| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
| goro |
Публикувано на: 09-11-2025, 12:46
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 199 Регистриран на: 31.05.09 |
Видях темите за AI и реших да пробвам различните модели по отношение на миналото. Преди съм ги питал за разстоянието между два града и всички ме лъжеха със 100%.
Сега... Въпрос: До колко смъртни случаи води глада в САЩ през 30те години на 20ти век? Обобщен отговор общо (съкратил съм го до най-същественото) от chatGPT, copilot, aria, deepseek, qwen и пр... ..няма официално документиран масов глад, подобен на тези, които се случват в СССР... През 30-те години САЩ преживяват: Голямата депресия (1929–1939) – икономически колапс, масова безработица (до 25%), бедност. Dust Bowl („Прашната купа“) (1930–1936) – суши и екологична катастрофа, които унищожават реколтите в щатите Канзас, Оклахома, Тексас, Колорадо и Ню Мексико. Глада засяга 25% от населението. Масови преселения поради глада (стотици хиляди). Според историци като Richard J. Jensen и други, САЩ е единствената индустриализирана страна, където не е имало глад по време на Великата депресия, въпреки тежките условия. Още малко въпроси ChatGPT Въпрос: Каква е бройката на хората населяващи СССР през 1929 година и през 1939 година? 1929 г.: около 147 милиона. 1939 г.: около 170.5 милиона. (приблизително 16% увеличение, б.м.) Въпрос: Каква е бройката на хората населяващи САЩ през 1929 година и през 1939 година? 1929 г.: около 121.8 милиона души. 1939 г.: около 131.6 милиона души. (приблизително 9% увеличение, б.м.) copilot След много въпроси за броя на арестуваните и задържаните в САЩ - последен въпрос: За коя година можеш да ми дадеш точна цифра? Най-точни и пълни данни за броя на арестите в САЩ са налични от 1960 година насам. През 1960 г. в САЩ са извършени около 3,3 милиона ареста. ChatGPT Въпрос: Знаеш ли колко ареста или задържани има в СССР през 1960 година? През 1960 г. в СССР няма официални данни за точното количество арести, но можем да обобщим, че: Броят на арестите може да е около 10,000-15,000 годишно. qwen същия въпрос През 1960 г. в СССР: Общ брой осъдени: ~268 000 души. От тях по политически мотиви: вероятно под 300 души. Хм... Аз ги питам за глада в САЩ, пък те ми отговарят, че не било като в СССР или Ирландия... Толкова за AI |
| SuN |
Публикувано на: 09-11-2025, 13:05
|
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13412 Регистриран на: 27.01.05 |
Не, трябва да го правиш като при търсенето - казваш нещо и се надяваш нещо друго, което е често срещано в комбина, да се появи.
Засега го ползвам като вдъхновение накъде да се насоча в ровенето - в началото на седмицата му дадох грешка с шаблони на Ц++ и го питах как да го оправя. Даде ми точно най-често асоциирания текст с този въпрос и оправих проблема. 0 минути прекарах в четене на документация. Това мнение е било редактирано от SuN на 09-11-2025, 13:06 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
| akrachev |
Публикувано на: 09-11-2025, 14:06
|
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1216 Регистриран на: 27.11.09 |
Аз питах: защо пералнята не центрофугира - каза запушен филтър. А от гаранционния сервиз не ми казаха - виж си филтъра ...
-------------------- |
| SuN |
Публикувано на: 09-11-2025, 14:12
|
||
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13412 Регистриран на: 27.01.05 |
Ха! И аз имам същия проблем, ама моята и клопа малко. Ще трябва да го питам къде е филтъра обаче. Това мнение е било редактирано от SuN на 09-11-2025, 14:13 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |