| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
| Страници: (8) « първа ... 6 7 [8] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
| SuN |
Публикувано на: 20-07-2025, 07:03
|
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13326 Регистриран на: 27.01.05 |
Добра критика на ръждата: "https://viralinstruction.com/posts/borrowchecker/".
И понеже пак е спомената чудотворната техника за ползване на индекси като указатели, за които Borrow Checker не може да те бие през ръцете - ефекта на Ореола (halo) е изключително силно изразен и стабилен през годините. Никога няма да си кажат - сбъркахме. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
| Дон Реба |
Публикувано на: 21-07-2025, 07:31
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10452 Регистриран на: 11.11.06 |
аз не му разбирам много, но ръждата съществува достатъчно дълго за да замни С/С++ ако имаше потенциала да го направи, но това не се случи.
|
| Bender++ |
Публикувано на: 21-07-2025, 12:57
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Старо куче Мнения: 602 Регистриран на: 18.04.21 |
Е как де не се е случило ? Нали не очакваш, някой да пренапише всичкия ЦПП софтуер на ръст за едно денонощие ? Новите неща се пишат на ръст, старите си остават на ц--
Това мнение е било редактирано от Bender++ на 21-07-2025, 12:57 -------------------- Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
|
| Bender++ |
Публикувано на: 21-07-2025, 12:59
|
||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Старо куче Мнения: 602 Регистриран на: 18.04.21 |
е, като пропуснеш delete/free или достъпваш неинициализирана памет (heartbleed) не те бият през ръцете, ама и не е по-добре -------------------- Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
|
||
| SuN |
Публикувано на: 21-07-2025, 15:44
|
||
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13326 Регистриран на: 27.01.05 |
Това беше информативно. Изглежда ми обективна критиката, която обяснява защо хората не харесват езика. Целта не е да откаже хардкор запалянковците - само да им натрие нослетата малко.
Не споря и си мечтая да мина на език с GC. Все пак това обикновено се открива бързо, ако го правиш в особено големи размери и често по време на изпълнение на програмата. Това мнение е било редактирано от SuN на 21-07-2025, 15:45 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
| Дон Реба |
Публикувано на: 22-07-2025, 06:34
|
||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10452 Регистриран на: 11.11.06 |
нима? нямам такова впечатление, то "нови неща" е много силно казано, само безсмислени ъпдейти. най-много софтуер се пише за телефони, а там доколкото знам се ползва джава (андроид) и обективно С (ябъл). за дребни джаджи па да не говорим, ако напишеш примерно ov5640 library излиза само Ц |
||
| Bender++ |
Публикувано на: 23-07-2025, 19:18
|
||||
не знам колко е трудно или лесно, ама Гнома по едно време ми лиикваше по малко памет и ме караше да си рестартирам компютъра на 2-3 седмици -------------------- Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
|
||||
| SuN |
Публикувано на: 24-07-2025, 08:19
|
|
Тогава си добавих още РАМ за да рестартирам само при ъпгрийд на пакетите около веднъж в месеца.
Така или иначе, проблема си е специфичен за проекта. Ядрото Линукс няма утечки на памет. -------------------- Само аз не троля.
Страници: (8) « първа ... 6 7 [8] |
![]() ![]() ![]() |