BG Development


Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> PreparedStatement и единични кавички
40oz
Публикувано на: 03-12-2018, 19:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 248
Регистриран на: 23.05.13



Не ги слушай всичко е 6.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 03-12-2018, 19:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



QUOTE (Meniak @ 03-12-2018, 17:50)
QUOTE (DarkOne @ 03-12-2018, 17:29)
Най-вероятно е проблем с драйвера за jdbc. Трябва да кажеш какво ползваш, защото не е нормално да се очаква да escape-ваш параметър в prepared statement.

Благодаря, проблема е идвал точно от драйвера за jdbc. Не знам защо но NetBeans си го е изхвърлил от библиотеката. С две думи нямало е драйвер.

Нямало е драйвер и за това се е дънело с неескейпнати данни...
Айде без глупости, прост не си ползвал кодът който е даден тук.

Иначе, за конекциите, ядва са и с постоянна конекция. Но за малки приложения работещи с един клиент.
PMEmail Poster
Top
Meniak
Публикувано на: 03-12-2018, 23:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 22
Регистриран на: 05.11.18



QUOTE (thrawn @ 03-12-2018, 19:35)
QUOTE (Meniak @ 03-12-2018, 17:50)
QUOTE (DarkOne @ 03-12-2018, 17:29)
Най-вероятно е проблем с драйвера за jdbc. Трябва да кажеш какво ползваш, защото не е нормално да се очаква да escape-ваш параметър в prepared statement.

Благодаря, проблема е идвал точно от драйвера за jdbc. Не знам защо но NetBeans си го е изхвърлил от библиотеката. С две думи нямало е драйвер.

Нямало е драйвер и за това се е дънело с неескейпнати данни...
Айде без глупости, прост не си ползвал кодът който е даден тук.

Иначе, за конекциите, ядва са и с постоянна конекция. Но за малки приложения работещи с един клиент.

Аз си мислех че се дъни с не ескейпнати но в подследствие се оказа че каквото и да напиша кода се дъни и тогава реши да погледна пак в форума защото и на идея си нямах от къде идва това "Всичко е в ред нищо не работи" и оп отговора беше тук, де да се сетиш че нетбоба ще се уака.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 04-12-2018, 07:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



При липсващ драйвер ще получиш ClassNotFoundException още при опит за свързване с базата данни.

От jdbc 4 драйверите се зареждат чрез service provider / locator и няма нужда това да става експлицитно с Class#forName или те да се намират в библиотеките на проекта. Достатъчно е драйвера да се намира някъде из class / module path и той ще бъде зареден автоматично (в зависимост от конекшън стринга който се ползва).
Та това, че не го виждаш в зависимостите на проекта ти не значи, че го няма или, че ide -то се дъни.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0