BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> проблем с глобални променливи?
Dido_net
Публикувано на: 19-04-2008, 16:01
Quote Post



Име: Дидо
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 168
Регистриран на: 06.10.07



Здравейте, имам в един метод променлива, но искам да мога да я ползвам и в друг, как може да стане това?

тоест..
CODE
public mainFrm()
       {
               int test = 5;
       }

        private void checkTime_Tick(object sender, EventArgs e)
       {
           int asdf = test;
       }


нещо такова icon_eek.gif

Това мнение е било редактирано от Dido_net на 19-04-2008, 16:02
PMEmail Poster
Top
icewind
Публикувано на: 19-04-2008, 18:41
Quote Post



Име: Димитър Димитров
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 438
Регистриран на: 25.10.05



Що не си я изведеш тази променлива като привате във класа и да си я ползват и двата метода?


--------------------
PMEmail Poster
Top
Dido_net
Публикувано на: 19-04-2008, 18:54
Quote Post



Име: Дидо
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 168
Регистриран на: 06.10.07



защото част от променливите (някои са масиви) ги правя с for() и не става номера като е извън метода...
PMEmail Poster
Top
shadowed
Публикувано на: 19-04-2008, 20:03
Quote Post



Име: Георги Чоков
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 61
Регистриран на: 20.10.07



QUOTE (Dido_net @ 19-04-2008, 18:54)
защото част от променливите (някои са масиви) ги правя с for() и не става номера като е извън метода...

CODE

class yourprogram
   {
       public static int x, y, z;
     
       static void Main(string[] args)
       {
        }
       int other()
       {
        }
     }

Декларирай ги глобални за класа, а не за някой метод. Няма никакво значение дали са масиви, листове, низове ...

Това мнение е било редактирано от shadowed на 19-04-2008, 20:04


--------------------
"Ако не си част от решението, то тогава си част от проблема"
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, . . няма перфектни неща? - 1.618033988749895 . .
PMEmail PosterUsers WebsiteICQMSN
Top
Bongo1
Публикувано на: 20-04-2008, 00:05
Quote Post



Име: Бонго
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 69
Регистриран на: 19.04.08



Това е доста основен проблем, на който отдавна съм открил решение и се чудя защо в книгите пропускат да го опишат. "Глобални променливи" в С# се дефинират най-ефикасно в статичния клас Program (те също трябва да са статични и public). После от всяко място в програмата може да ги извикваш като "Program.my_global_var". Чисто и просто.

Това мнение е било редактирано от Bongo1 на 20-04-2008, 00:05
PM
Top
countach
Публикувано на: 20-04-2008, 02:45
Quote Post



Име: топло
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 30.11.07



глобалните променливи могат да доведат до много проблеми...
PMEmail Poster
Top
nikolavp
Публикувано на: 20-04-2008, 07:36
Quote Post



Име: Никола Петров
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 264
Регистриран на: 15.12.07



QUOTE (Bongo1 @ 20-04-2008, 00:05)
Това е доста основен проблем, на който отдавна съм открил решение и се чудя защо в книгите пропускат да го опишат. "Глобални променливи" в С# се дефинират най-ефикасно в статичния клас Program (те също трябва да са статични и public). После от всяко място в програмата може да ги извикваш като "Program.my_global_var". Чисто и просто.

Всъщност в книгата доста добре са описани със Singleton шаблона. Но обикновено не е много добра идея да се ползва по този начин. icon_eek.gif icon_rolleyes.gif


--------------------
PMEmail Poster
Top
Bongo1
Публикувано на: 20-04-2008, 10:24
Quote Post



Име: Бонго
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 69
Регистриран на: 19.04.08



QUOTE (countach @ 20-04-2008, 02:45)
глобалните променливи могат да доведат до много проблеми...

Така е, но пък пълната им липса може излишно много да усложни нещата.
PM
Top
Kovalski
Публикувано на: 20-04-2008, 11:16
Quote Post



Име: Добри Караджов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 936
Регистриран на: 30.08.04



защо просто не ползваш пропъртита? icon_smile.gif


--------------------

In a world of 1s and 0s... are you a zero, or The One?


----
Spending your life waiting for the messiah to come save the world is like waiting around for the straight piece to come in Tetris.
Even if it comes, by that time you've accumulated a mountain of shit so high that you're fucked no matter what you do.
PMUsers WebsiteICQ
Top
Dido_net
Публикувано на: 20-04-2008, 14:28
Quote Post



Име: Дидо
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 168
Регистриран на: 06.10.07



@Kovalski, защото съм повече от начинаещ (незнаещ огромна част от главните неща), занимаващ се с други езици и се мъча да скачам на C#, защото имам такава задача запроект... lol
Мерси на @shadowed и @Bongo1, както и другите споделили мнение.
При възможност да се занимавам отново с проекта ще се опитам да направя нещо icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0