BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) |
akrachev |
Публикувано на: 29-05-2024, 20:51
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1092 Регистриран на: 27.11.09 |
Гледам цените на BeOn соларните панели, които се включат направо в контакта и си мисля:
абе един панел 600 вата в момента е 150 лв. а те ми искат 1400 евро. А реално са сложили към панела един микроинвертор. Толкова ли е скъп един микроинвертор - ума ми не го побира? -------------------- |
SuN |
Публикувано на: 30-05-2024, 00:21
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12937 Регистриран на: 27.01.05 |
Струва ми се адски скъпо. Подозирам, че разчитат или на високи цени на ток; мания по тези панели, които се закачат на балконите; субсидии; гарантирани договори с държавна подкрепа/намеса/; комбинация от изброените.
Това гледах миналата година, но чаках цените да почнат да падат: https://www.bluettipower.eu/products/eb3a-pv120 598,00€ - 600W AC Pure Sine Wave Inverter (1.200W surge); - 268Wh Capacity; /// <-- има батерия за тази цена - 430W Max. Fast Dual Charging (Solar+AC); - LiFePO4 Battery with 2.500+ Life Cycles to 80%; - 6 Ways to Recharge (AC/Solar/Car/Generator/AC+Solar/AC+Adapter); - 200W Max. Solar Input; - има pass-through зареждане, но не знам дали може да се ползва като UPS понеже е най-евтиния комплект (по-скъпите обикновено могат да изпълняват и тази роля) За кабелите не помня дали им бяха стандартни или специализирани за тази компания. Задължителна забележка: Да 1400€ не са малко, ама като потребител си щастлив, че си заплатил достойно труда на свободни хора, които могат да си позволят западния стандарт на живот, а не на принудително държани хора в поправителни центрове, които са задължени да работят. П.П. За 1400€ също така сигурно може да го ползваш без смартфон, а блуетито вероятно няма да работи без да си инсталираш техния app. А тяхната програма не е сигурно колко време ще я поддържат и портват за по-нови версии на ОС... така че съвсем сериозно може и да си на плюс. Това мнение е било редактирано от SuN на 30-05-2024, 00:29 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
dvader |
Публикувано на: 30-05-2024, 06:49
|
||
Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5246 Регистриран на: 12.07.05 |
Китай са го освободили пък аз не съм разбрал? -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
thrawn |
Публикувано на: 30-05-2024, 07:31
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3690 Регистриран на: 17.01.17 |
Ако изделието минава през сертифициеане, цената му скача доста. Освен това, разходите по едно изделие не включват само неговите компоненти. Измаш и заплта на хората които работят в компанията която го произвежда, нейните режийни (наеми за офиси, ток, вода ...) Та крайната цена се определя от калкулацията колко бройки трябва да просадеш и за какъв период, та да излезеш на заложената печалба. Тук идва и въпроса какво е търсенето баш на тоя продукт и за колко време той ще остарее морално и няма да представлява интерес. Има и един друг, много особен момент. Когато пускаш продукт на пазара трябва да внимаваш много да не си убиеш останалите продукти (ако сам си подбиеш цената например). Та като цяло, ценообразуването е доста проблемна материя. |
||
dvader |
Публикувано на: 30-05-2024, 14:18
|
||
Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5246 Регистриран на: 12.07.05 |
Е това значи ли, че 600W панела дето е за 150 лв не е сертифициран и е произведен изцяло от роби? -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
thrawn |
Публикувано на: 30-05-2024, 19:27
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3690 Регистриран на: 17.01.17 |
Отбде да знам
Сертификатите обикновено ги има в книжката на изделието. А обикновено се сертифицират неща за европейския пазар. Също така, много зависи къде е произведено самото изделие. Така е невъзможно да се каже каквото и да било. |
akrachev |
Публикувано на: 30-05-2024, 22:17
|
||
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1092 Регистриран на: 27.11.09 |
Панелите за 150 лв (600W, по 115-120 са 450W) в момента са си голи панели. Тях без инвертор можеш само да си вадиш някакво произволно DC напрежение колколто има слънце в момента - ама това за никакъв чеп не ти върши работа. Инвертора прави "магията" и ти дава максимално AC. Това, което показах си е продукт (нещо за end user friendly) панел + микроинвертор + щепсел. Но мисълта ми беше, да кажем един микроинвертор да струва още 300+ лева. Трябва ни само умен човек да му напише читав софтуер дето да управлява панела да дава максимално кпд и сме ние. (Ходих на курса за соларни специалисти и оттам ги понаучих горните работи, между впрочем имаше един човек, който беше работил в АЕЦ-а и познава Антон Яначков) Това мнение е било редактирано от akrachev на 30-05-2024, 22:19 -------------------- |
||
SuN |
Публикувано на: 31-05-2024, 00:24
|
||
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12937 Регистриран на: 27.01.05 |
Не разбирам защо точно на тия се натискаш. Първо, че са спечелили награда за Стартъп: http://www.beonenergy.com/awards/ Второ, че държавата им предлага облекчения и финансиране на соларни продукти и инсталации :
https://www.pearlsofportugal.com/real-estat...ls-in-portugal/ В амазон.де мисля, че имаше по-евтини от Китай. Това мнение е било редактирано от SuN на 31-05-2024, 00:26 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
SuN |
Публикувано на: 10-06-2024, 22:54
|
https://eu.ecoflow.com/pages/powerstream?di...e=battery-ready
Не знам дали ще го видиш същото, но на мен ми (се) показва(ше), че с инвертор 800 вата и панел 400вата ти искат малко над 500евро. Бъгна ми се страницата заради бавния интернет и всичко изчезна, така че по-задълбочена проверка ще трябва да си направиш сам. -------------------- Само аз не троля.
akrachev |
Публикувано на: 20-06-2024, 10:39
|
Във "Факултета" ще им слагат точно такива
-------------------- |
Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » |