BG Development


Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Анализиране какво се използва
johnfound
Публикувано на: 01-02-2018, 08:24
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 7038
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (thrawn @ 01-02-2018, 08:41)
Криво разбрана та оптимизация...
Ако ще и 10Г да е цсс-а, той се сваля еднократно. После се пускат единствено заявки за проверка дали кедър е актуален.
От друга страна, по подобен начин се прави кеширане, като целта е да се оптимизира зареждането на останалите страници от сайтът.

Не е толкова просто. Номера е в това, че 10GB .css ще се свалят точно в най-лошия момент – при първото посещение, когато човека оценява сайта и решава дали си струва да поразгледа или по-добре да се върне във фейсбук.

И тази преценка се прави за максимум 2..3 секунди. Ако до тогава не можеш да покажеш нещо привлекателно – гориш! Даже и ако при второто посещение да се зареждаш мигновено.

icon_lol.gif


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 01-02-2018, 08:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



Моментът е пределно ясен - първоначално посещение на сайтът. И точно за това този момент се ползва за кеширане.
От друга страна, началната страница може да е нещо изключително просто и затова ресурсите да са набутани там.

Да не говорим, че браузерът изпълнява заявките асинхронно и ще покаже страницата веднага щом се свалят html файловете. Ако css-ът в тоя огромен файл не се ползва в текущата страница, то това, че файлът още не е свален няма да се отрази по никакъв начин на изгледа (овен, че браузерът ще показва индикация, че зарежда).

PMEmail Poster
Top
PureEvil
Публикувано на: 01-02-2018, 11:15
Quote Post



Име: Атанас Митрев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 5226
Регистриран на: 21.02.04



Ползвай Admin LTE2 или то вече го няма едно затова е само Admin LTE icon_lol.gif


--------------------
<?php die("WTF"); ?>
PMUsers WebsiteICQ
Top
relax4o
Публикувано на: 01-02-2018, 15:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2236
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (PureEvil @ 01-02-2018, 11:15)
Ползвай Admin LTE2 или то вече го няма едно затова е само Admin LTE icon_lol.gif

AdminLTE 2 е по принцип. icon_lol.gif Аз така или иначе свалих последния рилийз. Мисля, че са махнали първа версия.

@thrawn, знам че се кешират файловете. Но нали се сещаш, че кеша не стои вечно и в един момент се изтрива. След известно време потребителя, ако влезе отново, ще трябва да чака наново. А ако недай си боже за първи отваря сайта през мобилен телефон и връзката му не е от най-добрите(това за нещастие се случва често в Единбург), ще се откаже да чака сайта.

Но все пак, така или иначе страницата, която ще я гледа потребителя си е лека. Общо взето контролния панел, който ще отварям само и единствено аз ме притесняваше, което си имаше заобиколно решение като избягвам да влизам там при слаб интернет. Но така или иначе си намерих нова тема, на която лесно мога да си разделя нужните файлове, което прави размерите по-малки.

Аз съм като @FidelDahan. Има ли мъртъв код(макар и ситуацията ми да е различна от неговата) предпочитам да го няма.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
thrawn
Публикувано на: 01-02-2018, 15:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



Кешът седи "вечно". Или поне, докато някой не го изтрие.

Проблемите при http не са толкова при четене а при пускането на безсмислени конекции. Целия css набутан в един файл я има 10К я няма. Но се сваля с една конекция. Ти ще го разбиеш на 2, 3, 5, 10 файла и за всеки ще пускаш отделни конекции като по този начин времето за зареждане ще скочи (дори за кеширан ресурс се праща GET заявка).

Както казах, криво разбрана оптимизация. Но ти си знаеш, щом можеш да отделиш няколко дена за това, че и приложения да търсиш...
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 01-02-2018, 16:24
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2236
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (thrawn @ 01-02-2018, 15:45)
Кешът седи "вечно". Или поне, докато някой не го изтрие.

Проблемите при http не са толкова при четене а при пускането на безсмислени конекции. Целия css набутан в един файл я има 10К я няма. Но се сваля с една конекция. Ти ще го разбиеш на 2, 3, 5, 10 файла и за всеки ще пускаш отделни конекции като по този начин времето за зареждане ще скочи (дори за кеширан ресурс се праща GET заявка).

Както казах, криво разбрана оптимизация. Но ти си знаеш, щом можеш да отделиш няколко дена за това, че и приложения да търсиш...

Така или иначе ще правя bundle файлове в продъкшън, за да намаля рикуестите. Въпроса е, че колкото повече излишен код има, толкова по-голям ще става този файл.
Но както казах, проблема ми се реши с новата тема, която избрах, защото мога да си компилирам, които си искам LESS файлове и да ги обединявам в един общ, вместо да добавя целия CSS заедно с 90% от кода, който няма да се използва.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
thrawn
Публикувано на: 01-02-2018, 18:07
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



За да намалил заявките трябва да ползваш http/2
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 01-02-2018, 20:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2236
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (thrawn @ 01-02-2018, 18:07)
За да намалил заявките трябва да ползваш http/2

Сървърите не ползват ли вече официално http/2 ? Аз ще ползвам vultr с nginx и ще погледна как стои въпроса с активирането на http/2.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
thrawn
Публикувано на: 01-02-2018, 20:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1950
Регистриран на: 17.01.17



То не е само до активиране на протоколът. Трябва ръчно да се погрижиш да изпратиш ресурсите които се ползват. Целта на това е да се спестят излишните GET заявки.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0