BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблеми с charCodeAt., cp1251
code2
Публикувано на: 29-05-2018, 09:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 156
Регистриран на: 11.06.16



Има ли човешки начин за използване на cp1251 с функция като charCodeAt?

Ето примерния код:
CODE

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<script>
 function t()
 {alert(document.getElementById('ddd').innerHTML[0].charCodeAt(0));
  document.getElementById('eee').innerHTML=String.fromCharCode(199);
 }
</script>
</head>
<body onload="t()">
<span id="ddd">Тук нещо не е в ред!!!</span>
<span id="eee">И тук!</span>
</body>
</html>

Това е записано в кодировка cp1251. След изпълнението очаквам да получа кода на символа "T" в кодовата таблица cp1251 (нали в така е записано), но получавам utf16 кода на кирилската буква "Т". Също така очаквам появата на буквата "З", но ми се появява буква "Ç".
Единственият начин ли е да се правя map-ване на символите, за да получа каквото искам или има и по-човешки.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 29-05-2018, 09:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1684
Регистриран на: 17.01.17



Това е човешкия начин, нещо си оплескал - най-вероятно кодовата таблица...
PMEmail Poster
Top
code2
Публикувано на: 29-05-2018, 09:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 156
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (thrawn @ 29-05-2018, 09:28)
Това е човешкия начин, нещо си оплескал - най-вероятно кодовата таблица...

Със сигурност не е оплескано. Пробвах го на няколко места и е все същото. Дори за по-сигурно (леко като return return прилича) направих php файл, започващ с:
CODE

<?php
header('Content-type: text/html; charset=windows-1251');
?>

Ако не вярваш, то пробвай и кажи резултата...
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 29-05-2018, 10:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1684
Регистриран на: 17.01.17



Ми javascript, какво да го правиш. Ще вадиш отместването на 1251 от unicode ръчно.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0