BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 5D neovim experience
CPPlus
Публикувано на: 20-08-2023, 12:19
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Hello, bgdev!

От години чета тоя форум (вече 12 години... уж съм млад, ама все повече се чувствам стар).
Ама не пиша - само преглеждам тук таме поради мускулната памет да се появи bdev.org в address bar-a.
Та викам да пусна една тема за мохабета да заявим участие поне да има - да не е кат' да няма, пък темата ми се стори controversial и че може да излязат майтапи icon_lol.gif

Малко представяне (hope it's not too late)
Сега - аз съм типичен no lifer - ако ме видите в реалния живот - възпитан, спретнат, разговорлив, кипящ от енергия - не се връзвайте - вероятно чакам да си седна на компютъра, освен ако не ви се говори за програмиране или arch linux icon_lol.gif или за дните, в които ме занимаваха неща и извън PC-то като моторите, но катастрофирах и вече съвсем се задръстих.

Та да стигнем до основното - 5D neovim experience!
Малко pretext - като отвориш моя vim и започва да ти говори някакъв глас
- icon_exclaim.gif 225 генерирани с ChatGPT voice lines и минати през Google Translate TTS от типа:
- "welcome vim master, ready to begin your text adventure"
- или като търсиш файлове "on it - initiating our swift search protocol"
- 15 вариации има за момента за всеки major keybinding...
- по някое време ще го вържа live с ChatGPT да е максимално разнообразието, ама бавно се движат страничните проекти уикендите icon_lol.gif знаете как е с tinkering-a с time waster-и + че яките неща личен асистент тип "Jarvis Iron Man" ще нарушат non disclosure-a и ще leak-ват твърде много на chatgpt
- icon_exclaim.gif прозрачен фон зад текста + сменящ се анимиран background на всеки 10-60 секунди
- icon_exclaim.gif flash на фона в ярък цвят с fadeout при смяна на буфер
- icon_exclaim.gif курсорът ми е голям мигащ cross span-ващ цялата широчина и височина на екрана - при повечето keybindings премигва няколко пъти по бързо с плавен decay
- icon_exclaim.gif mechvibes (звуци на механична клавиатура през слушалки щото в офиса колегите не харесвали cherry mx blue icon_lol.gif)
- icon_exclaim.gif хакерска музика in the background (или eve online soundtrack) - да е като в bollywood

Сега всичко това е страхотно (от години ги играя тея схеми и толкова съм привикнал, че единствените ми трудности да изпадна в deep flow са първите 15 минути като разнообразя с друг subset анимирани фонове, докато и с това не привикна). Дори до такова положение съм стигнал, че ми е трудно да се фокусирам без звуците и фоновете.

НО - не е достатъчно! Като гледам hollywood-ските репрезентации на хакерите - нещата са по-динамични, повече екшън има. Отдавна съм зарязал игрите в името на работохолизма, но си спомням как Starcraft и Overwatch даваха едно чувство на екшън, което просто го няма в коденето. То и без това няма екшън в по-голямата част от работата - нещо дизайни се правят, документи, па а до product хората 10 неща да изговорим... ми то поне 5 реда код да напише човек като екшън герой - да има драма.

Та схемата е следната - новата степен е динамично да се сменя музиката и фона зад кода спрямо в коя част от проекта си, спрямо някакви готини метрики:
- icon_exclaim.gif примерно ако git blame дава на повечето редове, че са над 3 години, ще ти пуска ancient фон с ancient музика
- icon_exclaim.gif може различните подсистеми да си имат някаква специфична тема - да е като вечно загубената носталгия в WoW като отидеш в някоя начална зона.
- icon_exclaim.gif като има много linter/compiler errors в буфера "AI" да казва нещо от типа "alert - dangerously low code quality detected - temporary raising warning levels"

Но това ясно - софтуер. Обаче искам и нещо още по-привличащо вниманието и съм се спрял на вентилатор с впръскване на вода
- icon_exclaim.gif ще пръска като се вдигне APM-a във vim-a например
- icon_exclaim.gif или като гръмнат тестовете с някакъв threshold + рязка екшън музика

Та TLDR - реално въпросът ми е:
До сега не съм разцъквал такова нещо, та.. предполагам повечето такива вентилаторчета няма вариант да си говорят през USB. Изобщо как става подобна комуникация - може би най-простото е да спирам и пускам захранването на USB-то (ако е възможно). А какво остава за вентилаторите със степени - те сигурно нямат нещо дето да "слуша" за някакъв протокол през USB-то (изобщо не съм сигурен как би работило това).. та коя е най-простата посока.

icon_arrow.gif BTW offtopic тип "направих си домашен офис", "абе печеля време за семейството като не се занимавам вече със linux setup", "само чакам уикенда да ида в планината", "реших всички leetcode въпроси" или "я вижте каква джаджа сглобих" и подобни са напълно добре дошли.

--------------------
Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
PMEmail Poster
Bender++
Публикувано на: 20-08-2023, 23:05
Quote Post

Име:
Ранг: Редовен член

"реших всички leetcode въпроси"

За съжаление добавят нови по-бързо отколкото ги решавам icon_sad.gif А и напоследък ме мързи :Д

Това мнение е било редактирано от Bender++ на 20-08-2023, 23:05

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка

--------------------
Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
Слава на героите - Z V
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 21-08-2023, 00:23
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP

Фърмуера за тази платка го писах аз icon_smile.gif (сега го поддържат разни новобранци). Това е драйвер за вентилатор. Платката се управлява през USB , като имитира сериен порт - CDC. Можеш да задаваш скоростта на вентилатора.

https://www.melexis.com/en/product/fandrive...11-and-mlx90412

Това мнение е било редактирано от ici на 21-08-2023, 00:25

--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
WizardKing
Публикувано на: 21-08-2023, 02:22
Quote Post

Име:
Ранг: Активен

Не се обиждай ама щом се чудиш какъв саундтрак да се включи спрямо кода - имаш нужда от ново хоби. Ако си меломан просвири на някакъв инструмент, сберете се чичаци да жулите по мазета и гаражи, стани аудиофил и пръскай безумни пари за техника защото ще чуеш някой друг чинел в повече на еди кое си парче.

--------------------
Screw You Guys, I'm Going Home!
PMEmail Poster
CPPlus
Публикувано на: 22-08-2023, 03:32
Quote Post

Име:

@ici На пръв поглед звучи добре, на втори ... къде се забих icon_lol.gif

Така... явно вентилаторите работят с намотки??
Тази платка, която препоръчваш, е да контролира IC (някакъв circuit) за вентилатори с една намотка?
- тези circuits предполагам са задължителен компонент във всеки fan
- НО платката поддържа MLX90411 и MLX90412 (ако съм разбрал "drive capability" правилно - става въпрос само за разлика в мощността)
- сега - то сигурно има 1000 различни IC-та - fan-а трябва да се разглабя и презапоява??
И от тука какво - ръчкам платката с USB от PC-то и следвам някакъв протокол? Ползвам готово API?

Не знам колко глупости изприказвах до сега (аз дори компютъра не мога да си разглобя), ама ако не е далече от истината може би да си спирам power-a на USB-то ще е най-cost-efficient предвид задачата icon_lol.gif

Това мнение е било редактирано от CPPlus на 22-08-2023, 03:32

--------------------
Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
PMEmail Poster
CPPlus
Публикувано на: 22-08-2023, 03:39
Quote Post

Име:

Не се обиждай ама щом се чудиш какъв саундтрак да се включи спрямо кода - имаш нужда от ново хоби. Ако си меломан просвири на някакъв инструмент, сберете се чичаци да жулите по мазета и гаражи, стани аудиофил и пръскай безумни пари за техника защото ще чуеш някой друг чинел в повече на еди кое си парче.

Аз и на китара доста свирех, и доволно ниво на beatbox стигнах, и на бокс ходих, и какво ли още не... ама мене толкова време ми отне да изкореня всякакви хобита и странични дейности от седенето пред компютъра, че ако доброволно пак се закопая не знам как ще си го простя icon_lol.gif В интерес на истината компютърните игри най-трудно ги отказах

Иначе съм съгласен, че подобни залитания са от липса на хоби, ама то такива изкривявания са по design

За съжаление добавят нови по-бързо отколкото ги решавам icon_sad.gif А и напоследък ме мързи :Д

Deep respect - аз отдавна съм затънал в webаджийство и от 2 години ахам да сменя проекта във фирмата, ама все нещо има да се доработва. Почнах тука scott meyers и algo курсчето на leetcode, ама докато не почна да го рина това 10 часа на ден поне 6 месеца само ще се възхищавам на хора като тебе... още малко остана icon_lol.gif

Това мнение е било редактирано от CPPlus на 22-08-2023, 03:39

--------------------
PMEmail Poster
Стуйката
Публикувано на: 30-08-2023, 22:48
Quote Post

Име:
Ранг: Новопостъпил

Абе кой ползва LeetCode в Европа, губите си времето само.
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0