BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
Lachezar |
![]() |
![]() Име: Лъчезар Добрев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2779 Регистриран на: 10.11.04 ![]() |
Здравейте колеги.
Купих си преди време зарядно блокче: 65W, 1×USB-C + 1×USB-A. Марка Devia (май е https://mydevia.com/product/uncategorized/e...harger-65w-eu/). Всичко (като че ли) му работи. Зарежда дори Lenovo P15s лаптопа ми. Може да зарежда почти всички телефони и таблети вкъщи. Не се справя само Lenovo Yoga Smart Tab (тръгва да зарежда и след малко просто спира). Забелязах обаче че ако оставя зарядното включено WIFi-а вкъщи започва да не работи добре. Като изключа зарядното и се оправя. Напълно е възможно да си въобразявам. Но имам спомени за китайски продукти, в които хората откриваха разни шпионски боклуци. Да не говорим за зловредни USB пръчки и фалшиви зарядни... Та се зачудих дали има някакво устройство, което като по филмите да доближа до дадено устройство и то да ми казва дали от това устройство се излъчва нещо като WiFi/BT/RFID/NFC и т.н. Мислех си за нещо просто, което само следи за излъчвания в определените честотни диапазони... @ici? -------------------- И'м ватцхинг ъоу...
|
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 15:23
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
SDR? Аз имам RTL-SDR 3, но не му достига обхват
Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!) ![]() -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 15:34
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Мога да дебна само за ГСМ на 900MHz.
Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!) ![]() -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 15:48
|
Между другото преди месец/два завърших един софтуер дето проверява компютър+дисплей+принтер къде излъчват, но без специална камера не става. Бяхме слезли в мазето с Анализатор на спектъра Анрицу, логопериодична антена Роде&Шварц 30MHz-2GHz, обаче FM радиото и GSM-те омазват силно нещата.
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 15:56
|
Сетих се между другото че на телефона съм си качил едно приложение Wigle WiFi което прави нещо подобно.
Дон Реба |
Публикувано на: 25-08-2023, 16:09
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 9896 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
хванах сега едно зарядно и го доближих до осцилоскопа, лъчи на 125 килохерца, от това няма как да смущава вифи
|
Delegate |
Публикувано на: 25-08-2023, 16:45
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2500 Регистриран на: 30.05.09 ![]() |
Имам и SDR и HRF. sdr-а е до около 1,7 GHz, hackrf до 6Ghz. Оттам най-лесно ми се струва с dragonos на виртуалка. С gnuradio можеш да си "напишеш" собствен "софт" за конкретните ти нужди.
Това мнение е било редактирано от Delegate на 25-08-2023, 16:51 |
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 17:03
|
||
За RTL-SDR може да използваш питоня, може би и за HRF. Не мисля че ти трябва VM, ще работи където го пуснеш.
Това мнение е било редактирано от ici на 25-08-2023, 17:05 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
||
Lachezar |
Публикувано на: 25-08-2023, 20:02
|
![]() Име: Лъчезар Добрев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2779 Регистриран на: 10.11.04 ![]() |
А нещо подобно на JEPWCO, ама тук в България?
-------------------- И'м ватцхинг ъоу...
|
ici |
Публикувано на: 25-08-2023, 22:46
|
Сетих се между другото, че си бях купил зарядно за колата с гордият надпис 3А за 5-6 лева. Имаше странен ефект - като го включиш и радиото спираше, няма FM, MW, нищо. Слушах МъРъЗъта, докато един ден от прегряване това чудо на техниката се разтопи и всички чаркове му излязоха навън. На платката имаше dc-dc конвертор, дросел, но нямаше кьораф кондензатор. Купих си Хуявей 9V/2A(имах P9 тогава) за 51 лева и още си го използвам. Та нищо чудно зарядното да е боклук. Аз между другото си използвам докинг станцията на тинкпада за зареждане, има две УСБ-та на които винаги има ток.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
![]() |
![]() ![]() ![]() |