BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Задача от технически тест
relax4o
Публикувано на: 12-01-2018, 00:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1796
Регистриран на: 04.04.07



Днес правех технически тест, с който да определят дали ставам за работата(това навсякъде го правят тука преди интервю) и попаднах на следната задача, която или наистина не мога да схвана, или има нещо нередно в нея.

QUOTE

В Единбургския Университет има 225 студенти по Компютърни Науки.

  • 95 притежават лаптоп
  • 75 притежават таблет
  • 120 притежават мобилен телефон


  • 35 притежават мобилен телефон и таблет
  • 25 притежават таблет и лаптоп
  • 45 притежават мобилен телефон и лаптоп


  • 15 притежават мобилен телефон, таблет и лаптоп

Колко студенти не притежават нито едно от трите (без мобилен телефон, без таблет и без лаптоп)

Отговори

  • 25
  • 30
  • 35
  • 40
  • Не знам



Сега по мои някакви си сметки изкарах, че 35 нямат нищо, но не съм сигурен дали е правилния отговор.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
miron
Публикувано на: 12-01-2018, 01:17
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 594
Регистриран на: 26.04.05



Сори, случайно го постнах недописано. И тогава видях, че wqw ме е изпреварил

Това мнение е било редактирано от miron на 12-01-2018, 01:34
PM
Top
wqw
Публикувано на: 12-01-2018, 01:20
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5718
Регистриран на: 10.06.04



CODE
A & B & C = 15
A & B & !C = 35 - 15 = 20
A & !B & C = 45 - 15 = 30
!A & B & C = 25 - 15 = 10

A & !B & !C = 120 - 15 - 20 - 30 = 55
!A & B & !C = 75 - 15 - 20 - 10 = 30
!A & !B & C = 95 - 15 - 30 - 10 = 40

!A & !B & !C = 225 - 15 - 20 - 30 - 10 - 55 - 30 - 40 = 25

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 12-01-2018, 01:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1796
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (wqw @ 12-01-2018, 01:20)
CODE
A & B & C = 15
A & B & !C = 35 - 15 = 20
A & !B & C = 45 - 15 = 30
!A & B & C = 25 - 15 = 10

A & !B & !C = 120 - 15 - 20 - 30 = 55
!A & B & !C = 75 - 15 - 20 - 10 = 30
!A & !B & C = 95 - 15 - 30 - 10 = 40

!A & !B & !C = 225 - 15 - 20 - 30 - 10 - 55 - 30 - 40 = 25

cheers,
</wqw>

По първите сметки съм тръгнал в правилната посока, от там нататък съм се изгубил. То теста беше в последната минута и май дадох 25 ей така на слуки icon_lol.gif Така или иначе не успях да го мина, прекалено много неща, които се учат по компютърни науки имаше, а аз такова образование нямам.
Трябваше да запазя всички въпроси, поне да им видя после решението, ама на...


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Stilgar
Публикувано на: 12-01-2018, 09:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 11828
Регистриран на: 13.05.08



Кажи нещо от компютърните науки. Също така какво е "тука"


--------------------
Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Набухвател
Публикувано на: 12-01-2018, 10:02
Quote Post



Име: Др. Йоткерь
Група: Форумен член
Ранг: Активен

Мнения: 150
Регистриран на: 09.01.18



Какво друго те питаха ?

Ас тия логическите никога не съм ги решавал, много са ирациолнални

Това мнение е било редактирано от Набухвател на 12-01-2018, 10:05


--------------------
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 12-01-2018, 10:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 6546
Регистриран на: 11.11.06



много отвратителни задачи, хем са тъпи и всеки може да ги реши с напъване, хем е лесно да се сбъркат
PM
Top
relax4o
Публикувано на: 12-01-2018, 15:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1796
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (Stilgar @ 12-01-2018, 09:58)
Кажи нещо от компютърните науки. Също така какво е "тука"

UK. Като кандидатстваш за работа като програмист винаги ти генерират тест + задача, която трябва да решиш на определен език, че чак тогава, ако ти харесат решението ще те извикат н а първо интервю и ако от там те харесат, ще те извикат на второ интервю да обсъдите заплащане, работно време и всякакви такива подробности.

Имаше една задача, която беше на Lisp, а на мен Lisp ми е ужасно грозен език и се обърках тотално. Общо взето получаваш един response, минава през 3-4 проверки и трябва да избера какво ще изведе като резултат. Не беше трудно да се разчита кода, докато не стигнах до операции, които не знам какво правят в Lisp, че пак научквах.

Имаше SQL задача, която беше лесна.

Имаше задача с inheritance, която също беше тъпа.

Имаше една, която не знаех как да реша. Беше свързано с intersection и union на масиви, но не мога да я напиша, защото не я запомних.

Също имаше условие с много AND и OR и да определя дали ще върне true или false, но и тя беше лесна. Условието не мога да го напиша, защото беше много дълго с прекалено много вложени скоби.

Докато пиша поста се сетих за една друга задача.

QUOTE

Пешо е на 16, Иван е на 9 и Мартин е на 6. Баща им им дава 155 паунда, които ги разделя пропорционално според годините им. Колко паунда взима най-малкия.


Малко я перифразирах задачата, а и отговорите не ги помня, освен първия, който беше 16.
Признавам си по математика съм кръгла нула.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Stilgar
Публикувано на: 12-01-2018, 16:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 11828
Регистриран на: 13.05.08



Яяя тея ползват метода на колегата Пешо Димов. Неговата логика беше, че на интервю няма смисъл да проверяваш човекът дали знае, а дали има "класическо образование". Било като с латинския, не че някой го ползвал, но ако човек знае латински явно знае и други неща дето се учат в класическите университети. В computer science латинският бил Lisp.

Интервюто за junior щяло да протича така

1. Какво е car
2. Какво е cdr

"Не знам?"
"Довиждане"

Допълнителен въпрос за mid-level

3. Какво е mapcar


--------------------
Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 12-01-2018, 16:28
Quote Post


Group Icon
Име: Финто Нешън
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6053
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE
Пешо е на 16, Иван е на 9 и Мартин е на 6. Баща им им дава 155 паунда, които ги разделя пропорционално според годините им. Колко паунда взима най-малкия.

Това е задача за 4 клас (а може и 3-ти да е било). Отговорите са 30, 45 и 80.

А първата задача още ми убягва защо се решава така (според wqw). Но трябва да огледам решението.


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0