BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> html таблица, сложна таблица за начинаещи
Sta82
Публикувано на: 28-02-2018, 10:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 28.02.18



Здравейте. Моля, помогнете. Таблицата трябва да се направи само с html. Ето линк към нея: https://i.stack.imgur.com/WQkJZ.png
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 28-02-2018, 10:56
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 414
Регистриран на: 19.09.17



PMEmail Poster
Top
Sta82
Публикувано на: 28-02-2018, 11:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 28.02.18



QUOTE (hristonev @ 28-02-2018, 10:56)
https://www.w3schools.com/html/html_tables.asp

Благодаря, но на мен ми трябва кода. Мъчих се, но нещо не ми се получава както трябва.
PMEmail Poster
Top
ifnull
Публикувано на: 28-02-2018, 11:18
Quote Post



Име: Димитър
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 486
Регистриран на: 10.07.09



PMEmail Poster
Top
rvc
Публикувано на: 28-02-2018, 11:57
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2534
Регистриран на: 13.05.11



тая тяаблица може да се напрви по два начина.
1) с 5 колони
2) с 4 реда

доста играчка си е обаче

1)
ред 1 заема 5 колони
ред 2 клетка 1 заема 3 колони
ред 2 клетка 2 заема 2 колони
...
оф и пак не е ясно дали и как браизура ще го рендне тва.

ето и решението
HTML
<table>
<tr>
<th colspan="5" rowspan="2"></th>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td colspan="3" rowspan="2"></td>
<td colspan="2" rowspan="3"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td rowspan="4"></td>
<td colspan="2" rowspan="2"></td>
</tr>
<tr>
<td rowspan="3"></td>
<td rowspan="3"></td>
</tr>
<tr>
<td rowspan="2"></td>
<td rowspan="2"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
</table>


едит: редовете излезнаха двойно повече!!!

Това мнение е било редактирано от rvc на 28-02-2018, 12:08

Прикачена картинка
Прикачена картинка
PMEmail PosterUsers Website
Top
Sta82
Публикувано на: 28-02-2018, 15:20
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 28.02.18



QUOTE (rvc @ 28-02-2018, 11:57)
тая тяаблица може да се напрви по два начина.
1) с 5 колони
2) с 4 реда

доста играчка си е обаче

1)
ред 1 заема 5 колони
ред 2 клетка 1 заема 3 колони
ред 2 клетка 2 заема 2 колони
...
оф и пак не е ясно дали и как браизура ще го рендне тва.

ето и решението
HTML
<table>
<tr>
<th colspan="5" rowspan="2"></th>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td colspan="3" rowspan="2"></td>
<td colspan="2" rowspan="3"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td rowspan="4"></td>
<td colspan="2" rowspan="2"></td>
</tr>
<tr>
<td rowspan="3"></td>
<td rowspan="3"></td>
</tr>
<tr>
<td rowspan="2"></td>
<td rowspan="2"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
</table>


едит: редовете излезнаха двойно повече!!!

Мерси много, златен си! icon_smile.gif Пробвах го, става даже без последният ред, който е празен, тоест само със 7 реда. Ама хич не ми дойде на акъла тази логика.
PMEmail Poster
Top
Sta82
Публикувано на: 28-02-2018, 15:29
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 28.02.18



Иначе със css си е фасулска работа. Ама нали сега сме в началото и сме таhtml, та малко да си поблъскам главата. Сам си го поисках, беше ни дал за домашно къде по-лесна таблица. icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 28-02-2018, 15:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1814
Регистриран на: 17.01.17



Ако това го направиш с цсс-а, ще те черпя виртуална бира на корем.
PMEmail Poster
Top
Sta82
Публикувано на: 28-02-2018, 15:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 28.02.18



QUOTE (thrawn @ 28-02-2018, 15:44)
Ако това го направиш с цсс-а, ще те черпя виртуална бира на корем.

Жалко, че не съм по бирата, че и виртуална. icon_smile.gif Със css си го представям така (нямам време сега да се пробвам да го направя) icon_smile.gif Слагам някакъв клас на всяка клетка с html, а със css го оразмерявам с width и height . Би трябвало да стане, мисля. icon_smile.gif Макар, че ще има малко безсмислен труд, при положение, че изглежда, че с html е къде по-кратко. Изглежда със css ще си заслужава само да се пипнат бордърите и като цяло таблицата да изглежда по-красиво.

Това мнение е било редактирано от Sta82 на 28-02-2018, 16:22
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 28-02-2018, 16:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2098
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (Sta82 @ 28-02-2018, 15:58)
QUOTE (thrawn @ 28-02-2018, 15:44)
Ако това го направиш с цсс-а, ще те черпя виртуална бира на корем.

Жалко, че не съм по бирата, че и виртуална. icon_smile.gif Със css си го представям така (нямам време сега да се пробвам да го направя) icon_smile.gif Слагам някакъв клас на всяка клетка с html, а със css го оразмерявам с width и height . Би трябвало да стане, мисля. icon_smile.gif Макар, че ще има малко безсмислен труд, при положение, че изглежда, че с html е къде по-кратко. Изглежда със css ще си заслужава само да се пипнат бордърите и като цяло таблицата да изглежда по-красиво.

Няма как да стане. Поразучи още малко таблицата как работи и защо аджеба съществува rowspan, colspan. Това, което тези атрибути правят, не можеш да ги имплементираш със CSS. Може да си направиш някаква играчка с div контейнери, но занимавката няма да си струва.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0