04-2019, 14:11
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1217
Регистриран на: 27.07.16



Мислех да сглобя примерчето на VB6, защото щеше да стане по кратко и по-елегантно, но се спрях на VBScript, защото всичко се вижда и всеки може да го редактира, отваряйки го с Notepad.

Ето линк за изтегляне на примерчето:
Пример за отваряне на Chrome при поставяне на флашка

Ето го и самия елементарен сорс:
CODE

'Цикъл следящ конфигурацията
do
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\.\root\CIMV2") ' Създаваме обект, който отваря базата с данни съхраняваща информация за конфигурацията
Set colItems = objWMIService.ExecQuery("SELECT * FROM Win32_DiskDrive", , 48) 'Заявка за извличане на информация за дисковете
j=0 ' Нулираме брояча на дискове

   For Each objItem In colItems 'Цикъл обхождащ колекцията
      j=j+1 ' Увеличаваме брояча с единица
         Tip=objItem.Model ' Взимаме модела на всеки диск
      if instr(1,Tip,"USB")>0 and j>FlagOn then ' Ако в описанието на модела фигурира USB и е първо включване
         OpenChrome ' Задействаме процедурата за отваряне на Chrome
         FlagOn=j ' Запомняме броя на дисковете
      end if
   Next

  If j<FlagOn then FlagOn=0 ' Нулираме флага, ако USB-то се изключи, за да реагира на следващо включване
  wscript.sleep 3000 ' Времезадръжка от 3 секунди
loop

' Процедура за отваряне на инсталиран Chrome
Sub OpenChrome()
  iURL = "google.bg" 'Адрес на интернет страница
  Set objShell = CreateObject("Shell.Application") ' Създаване на обекта Shell.Application
  objShell.ShellExecute "chrome.exe", iURL, "", "", 1 ' Отваряне, чрез ShellExecute, браузера chrome и чрез него адреса
End sub

Ако този сорс се постави във файл на Notepad и се запише с разширение .vbs, ще се получи действаща програмка, която ще отваря Chrome автоматично при въвеждане на флашка. Затваряне на следящият скрипт става от таскмениджер.

С леко пипане може да се получи и точно това, което пише ici.
Е не е ли готин VB, изпълнява всякакви щури мераци с 10-тина реда сорс? А спокойно може и да изкара и акъла на някой, който не различава вирус от програма.
PMEmail PosterUsers Website
Top
ici
Публикувано на: 06-04-2019, 17:51
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16435
Регистриран на: 06.06.04



Албански вирус? По-лесно е кажеш на потребителя да си отвори хрома.


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
wqw
Публикувано на: 06-04-2019, 19:35
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6110
Регистриран на: 10.06.04



Защо не виждам във OpenChrome стрингов литерал с "format" в него?

А така хубаво енумерираш дисковете. . . пропуснат шедьовър!

cheers,
</wqw>

Това мнение е било редактирано от wqw на 06-04-2019, 19:35


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 06-04-2019, 21:26
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1217
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (wqw @ 06-04-2019, 19:35)
Защо не виждам във OpenChrome стрингов литерал с "format" в него?

А бе то и формат може, ама файдата каква ще е?
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 06-04-2019, 21:29
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1217
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (ici @ 06-04-2019, 17:51)
Албански вирус? По-лесно е кажеш на потребителя да си отвори хрома.

Аз не виждам никакво приложение на тази щуротия, но за бъзик става.
PMEmail PosterUsers Website
Top
ici
Публикувано на: 06-04-2019, 22:41
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16435
Регистриран на: 06.06.04



1. Този код печели наградата за най-ненужна програма. Това виндовс го може без да пишеш каквото и да е.
2. VBS отдавна виндовс не го познава, и то съвсем нарочно. Трябва да качиш специална програма която да разреши тази щуротия или да манипулираш регистрито.
3. Трябва потребителя съвсем целенасочено да стартира горният непотребен скрипт преди да завре пръчката в куплунга което го прави още по-ненужен и безполезен.


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0