| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
| Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
| fujimaina |
Публикувано на: 08-03-2026, 14:38
|
|
Име: филип Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 48 Регистриран на: 25.05.25 |
Здравейте
Пазарували ли сте онлайн от aliexpress. Аз не. Много бих искал да си поръчам от онези малки соларни панелчета , които могат да зареждат телефон, фенер и прочие. Запознат съм вече че много неща са с завишени характеристики и има много маркетингови трикове. https://www.aliexpress.com/w/wholesale-sola...o.home.search.0 Има панелчета примерно 5W 5V на цени от 2,52 лева. За големите панели също има много изгодни оферти, но за съжаление повечето от тях са с завишени параметри. Примерно пишат че е 50W, а се оказва 30W най-много. Затова искам да чуя вашето мнение. Доставката иначе безплатна ли е. Пише че е безплатна, но не знам дали Еконт или Спиди няма да сложат нещо отгоре като влезе в България. Това мнение е било редактирано от fujimaina на 08-03-2026, 14:39 |
| thrawn |
Публикувано на: 08-03-2026, 17:49
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3824 Регистриран на: 17.01.17 |
Не лъжат. Това което пише, това плащаш. Вече е друг въпроса, че трябва да съобразиш цена/качество. Има много прилични китайски продукти както и пълни боклуци.
Относно доставките, миналия месец ми дойдоха едни контролери. Доставка до България около 7 дни и после още толкова мотане тук. Хубаво е да си намериш митнически агент, та ако поръчката ти я спрат на митница да не се разправяш ти. Български пощи предоставят такава услуга (която се опитах да използвам, но една седмица никой не ми погледна документите и я отказах). Ако те забият на митница обаче ще трябва да платиш я мито я ддс я и двете (плюс някакви пари на агент, ако не ти се разправя). Имай в предвид, че ЕС въвежда и такса за внос на евтини стоки (към момента още не се прилага, май). Та ако ще купуваш, си направи поръчка с много неща та да не те е яд за разправиите с митницата. Също така гледай от къде се пращат стоките. Има много неща там които тръгват от Европа. В България стоките се доставят от някакви шано куриери (които ще се опитат да те накарат да си вземеш нещата от техенн офис, въпреки, че си посочил адрес за доставка), от пощата или DHL (платената доставка). Това мнение е било редактирано от thrawn на 08-03-2026, 17:50 |
| fujimaina |
Публикувано на: 08-03-2026, 18:48
|
|
Име: филип Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 48 Регистриран на: 25.05.25 |
Аз пак не успях да разбере ще се плаща ли доставка или не.
Иначе за това което реша да взема се консултирам с Claude AI понеже той знае кое какво е. Но доставката ме притеснява. Не ми се ходи до Митници. Най-добре в Български пощи примерно. Аз редовно ходя до Български пощи понеже ме заринват с писма от разни прокуратури, разни агенции и прочие. Това мнение е било редактирано от fujimaina на 08-03-2026, 18:50 |
| thrawn |
Публикувано на: 08-03-2026, 19:27
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3824 Регистриран на: 17.01.17 |
Дали ще платиш нещо не зависи от китайците а от нашите митничари. Затова не може да се каже твърдо да или не. Има пратки които минават директно и такива които ги спират на митница.
На пощите услугата за митническо представителство беше 8 евро. След като ти освободят стоката си я взимаш от пощата (по адрес на доставка) и там плащаш това което са платили те плюс тяхната такса. На мен контролерите ми бяха спешни и след като чаках една седмица им се обадих и ми казаха, че били с намален състав и бла, бла, бла... Та се отказах от тях, платих си на друг агент и на другия ден пратката беше при мен. На страницата която си линкнал, първите панели (които ми излизат) са с доставка от Полша. За тях няма да платиш нищо (щом пише, че доставката е безплатна, защото има и такива където няма безплатна доставка). Ако искаш да ползваш обаче DHL ще трябва да си платиш (на сайтът си пише колко). С други думи aliexpress е грамотен сайт където държат на котектното обслужване. Просто имай в предвид, че стоката може да дойде от страна на която сме обявили икономическа война и съответно нашите институции могат да те натоварят (после може да обясни на Тръмпарата кой точно плаща митата Между другото, освобождаването на пратката не е ядрена физика, но лично аз мразя да обикалям по гишета и да ме разиграват да попълвам всякакви декларации и т.н. Та предпочитам да си платя. Това мнение е било редактирано от thrawn на 08-03-2026, 19:28 |
| fujimaina |
Публикувано на: 08-03-2026, 19:33
|
|
След като имаш опит в тези контролери и доставки я дай линк към нещо което наистина си заслужава. Готов съм да дам 20 лева. Все пак не съм наясно дали ще работи, но нали донякъде имаш опит в тези онлайн магазини.
Давай линкове и толкова. Важното е да работи и да не се набутвам с такси за доставки. На мен ми трябва за зареждане на телефон, power bank, таблет, фенерче.... |
| thrawn |
Публикувано на: 08-03-2026, 19:41
|
За панелите не мога да давам мнение (не разбирам нищо от тях). Просто погледнах какво си линкнал.
Ето ти инфо за услугата на пощите https://www.bgpost.bg/customs |
| fujimaina |
Публикувано на: 08-03-2026, 19:47
|
|
Видях го набързо това за български пощи
Горе долу колко ще ми излезе. |
| thrawn |
Публикувано на: 08-03-2026, 19:57
|
Ако си под 150 € пише, че таксата им е 2 € и ще трябва да платиш ДДС (демек, 20% на цената на стоката).
Чесно да си кажа, не виждам логика в това кога си на митница (поръчвал съм скъпи неща както от Китай така и от САЩ и са идвали без да ги спират). Познати постоянно поръчват разни дребни боклуци от Китай (последния хит бяха маркери за твстване на банкноти, заради еврото). И те също минаваха без проблеми. |
| fujimaina |
Публикувано на: 08-03-2026, 20:00
|
|
Това ДДС кои го измисли. Защо им е.
То добре че всичко е доста евтино. Изгодно искам да кажа Това мнение е било редактирано от fujimaina на 08-03-2026, 20:01 |
| thrawn |
Публикувано на: 08-03-2026, 20:07
|
ЕС въвежда такса от 3 € на артикул в такива пратки (под 150 €) от 01 06 2026, та ДДС то ще е най-маклия проблем
|
Страници: (2) [1] 2 |
![]() ![]() ![]() |