BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Защо слага UTF8, без да го искам?
code2
Публикувано на: 09-06-2018, 08:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 155
Регистриран на: 11.06.16



Опитвам се да създам в страницата линк за сваляне на файл, който съдържа един единствен символ. Такъв с код 200! И опитвам това:
CODE
var binaryData=[];
  binaryData.push(String.fromCharCode(200));
  var url=URL.createObjectURL
      (new Blob(binaryData,{type:"application/x-binary"}));
  document.getElementById('download').href=url;

Да, ама НЕ! Умният браузър ми прави файл с 2 байта, а именно кодирането на съответната ASCII буква в UTF8. Та аз опитвам да запиша двоичен файл, а какво получавам...
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 09-06-2018, 08:55
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6337
Регистриран на: 27.05.04



Как да не го искаш, като сам си написал fromCharCode(200). А код 200 се кодира с 2 байта.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 09-06-2018, 11:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2074
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE
Although most common Unicode values can be represented with one 16-bit number


https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...ng/fromCharCode

Това мнение е било редактирано от relax4o на 09-06-2018, 11:45


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
code2
Публикувано на: 12-06-2018, 13:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 155
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (johnfound @ 09-06-2018, 08:55)
Как да не го искаш, като сам си написал fromCharCode(200). А код 200 се кодира с 2 байта.

И това ми го казва човек, разбиращ от асемблер??? 200=C8h
Иначе аз успях някак да реша проблема и по-точно да намеря отговора (в stachoverflow естествено).
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 12-06-2018, 13:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1093
Регистриран на: 21.02.18



QUOTE (code2 @ 12-06-2018, 13:46)
QUOTE (johnfound @ 09-06-2018, 08:55)
Как да не го искаш, като сам си написал fromCharCode(200). А код 200 се кодира с 2 байта.

И това ми го казва човек, разбиращ от асемблер??? 200=C8h
Иначе аз успях някак да реша проблема и по-точно да намеря отговора (в stachoverflow естествено).
CODE
Character       È
Character name       LATIN CAPITAL LETTER E WITH GRAVE
Hex code point       00C8
Decimal code point       200
Hex UTF-8 bytes       C3 88
Octal UTF-8 bytes       303 210
UTF-8 bytes as Latin-1 characters bytes       Ã <88>


Както виждаш се кодира с 2 байта в утф8


--------------------
Напред! Живота е сраженье!
Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение!
Ако ще паднеш, прав падни!
---
Axis of faith; Raw, and untamed in spirit
To do and undo...
We chew this world; And Spit it out
PMEmail PosterUsers Website
Top
code2
Публикувано на: 12-06-2018, 14:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 155
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (Gamma Goblin @ 12-06-2018, 13:52)
QUOTE (code2 @ 12-06-2018, 13:46)
QUOTE (johnfound @ 09-06-2018, 08:55)
Как да не го искаш, като сам си написал fromCharCode(200). А код 200 се кодира с 2 байта.

И това ми го казва човек, разбиращ от асемблер??? 200=C8h
Иначе аз успях някак да реша проблема и по-точно да намеря отговора (в stachoverflow естествено).
CODE
Character       È
Character name       LATIN CAPITAL LETTER E WITH GRAVE
Hex code point       00C8
Decimal code point       200
Hex UTF-8 bytes       C3 88
Octal UTF-8 bytes       303 210
UTF-8 bytes as Latin-1 characters bytes       Ã <88>


Както виждаш се кодира с 2 байта в утф8

Аз ли лошо обяснявам или ти изобщо не схващаш???
Какъв UTF-8 те е прихванал! Не пиша текстове, а се опитвам да запиша обикновен ДВОИЧЕН файл. Прочети книжките какво значи това, ако не си чувал! Файл с един единствен байт със стойност 200!!!
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 12-06-2018, 15:01
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6337
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (code2 @ 12-06-2018, 15:01)
Какъв UTF-8 те е прихванал! Не пиша текстове, а се опитвам да запиша обикновен ДВОИЧЕН файл. Прочети книжките какво значи това, ако не си чувал! Файл с един единствен байт със стойност 200!!!

Ако се опитваш да пишеш двоичен файл, защо казваш на програмата, че искаш fromCharCode(200)??? Както вече ти казаха няколко души, charcode 200 се кодира в utf-8 с два байта, защото е по-голям от 7fh (127). Програмата не може да ти прочете мислите какво точно искаш, тя прави каквото и напишеш.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 12-06-2018, 15:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1678
Регистриран на: 17.01.17



Демек, смяташ, че "обикновен ДВОИЧЕН файл" се сериализира като се ползват стрингове???
fromCharCode връща уникод стринг. Но пък е доста нагло да търсиш помощ и да се правиш на отворен на хората който ти помагат.
PMEmail Poster
Top
code2
Публикувано на: 12-06-2018, 15:16
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 155
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (thrawn @ 12-06-2018, 15:03)
Демек, смяташ, че "обикновен ДВОИЧЕН файл" се сериализира като се ползват стрингове???
fromCharCode връща уникод стринг. Но пък е доста нагло да търсиш помощ и да се правиш на отворен на хората който ти помагат.

Каква помощ виждаш от хората. Те само ти наливат акъл, че както съм го дал не работи. Че аз знам, че не работи и питам как да се оправи. Всъщност вече не питам, но се чудя, защо никой не се опита да отговори точно на въпроса.

До момента по принцип никога не съм бил толкова остър, че да приемем че си отмъщават за предишно мое отношение в темите.
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 12-06-2018, 15:36
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6337
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (code2 @ 12-06-2018, 16:16)
Че аз знам, че не работи и питам как да се оправи.

Нищо подобно. Или пак очакваш да ти прочетем мислите? Написал си кратко и ясно в заглавието:

QUOTE
Защо слага UTF8, без да го искам?


В текста на поста също не виждам никакъв въпрос по повод на "как да се оправи":

QUOTE
Опитвам се да създам в страницата линк за сваляне на файл, който съдържа един единствен символ. Такъв с код 200! И опитвам това:

Да, ама НЕ! Умният браузър ми прави файл с 2 байта, а именно кодирането на съответната ASCII буква в UTF8. Та аз опитвам да запиша двоичен файл, а какво получавам...


Каквото си попитал, това сме ти отговорили. И пак си недоволен!

Впрочем, ако беше поискал да ти решим проблема, аз едва ли щях да ти отговоря, защото помощ в диагностиката е едно, а вършене на чужда работа е съвсем друго нещо. Ти как ще се развиеш като програмист, ако други ти решават проблемите?


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0