BG Development


Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Един сайт не иска насилствена смяна на кодировката
thrawn
Публикувано на: 10-09-2019, 21:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2490
Регистриран на: 17.01.17



Не бе човек. Двете са различни неща. Unicode казва че числото 80 отговаря на символа А, 81 на символа Б и т.н. А utf7, utf8, utf16, utf32, utc... Определят формат с който да се кодират числата 80, 81 ...
Utf-8 да речем е формат с променлива дължина (всеки символ/стойност се кодира с от 1 до 4 байта).

Да речем, utf16 има два варианта за подредба на битовете le и be. Та при това кодиране се започва с BOM който описва подредбата на битовете.
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 10-09-2019, 21:20
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2948
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (thrawn @ 10-09-2019, 22:03)
Всеки хедър се променя с просто презаписване. За да се избегне това се правят едни сложни шпагати с изходните потоци. Като цяло, по споделените хостове това не се прави.

Нека ОП даде конкретна страница в която е "сменил таблицата" и да каже какво точно смята, че трябва да се случва. Иначе само си лафим...

Нещо не си доразбрал, виж темата в началото, той има конкретен сайт, за който говорим. Отделно, че презаписва header-ите директно на клиента, съответно сървъра нищо не може да направи по въпроса.

Относно UTF.. баш събсет си е, определя се само диапазона, който обхваща. т.е. с колко бита се репрезентира 1 символ.

Това мнение е било редактирано от PxL на 10-09-2019, 21:25


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 10-09-2019, 21:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2490
Регистриран на: 17.01.17



Ами аз в първия си пост по темата баш това казвам. Сайта е в утф8 има си хедър с утф8 и мета таг за утф8. Какъв резултат очакваме при това положение?

Пренаписването на хедър при клиента е подозрителна операция, но аз останах с впечатление че се маже от страна на сървърът (след кати се ползват онлайн тулсове вместо като нормалните хора да си ползва локалните инструменти).

----
Ц, не е. Кодировките (повечето де) са с плаваща дължина в зависимост от това точно кой символ се кодира. Конкретно утф8 кодира с от 1 до 4 бита всеки символ (кирилицата я кодира с 2, латиницата и числата, изобщо всичко под 0x7f с един).
Реално погледнато utf8 може да кодира/представи цялата Unicode таблица (май имаше някакви изкуствени ограничения ма сега не мога да се сетя какви бяха).

Това мнение е било редактирано от thrawn на 10-09-2019, 21:49
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 10-09-2019, 21:32
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2948
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (thrawn @ 10-09-2019, 22:30)
Ами аз в първия си пост по темата баш това казвам. Сайта е в утф8 има си хедър с утф8 и мета таг за утф8. Какъв резултат очакваме при това положение?

Пренаписването на хедър при клиента е подозрителна операция, но аз останах с впечатление че се маже от страна на сървърът (след кати се ползват онлайн тулсове вместо като нормалните хора да си ползва локалните инструменти).

Не, не. Иска да форсира браузъра си да му декодира сайта с друга кодировка (нямам идея защо, но това е целта) като промени локално header-ите само. В случая авно браузъра вижда BOM-а и не ги гледа изобщо никакви други условия.

Това мнение е било редактирано от PxL на 10-09-2019, 21:33


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 10-09-2019, 21:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2490
Регистриран на: 17.01.17



А сигурно ли е, че има Бом?
Всъщност "technews.bg" е в https контекст. Как точно се предполага, че нещо ще смени съдържанието на комуникацията между клиент и сървър?

Това мнение е било редактирано от thrawn на 10-09-2019, 21:46
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 10-09-2019, 22:20
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2948
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (thrawn @ 10-09-2019, 22:46)
А сигурно ли е, че има Бом?
Всъщност "technews.bg" е в https контекст. Как точно се предполага, че нещо ще смени съдържанието на комуникацията между клиент и сървър?

Той не се бърка при комуникацията (транспортния слой), преди обработката ги презаписва.

Това мнение е било редактирано от PxL на 10-09-2019, 22:22


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0