BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> tremol - непозволена команда
roncho
Публикувано на: 28-09-2019, 11:09
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Старо куче

Мнения: 671
Регистриран на: 15.06.04



Отскоро опитвам да пусна един tremol-s21 с моето супто.
Но при опит да отворя какъвто и да е бон, ми връща квитанция с код за
непозволена команда. Чудя се какво съм объркал - паролата ми е 0, но пробвах с няколко нули, все същото. Някой с повече опит има ли?


--------------------
PMUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 28-09-2019, 12:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2533
Регистриран на: 17.01.17



В какъв режим е касовия апарат?
PMEmail Poster
Top
roncho
Публикувано на: 28-09-2019, 16:14
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Старо куче

Мнения: 671
Регистриран на: 15.06.04



Ами включил съм му от настройките точка 11.разрешен фискален принтер, също пробвах фп с клавиатура - без резултат. Иначе команди, които не водят до бон се изпълняват успешно


--------------------
PMUsers Website
Top
wqw
Публикувано на: 28-09-2019, 16:20
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6117
Регистриран на: 10.06.04



Библиотеката на Тремол ли ползваш?

Ако не, дай dump на send/recv от COM порта.

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
roncho
Публикувано на: 28-09-2019, 16:54
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Старо куче

Мнения: 671
Регистриран на: 15.06.04



Не ползвам никакви драйвери, само протокола за комуникация

Например поредиците
QUOTE

   sendcommand($6A,'1'); //get operator
   getResponseStr(s);

както и
   sendcommand($4A,'1 ;Оператор 01         ;000000;'); //set operator n/p
   getResponseStr(s);

   s:='00000;#@$+$;0';
   sendcommand($4B,s); // erase plu datanase
   getResponseStr(s);
--

се изпълняват успешно и последната връща квитанция 3030 тоест успех
обаче поредицата
QUOTE

   sendcommand($3B,'1;000000;0;1$1.00'); // служебно въведена сума 1лв
   getResponseStr(s);

връща квитанция 3032 - непозволена команда

Това мнение е било редактирано от roncho на 28-09-2019, 16:56


--------------------
PMUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 28-09-2019, 17:23
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2533
Регистриран на: 17.01.17



Ами, командата е грешна - след $ имаш PrintAvailability (0/1); и два реда текст а ти подаваш 1.00
PMEmail Poster
Top
roncho
Публикувано на: 28-09-2019, 17:47
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Старо куче

Мнения: 671
Регистриран на: 15.06.04



Вярно, горе беше грешно, но аз съм пробвал доста варианти,
сега пробвах

sendcommand($3B,'1;000000;0;1.00$1;proba');
getResponseStr(s);

- същата грешка. Оставам с впечатление, че документацията не е много читава
(откъде видя че са два реда текст?)
Защото при командата set operator забелязах, че интервалите следващи
трите параметъра са задължителни, без тях командата не работи.
От друга страна следващата команда (delete plu) прочита парола от една нула без да протестира, че са по въвеждане са 6 нули.


--------------------
PMUsers Website
Top
thrawn
  Публикувано на: 28-09-2019, 17:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2533
Регистриран на: 17.01.17



Моя грешка - щото работя предимно с датекс и дейзи и си цикля с два реда на всякъде.

Ти всъщност, нали тестваш в режим за регистрация а не в програмиране?
Какъв е статусът на устройството (команда 0x20)?
PMEmail Poster
Top
roncho
Публикувано на: 28-09-2019, 18:01
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Старо куче

Мнения: 671
Регистриран на: 15.06.04



сега го извиках: #80 #E8 #80 #D0 #A3 #80 #80


--------------------
PMUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 28-09-2019, 18:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2533
Регистриран на: 17.01.17



Всичко изглежда на ред. Горе не отговори, дали си в режим регистрация а не в програмиране. Щото ти минават само командите за програмиране,. Въпреки, че си програмирал машината да работи като принтер може да не си в правилния режим.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0