BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Моля помогнете вярвам, че има добри хора, Задача C++ (заготовката е прикачена)
Slain
Публикувано на: 05-01-2019, 20:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 05.01.19



Ще бъда страшно благодарен icon_smile.gif

Дефиниран е клас Window, всеки обект от който представя
прозорец върху монитора, т.е. правоъгълник със страни, успоредни на страните на
монитора. Членовете-данни са 4 (left, right, top, bottom) и съдържат координатите
(целочислени, в пиксели) съответно на четирите страни на правоъгълника. Прозорецът
заема пространство по оста x в интервала [left, right) и по оста y в интервала [top,
bottom). Дефинирани са следните методи на класа:
Конструктор, инициализиращ координатите;
Операция &, която връща сечението на два прозореца. Ако сечението е празно,
резултатът е фиктивен прозорец, всички координати на който са равни на 0;
c_left(), c_right(), c_top(), c_bottom() – методи за достъп, които връщат съответните
координати;
translate(int, int) – транслира прозореца на вектор, зададен от параметрите, без да го
завърта или да променя големината му;
changeWidth(int) – променя ширината на прозореца с указаната в параметъра
стойност, променяйки само координатата right и запазвайки останалите три. Не е
възможно промяната да доведе до изчезване или „обръщане“ на прозореца;
changeHeight(int) – променя височината на прозореца с указаната в параметъра
стойност, променяйки само координатата bottom и запазвайки останалите три. Не е
възможно промяната да доведе до изчезване или „обръщане“ на прозореца.
Вашата задача е да дефинирате производен клас на Window с име ColWindow. Той
трябва да наследи всички свойства на Window, като към тях се добави още и цвят на
прозореца. Цветът да се съхранява в скрит член-данна от тип int.
Дефинирайте следните публични методи на клас ColWindow:
Конструктор с пет целочислени параметъра, инициализиращ координатите и цвета
(параметрите му да следват в реда left, right, top, bottom, color);
Предефинирана операция &, която връща сечението на два прозореца. Това да
става по съвсем същия начин, както и в основния клас Window с допълнението, че
цветът на сечението трябва да съвпада с цвета на десния операнд, който се разглежда
като поставен „отгоре“ прозорец. Не копирайте кода от Window:: operator &, а просто
извикайте този метод;
c_color() – метод за достъп, който връща цвета на прозореца.
Във функцията main е написан кратък тестов код, който при правилна работа би
трябвало да напише на конзолата:
left = 30
right = 130
top = 220
bottom = 260
color = 4080c0
Бонус!
Можете да получите до 2 точки над максималните 6, ако направите метода
Window::operator & виртуален (за целта трябва да модифицирате дефиницията на
основния клас). Не забравяйте за нуждата от виртуален деструктор в този случай




Прикачен файл ( Брой сваляния: 37 )
Прикачен файл  main.cpp
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 05-01-2019, 21:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1917
Регистриран на: 21.02.18



250 лв


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Недобросъвестните оратори се опитват да изкарат лошото добро.
---
PMEmail PosterUsers Website
Top
purjola
Публикувано на: 05-01-2019, 21:47
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2216
Регистриран на: 18.10.11



QUOTE (Gamma Goblin @ 05-01-2019, 22:35)
250 лв

249

Това мнение е било редактирано от purjola на 05-01-2019, 21:47
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 05-01-2019, 22:27
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4301
Регистриран на: 12.07.05



248,50


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:31
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2587
Регистриран на: 26.04.05



300 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
Slain
Публикувано на: 05-01-2019, 22:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 05.01.19



Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

Това мнение е било редактирано от Slain на 05-01-2019, 22:49
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:50
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2587
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (Slain @ 05-01-2019, 23:48)
Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

500 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 05-01-2019, 22:53
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 7938
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE (Slain @ 05-01-2019, 22:48)
Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

Бъзикат са. Никой от тук не разбира достатъчно за да ти я направи. Ето например аз днес имах за задача да сваля въртенето на цикъл от 0 до 40 на от 0 до 5. На готов код. Десет години стаж, човек. :/
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:56
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2587
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (SuN @ 05-01-2019, 23:53)
Ето например аз днес имах за задача да сваля въртенето на цикъл от 0 до 40 на от 0 до 5. На готов код. Десет години стаж, човек. :/

120 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 05-01-2019, 22:58
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 7938
Регистриран на: 27.01.05



Е, отсрамиха ме. От тая година съм старши и взимам малко повече. icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0