BG Development

Страници: (8) « първа ... 6 7 [8]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Къде е Ръждата?!
SuN
Публикувано на: 20-07-2025, 07:03
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Добра критика на ръждата: "https://viralinstruction.com/posts/borrowchecker/".

И понеже пак е спомената чудотворната техника за ползване на индекси като указатели, за които Borrow Checker не може да те бие през ръцете - ефекта на Ореола (halo) е изключително силно изразен и стабилен през годините. Никога няма да си кажат - сбъркахме. icon_lol.gif

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Дон Реба
Публикувано на: 21-07-2025, 07:31
Quote Post

Име:
Група: Потребител

аз не му разбирам много, но ръждата съществува достатъчно дълго за да замни С/С++ ако имаше потенциала да го направи, но това не се случи.
PM
Bender++
Публикувано на: 21-07-2025, 12:57
Quote Post

Име:
Ранг: Старо куче

Е как де не се е случило ? Нали не очакваш, някой да пренапише всичкия ЦПП софтуер на ръст за едно денонощие ? Новите неща се пишат на ръст, старите си остават на ц--

Това мнение е било редактирано от Bender++ на 21-07-2025, 12:57

--------------------
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
PMEmail Poster
Bender++
Публикувано на: 21-07-2025, 12:59
Quote Post

Име:

QUOTE (SuN @ 20-07-2025, 07:03)
Добра критика на ръждата: "https://viralinstruction.com/posts/borrowchecker/".

И понеже пак е спомената чудотворната техника за ползване на индекси като указатели, за които Borrow Checker не може да те бие през ръцете - ефекта на Ореола (halo) е изключително силно изразен и стабилен през годините. Никога няма да си кажат - сбъркахме. icon_lol.gif

е, като пропуснеш delete/free или достъпваш неинициализирана памет (heartbleed) не те бият през ръцете, ама и не е по-добре

--------------------
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 21-07-2025, 15:44
Quote Post

Group Icon
Име:

Това беше информативно. Изглежда ми обективна критиката, която обяснява защо хората не харесват езика. Целта не е да откаже хардкор запалянковците - само да им натрие нослетата малко. icon_smile.gif

като пропуснеш delete/free

Не споря и си мечтая да мина на език с GC. Все пак това обикновено се открива бързо, ако го правиш в особено големи размери и често по време на изпълнение на програмата.

Това мнение е било редактирано от SuN на 21-07-2025, 15:45

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Дон Реба
Публикувано на: 22-07-2025, 06:34
Quote Post

Име:

QUOTE (Bender++ @ 21-07-2025, 12:57)
Новите неща се пишат на ръст, старите си остават на ц--

нима? нямам такова впечатление, то "нови неща" е много силно казано, само безсмислени ъпдейти. най-много софтуер се пише за телефони, а там доколкото знам се ползва джава (андроид) и обективно С (ябъл). за дребни джаджи па да не говорим, ако напишеш примерно ov5640 library излиза само Ц
PM
Bender++
Публикувано на: 23-07-2025, 19:18
Quote Post

Име:

QUOTE (SuN @ 21-07-2025, 15:44)
Това беше информативно. Изглежда ми обективна критиката, която обяснява защо хората не харесват езика. Целта не е да откаже хардкор запалянковците - само да им натрие нослетата малко. icon_smile.gif

като пропуснеш delete/free

Не споря и си мечтая да мина на език с GC. Все пак това обикновено се открива бързо, ако го правиш в особено големи размери и често по време на изпълнение на програмата.

не знам колко е трудно или лесно, ама Гнома по едно време ми лиикваше по малко памет и ме караше да си рестартирам компютъра на 2-3 седмици

--------------------
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 24-07-2025, 08:19
Quote Post

Group Icon
Име:

Тогава си добавих още РАМ за да рестартирам само при ъпгрийд на пакетите около веднъж в месеца. icon_smile.gif Помня, че в третата версия беше известен проблем, но май отложиха решаването му с четворката, която малко се бавеше.

Така или иначе, проблема си е специфичен за проекта. Ядрото Линукс няма утечки на памет.

--------------------
Само аз не троля.
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (8) « първа ... 6 7 [8]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0