BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
claudio |
Публикувано на: 11-06-2024, 13:44
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 49 Регистриран на: 22.01.24 |
Привет хора,
Налага се да завършвам своя дипломен проект и имам нужда от помощ. Понеже имам доста таблици в самата разработка и се чудя как да ги групирам. Става дума за близо 30 таблици. Доколкото разбрах всяка таблица трябва да се номерира примерно Таблица 1.1, Таблица 1.2, Таблица 1.3, Таблица 1.4, Таблица 1.5, Таблица 1.6 и т.н. Но как да напиша че следва група от таблици. Примерно да напиша че следва група от таблици, в които са представени данни за.... Нещо подобно ли трябва да е. Може ли някои да ми каже как става дума. Не искам да се изложа накрая с дипломния проект. Знам че има много инфо за дипломните работи в нета, но точно за това не успях да намеря |
Бай Аз |
Публикувано на: 13-06-2024, 10:00
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 346 Регистриран на: 04.02.21 |
Виж сега, точните изисквания за дипломните работи ги дават във всеки университет и на всеки дипломант! Така, че и на теб трябва да са ти дадени. Просто виж какво пише там по този въпрос: за фигури, схеми, таблици. Ако нямаш дадени такива - попитай ръководителя си - нали затова е той! При нас тези изисквания си бяха в отделен файл. А това, което го нямаше - съм го правил както преценя и никой не ми е правил проблем! Аз нямах таблици,но имах много схеми и снимки на екрана, които ги бях писал фигури, и ги бях номерирал, както аз си прецених. Обикновено никой не обръща внимание на такива детайли в дипломната ти работа! Затова не се вживявай толкова! |
Антон Яначков |
Публикувано на: 13-06-2024, 14:10
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3275 Регистриран на: 27.07.16 |
Във оформлението на един документ всичко е логично. И таблиците и фигурите и схемите си имат име. Ако са поместени в отделно приложение, тоест отделна секция в документа, която е кръстена Приложение 1 или 2 и т.н, то имената на таблиците ще бъдат Таблица 1, Таблица 2 и т.н, но ако в сътветната секция на документа имаш отделни точки, които са номерирани, тогава таблиците от точка 1 са съответно Таблица 1.1, Таблица 1.2 и т.н. Идеята е да има абсолютна индетичност на всеки елемент в документа, но в същото време да знаеш, кое от къде и за какво е. |
||
SuN |
Публикувано на: 13-06-2024, 18:56
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12992 Регистриран на: 27.01.05 |
В днешно време е достатъчно да пуснеш една писмена заявка до МВР по ЗДОИ и те ще ти кажат какво и къде си писал.
Организацията е за слабаци. Силните обичат хаоса! -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |